AK Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu Basın Toplantısı Düzenledi - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

AK Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu Basın Toplantısı Düzenledi

31-12-2019 | 20:43

AK Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu Basın Toplantısı Düzenledi

 Şarköy AK Parti İçe Başkanlığının düzenlediği  basın toplantısına Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’da Katıldı.

Özcan, Şarköy İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, partisinin ülke geneli ve il genelinde yaptığı çalışmaları anlattı.

Şarköy Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu yapılacak ilçe kongresi hakında bilğilendirme yaptıktan sonra CHP’li Şarköy belediyesinin seçimleri yapılmasından 9 ay geçmesine rağmen belediye imkanlarını Şarköy ilçesine kullanmadığını. “Buraya aday olduğunuzda Şarköy belediyesinin imkanlarını ve bütçesini bilerek aday oldunuz. Ama şimdi söylediğiniz tek şey var. “Bütçe Yok İmkan Yok.” o halde neden aday oldunuz neden vaadlerde bulundunuz. Kimse Şarköy halkını kesin benden diye görmesin. Şarköy halkı şans verir ama şansı değerlendiremezsen yetkiyi verdiği gibi almayı da bilir” diyerek 10 yıldır Şarköy İlçesine  CHP belediyesi olarakhiç bir hizmet yapılmadığını söyledi.

 

 “Değerli Şarköy’lü hemşehrilerim ve kıymetli basın mensubu arkadaşlar.

Öncelikli sizleri saygıyla selamlıyorum.

2019 yılının son günlerini yaşadığımız bu günde, sizlerle bir araya gelerek bir yılı birlikte değerlendirelim istedik.

          2019 yerel seçim çalışmaları ve akabinde de seçimle başladı.Bu süreçte aslında bir yenilenme ve taze kan ihtiyacı olan Şarköyümüz bir umut daha iyi yönetilme çabasına girdi ancak yine her zaman ki gibi kazanan sadece koltuğa oturanlar oldu. Bizler Cumhur ittifakı olarak en doğru ve en gerçekçi Projelerimizi ortaya koyduk ama maalesef vatandaşımız tercihini bizden yana kullanmadı. tabi chp kanadı da bir çok vaadle vatandaşın karşısına çıktı. Dokuz aydır Şarköy’ü yönetmeye çalışan CHP yine son 10 yılda olduğu gibi ne bugüne kadar verdiği vaadleri uygulayabilmiş, nede uygulamak için bir çaba içerisine girmiştir.

               Biz yerelde muhalefet olmamıza rağmen kendilerine Şarköyümüzün çıkarlarını düşünerek bu zamana kadar sadece destek olmaya çalıştık, hiç bir şekilde olumsuz eleştiri içerisine girmedik. bunu yaparken şunu istedik; yeni seçilmiş ve tecrübesi olmayan bir başkan, yine büyük çoğunluğu ilk kez meclis üyeliği görevi üstlenmiş meclis üyeleri kurumu yapıyı tanısınlar, nasıl yöneteceklerini öğrensinler, kadrolarını oluştursunlar bizde bu süreçte kendilerine meclis kanadında gerekli desteği verelim. Çünkü bizler Şarköy için bir taş koyacak kim olursa onun yanında olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak bizler meclis üyelerimiz aracılığıyla mevcut yönetime ne kadar yardımcı olmaya çalışsak, ne kadar yol göstermeye çalışsakta hiç bir şey yapma taş üstüne taş koyma derdinde olmadıklarını maalesef gördük. Neredeyse her meclis toplantısında gerek vatandaşlarımızdan bize gelen , gerekse kendi tespit ettiğimiz konuları önerge olarak meclise taşıdık. İlçemizin refahı konusunda faydalı olacağını düşündüğümüz konuları mecliste gerek sözlü gerekse yazılı olarak defalarca gündeme getirmemize rağmen, mevcut yönetimin hizmet etmekten çok uzak olduğunu gördük. Bakın yaklaşık 3 aydır il başkanımız sayın  Mestan Özcan ile defalarca ankara’ya bakanlıklara görüşmeler yapmaya talepler de bulunmaya gidiyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde onaylattığımız bir gençlik merkezi projemiz var. Yine onaylattığımız mevcut spor salonumuzun tadilatı ve güçlendirmesi var. İnşallah yakın zamanda karara bağlanacak olan kapalı yüzme havuzu projemiz var. son ankara ziyaretimiz de bu hafta milli eğitim bakanımız sayın ziya selçuk’a oldu. Sayın bakanımız talebimiz doğrultusunda deprem dolayısıyla boşaltılan okullarımızın derhal yıkılıp yeniden yapılması veya güçlendirilmesi hususunda gerekli talimatları verdi.

