ALPAY VAR 3 YILLIK ÇALIŞMALARINI BASINA ANLATTI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ALPAY VAR 3 YILLIK ÇALIŞMALARINI BASINA ANLATTI

17-05-2022 | 23:08

Şarköy Belediyesi tarafından basın mensuplarının misafir edildiği organizasyonda 3 yılda tamamlanan ve yapılmakta olan projeler anlatıldı. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, basın mensupları ile Liman Park, Kent Park, Nikâh Salonu, Değirmen Kafe, Meydan Kafe, Mürefte Kazım Dirik Sosyal Tesislerini gezerek 3 yılda hizmete sunulan ve sunulmak üzere olan projeler hakkında bilgiler verdi. Organizasyona Belediye Başkan Yardımcıları Yasemin Çavuşoğlu ve Ogün Kürümoğlu eşlik etti.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAMINDA BÖLGEMİZİN LOKOMOTİFLERİNDENİZ

Var, “Göreve geldiğimiz günden beri Belediyemizde ekonomik alanda çok önemli reformlara imza attık. Bu da kentimize yapacağımız yatırımlar ve ortaya koyacağımız vizyon ile ilgili bizim için öncelikli hamlemizdi. Ekonomik anlamda gerçekleştirdiğimiz yapısal reformların ardından kentimizi hem turistlerimiz hem de vatandaşlarımız için adetacazibe merkezi haline getirdik. Özellikle ‘’sosyal belediyecilik’’ anlamında bölgemizin lokomotif belediyelerinden olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

ENLERİN VE İLKLERİN BULUŞTUĞU PARK “KENT PARK”

Şarköy’deki en büyük park olma özelliğine sahip Kent Park ile ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan Var, “İçerisinde Çocuk Oyun mobilyaları, Basketbol sahası, Crossfit bölümü, Kaykay ve Paten alanı bulunan Kent Park ile kentimizde ilklere imza atarak, önemli eksiklikleri ortadan kaldırdık. Hemşehrilerimizin gönül rahatlığı ile spor yapıp, sosyalleşebileceği bu alanda çocuklar ve gençlerimiz içinde alternatif spor alanları oluşturduk. Şarköy’ümüzdeki tüm sahil bandında yenileme çalışmalarımız devam edecek. Miniklerimizin keyifle eğlenebilecekleri alanları hayata geçireceğiz” dedi.

SEVGİ KENTİ ŞARKÖY’ÜMÜZDE BİR İLK HAYATA GEÇİYOR

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Liman Park’ın konumu itibari ile yoğun nüfus hareketliliğinin olduğu bir bölgede hayata geçirileceğini belirterek, Şarköy’de ilk kez bir tesiste spor, sosyal aktivite, çocuk aktiviteleri ve eğlencenin bir arada olacağını ifade etti. Proje bünyesinde bulunan TSE standartlarına uygun çocuk oyun gruplarıyla miniklerimizin doyasıya eğlendiği alanı güvenli hale getirdiklerini belirtti. Projeyle ilgili son bir aşamanın kaldığını belirten başkan VAR, ‘’ Liman Park’a görsel açıdan değer katacak peyzaj çalışmaları tamamlandıktan sonra parkın hemşehrilerimizin hizmetine sunulacağını ’’ sözlerine ekledi.

Balıkçılar Çarşısı ile ilgili projede gerekli alt yapının oluşturulduğunu belirten Başkan VAR, ‘’ Daha modern, sağlıklı ve soğuk hava depolarının da bulunduğu çarşıyı Şarköy’e kazandıracaklarının ‘’ müjdesini verdi.

KENTİN SOSYAL HAYATINA KATKI SAĞLIYOR

Şarköy’e kazandırılan sosyal tesislerle ilgili bilgi veren başkan VAR, sosyal tesislerin hemşehrilerimizin sosyal ve kültürel hayatına, ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sunduğuna vurgu yaptı.
Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR, Kazım Dirik Sosyal Tesisleri ilgili şu bilgileri verdi: ‘’Sosyal Tesis yatırımlarımız ile beraber vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan projeleri kentimize kazandırıyoruz. Kazım Dirik Sosyal Tesisleri bölgede yaşam kalitesini yükselteceği gibi hemşehrilerimizin vakit geçirmekten keyif aldığı bir yer haline gelecek. Şarköy Belediyesi olarak, sosyal tesis bünyesinde bulunan çay bahçesinin açılışını 1 hafta içinde yapmayı planlıyoruz. Daha modern ve daha yeşil kullanım alanlarını hemşehrilerimizin gözlerine hitap edecek şekilde tasarladık. Halkımızın ve misafirlerimizin keyifli vakit geçirebileceği bir sosyal alanı daha faaliyete geçireceğiz. Sahil kısmında yol yenileme çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan VAR, Mürefte’de dikkat çeken bir alan oluşturduklarını’’ ifade etti. Ayrıca hayata geçirdikleri projelerde halkın isteklerini her zaman ön planda tuttuklarını belirtti.

Programla ilgili olarak düşüncelerini ifade eden başkan VAR, ‘’ 3 yıl içerisinde kentimizde tamamlanan ve devam eden projeleri, siz değerli basın mensuplarına sunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ‘’ kıymetli vakitlerini bize ayırarak programımıza eşlik eden bölgemizin önde gelen basın mensuplarına en içten duygularla teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.




ETİKET :  

Tümü