"Aday Olmayacağım Bırakıyorum" - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

"Aday Olmayacağım Bırakıyorum"

Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok siyaseti bıraktığını bir daha aday olmayacağını açıkladı.

18-10-2018 | 19:10

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok 'Siyaseti bırakacağını' açıkladı. Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok “Bırakıyorun Birdaha Aday olmayacağım açıklamsından sonra Şarköy’de bir dönemin bittiği yeni bir dönemin başlangıcı olacağı bu dönemde 15 yıl Süleyman Altınok’un  oturduğu başkanlık koltuğuna kimin oturup Şarköy belediye binasında hangi partinin bayrağının dalgalanacağı merak konusu oldu.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok siyaseti bırakıyorum dedi."Nuri’cim sen beni çok iyi tanırsın ben yedi yaşından beri çalışıyorum bir çok sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Başkanlıklar yaptım. İki dönem Anavatan Partisinden meclis üyeliği yaptım.Bir dönem Demokratik  Sol Parti ve iki dönem Cumhuriyet Halk Partisinden belediye başkanlığı yaptım.Artık yeter hiç bir partiden aday olmayıp Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi olarak kalacağım. Kaybetmeden bırakmak bir erdemliktir.Yeter demesini bilmek lazım.Bundan sonra eşime,çocuklarıma zaman ayırıp kalan ömrümü onlara adayacağım.Artık 70 yaşını Geçtim bundan sonra aday  arkadaşlara başarılar dilerim”dedi.

  22.01.1948 tarihinde, Şarköy’ de doğdu

 

Şarköy Lisesinden sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesini kazanarak Eğitimini İstanbul da tamamladı.

 

Mezuniyetinden sonra memleketi olan Şarköy’e dönerek, 1978 – 1999 yılları arası serbest mühendislik ve müteahhitlik yaptı.Şarköy Kızılay Şube başkanlığı Şarköyspor başkanlığı ve bir çok dernek yöneciliği ve üyeliği yaptı.

 

Evli ve iki kız çocuğu olan belediye başkan, Anavatan Partisi ve SHP arasında geçen Kanber Baldak ve Avni Başer arasında   çekişmeli geçen   belediye başkanlığı şeçimlerinde yeniden yapılan seçimlere kadar içişleri bakanlığı tarafından belediye başkanlığına atandı.Yenilenen  seçimler sonrası zamanın başbakanı Anavatan partisi genel başkanı  Turgut Özal şarköy Cumhuriyet meydanında şarköy halkına teşekkür konuşması sırasında Süleyman Altınok’un elini kaldırarak  Küçük Dalan diyerek tanıtması dikkat çekmişti.  1989 – 1999 yılları arasında 10 yıl belediye meclis üyeliği görevinde bulundu.

 

18 Nisan 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde D.S.P den Belediye Başkanı seçildi.

 

29 Mart 2009 Tarihinde yapılan yerel seçimlerde Şarköy Halkının büyük desteği ile C.H.P’den tekrar belediye başkanlığına seçildi.

 

Mart 2014 Seçimlerinde 3.kez belediye başkanlığına seçilerek Şarköy'ün Başkanı olmuştur.




ETİKET :  

Tümü