Afet Farkındalık Eğitimi Yapılıyor - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Afet Farkındalık Eğitimi Yapılıyor

08-03-2021 | 14:47

Devletimiz tarafindan yeni imar düzenlemeleri ,kentsel donuşum calışmaları kapsamında ulke olarak fiziki manada afetlere hazırlık yapılıyor.
Bununla birlikte İc isleri bakanımız Sayın Süleyman SOYLU' nun talimatları ile 2021 yılı "Türkiye Afet Eğitim Yılı"olarak belirlenmiş olup tüm illerimizde "Afet Eğitim Seferberliği" başlatılmıştır.
Bu kapsamda Tekirdağ'da hem teorik hem pratik olarak egitimler verildi.ilcemizden 5 kişi egitim aldı.
2021 Yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı kapsamında kamu kurum ve kuruluşları,yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlarla işbirliği içerisinde, illerde valilerimizin, ilçelerde ise kaymakamlarımızın koordinesinde, afet farkındalığının arttırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla ilimiz genelinde eğitimler devam etmektedir.
Bu kapsamda İlçemizde afete hazırlık yılı kapsamında afet farkındalığının artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Belediye meclis uyelerine “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.
AFAD eğitmenleri tarafından verilen eğitimler kapsamında heyelan, sel, tsunami, çığ gibi durumlarda yapılması gerekenler, Deprem Öncesi ve Sonrası Yapılacaklar, Afet ve Acil Durum Çantası, Planlama, Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler konuları hakkında bilgiler aktarıldı.
“Afet Farkındalık Eğitimi” tüm müdürlüklerde görevli personellerin , ve halkımızın katılımıyla devam edecek.




ETİKET :  

Tümü