                Eğer isterseniz zaman harcarsanız yapamayacağınız hiç bir şey yok. Her şey paraylada yapılmıyor. Bugün Şarköy belediyesinin belli bir personeli var, aracı var, gereci var. Elinizdeki mevcut imkanlarla dahi gayet yaratıcı işler yapmanız mümkün. Sizler bunları dahi yapamazken seçimde verdiğiniz büyük proje diye tanıttığınız vaadlerinizi nasıl yapacaksınız. Buraya aday olduğunuzda Şarköy belediyesinin imkanlarını ve bütçesini bilerek aday oldunuz. Ama şimdi söylediğiniz tek şey var. “Bütçe Yok İmkan Yok.” o halde neden aday oldunuz neden vaadlerde bulundunuz. Kimse Şarköy halkını kesin benden diye görmesin. Şarköy halkı şans verir ama şansı değerlendiremezsen yetkiyi verdiği gibi almayı da bilir.

          Bizler yeni yılla birlikte siz değerli basın mensublarıyla  daha sık bir araya gelicez. her meclis toplantısından sonra meclis üyelerimizle birlikte yapılan veya yapılamayanları, bizlerin verdiği önergeleri, göstermeye çalıştığımız yolları ve onların tutumunu her  ay  inşallah birlikte değerlendiricez. Büyükşehir olduğumuz günden bugüne maalesef ilçemizde tamamlanabilen bir proje neredeyse olmamıştır. Malesef dere ıslahından, yol çalışmalarına kadar her şey yarım . şarköy belediyesi de büyükşehir belediyesi de bugüne kadar sınıfta kalmıştır. Bu gidişle de bu sınıfı geçemeyecektir. Olan yine maalesef biz Şarköy halkına ve yazın dinlenmeye ,eğlenmeye gelen değerli misafirlerimize olacak.

            Bir diğer konuda bizlerle alakalı. Partimiz kongre sürecine girmiş bulunmaktadır. 3 ocak cuma günü belediye düğün salonun’da delege seçimlerimizi yapacağız ardındanda genel merkezimizin belirlediği bir tarihte kongremizi gerçekleştiricez. Kongre süreci her zaman partimiz için tazelenme süreci olmuştur. Kadrolarımıza ekleyeceğimiz yeni arkadaşlarla ilçemiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edicez. Biz kongre sürecinde kim başkan olur, kim yönetimde yer alır düşünceleriyle değil nasıl daha iyi hizmet edebiliriz düşüncesiyle yola çıkarız. Makam sevdası bizim hiç bir arkadaşımızda yoktur. Biz davamızın bekçileriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizi bayram havasında tüm üyelerimizle birlikte gerçekleştiriceğiz inşallah. Şarköyü’müz için yapabileceğimiz her şeyi yapmak için çalışıyoruz. Çok güçlü bir Ankara ekibimiz var. Başta TBMM Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Şentop hocamız ve çok kıymetli vekillerimizle Ankara’da. Genç dinamik hızına yetişilmez il başkanımız Mestan Özcan’la da Tekirdağ’da sizlerin hizmetkarıyız. Yeni yılın başta ülkemize ve tüm islam alemine hayırlar getirmesi temennisiyle yeni yılınızı kutluyor sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum”dedi.




ETİKET :  

Tümü