ADD VATANDAŞ İŞBİRLİĞİYLE OKULA KÜTÜPHANE YAPTI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ADD VATANDAŞ İŞBİRLİĞİYLE OKULA KÜTÜPHANE YAPTI

12-02-2020 | 02:00

Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Neşet Yavuz, İlçe Millieğitim Müdürü Barış Elma, Şarköy ADD Şube Başkanı Soner Çimendere, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Şarköy Şehit Öğretmen Neşe Alten okuluna yapılan Kütüphane açılışı gerçekleşti.
Açılışta konuşma yaan Şarköy ADD Şube Başkanı Soner Çimendere:
‘’Öncelikle bize bu projenin oluşmasında ve bu günde açılışımızı beraber yapma onuru katan Şarköy Kaymakamımız Kemal Yıldız, Şarköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Neşet Yavuz, Şarköy ilçe milli eğitim müdürümüz Barış Elma ve Şehit Öğretmen Neşe Alten İÖO Müdürümüze çok teşekkür ederim. Atatürk Düşünce Derneği 1993 yılında kamu yararına çalışandernekler statüsüne girmiş ve bugün ülkemizin her ilinde her ilçesinde ve beldesinde şubesi bulunan Atatürk ilkelerinin ışığında bunların sorumlusu olarak faliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

Ben de Şarköy Atatürk Düşünce Derneği’nin Başkanlığını yürütmekteyim. Okullarımızın durumu ortada devletimiz bizim istediğimiz düzeyde bazen yardım etmekte sıkıntı yaşıyor diyemiyorum ama tam da elini uzatamıyor veya bizi tatmin edici sonuçlara ulaştırmıyor gibi görünse de bugün görüyoruz ki kaymakamımız daha konunun ilk gününden ittibaren yanımızda. Ben 16 yaşından beri bir fiil sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Çeşitli birçok derneklerde çalıştım başkanlık yaptım. Birçok kaymakamımız ile çalışma fırsatı bulduğum ama ilk defa bir kaymakamımız tarafından bir projenin gidişatı ile ilgili işin çok sıkı takip edildiğini ve en önemlisi desteklendiğine şahit oldum. Bu hususta sayın kaymakamımız sayın Kemal Yıldız’a ayrıca bir teşekkür ediyorum.
Bizler de Derneğimizin Şarköy Atatürk Düşünce Şubesi olarak şehrimizde faaliyet göstermeye çalışmaktayız. Birçok konuda projeler üretmekte, misyonunuz çerçevesinde etkinlikler yaratmaktayız. Eğitim ve okul sorunlarımız ülkemiz için en önemli Sorunların başında gelmektedir. Bu sıkıntıların çözümünü sadece milli eğitimden beklemek doğru değildir. Ülkemizde eğitim sorunlarının siyasi, sivil, kamu, vatandaş olmak üzere hepimizin katkıları ile çözülebileceğini unutmamak gerek. Bugün planladığımızı tüm okullarımızın kütüphanelerini yenileme projemizin ilkini bu birliktelik ile açmanın gururunu yaşıyorum. Bizlerin temin ettiği 1500 kitap ve kaymakamlığımızın 300 kitap desteği ile tamamı çocuk kitabından oluşan 1800 kitaplık kütüphanemizi bugün okulumuza teslim ediyoruz.

Derneğimizin başlattığı kampanya kapsamında Işıl-Ömür Tokelli çiftinin girişimi ve desteği ile Türkiye’nin ilk internet radyosu olan Radyogramda yapılan duyurular sayesinde 1500 yakın kitap geldi. Şuan derneğimizde 3000 kitap bulunuyor bunlar sırasıyla diğer okularımız kütüphane yaparak kazandıracağız. İstanbul Bağcılar Çınar Mahallesi Muhtarı Hakan Delice’de Şarköy’de bağlantıları var çok sayıda kitap desteği geldi. Şarköy’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının katkıları oldu. İnşallah yaptığımız iş amacına ulaşır öğrencilerimiz bu küthaneden faydalanır. Tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür edyorum”dedi. Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Neşet Yavuz yaptığı konuşmada “teknolojinin ve sosyal paylaşım sitelerin günümüzde kitap okumanın önüne geçtiği zamanda böyle bir kütüphanenin öğrencilerimize inşallah faydalı olur Sayın ilçe kaymakamımıza, ADD başanımıza, emeği geçen herkese şahsım adına teşekkür ederim”dedi. Şarköy ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız yaptığı konuşmada “Bizede teşekkür etmek düşüyor. ADD Başkanımıza ADD’li gençlerimize geleceğimiz olan gençlerimiz çocuklarımıza yapılan en güzel yatırım olduğunu söyleyebiliriz. Atatürk Düşünce Derneğinin ilk kütüphade açılışı oluyor ama son olmaz inşallah diğer okularımızada bu tür etkinlileri bekliyoruz. Bu tür etkinlikler okularımıza renk getiriyor hem de kitaplarımızın sayısını artırıyor. Kitapların çeşitlenmesiyle beraber çocuklarımızında kitap okuma süresinde artırıyor. Bu vesileyle devletimile beraber siviltoplum kuruluşları, iş adamları hayır severleri kütüphane, okul, Yurt yapmaya teşfik ederek. Geleceğimiz olan çocuklarımızı daha iyi şartlarda eğtim yapmasını sağlamalıyız. Başta Atatürk Düşünce Derneği Başkanımıza, Belediyemize, Millieğitim camiyamıza, emeği geçen hanımefendilere, beyefedilere, ADD’li gençlerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyor, İlk olsun ama son olması dileğiyle inşallah önümüzdeki günlerde ihtiyacı olan okullara da kütüphaneler açmak dileğiyle hayırlı olsun diyorum”dedi.




ETİKET :  

Tümü