“Altılı Masa Kurulduğu Zaman Her Türlü İftiraya Şahit Olduk” - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

“Altılı Masa Kurulduğu Zaman Her Türlü İftiraya Şahit Olduk”

07-12-2022 | 23:36

İYİ Parti Şarköy İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi 29 Kasım 2022 Salı günü Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Saat 13.00'de başlayan kongreye İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan, Belediye Başkanı Alpay Var, İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya,Belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu, Deva Partisi İlçe Başkan Vekili Ayten Çağlar, Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Subaşı, Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Esnaf Odası Başkanı Mesut Mutlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Neşet Yavuz, Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkan yardımcısı Ersin Akın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.
Kongre, divan kurulunun oluşturulması ile başladı. Divan başkanlığına milletvekili Enez Kaplan, divan üyeliklerine İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Ahmet Başer, İYİ Parti İl Koordinatörü İsmail Göksin, Selin Besli Meriç,ve Türkan Bağatarhan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesinin ardından faaliyet raporu ve maliyet raporu okunup ibra edildi. Raporların ibrasının ardından konuşmalara geçildi.İlk konuşmayı İYİ Parti Şarköy İlçe Başkanı Yıldıray Çakar yaptıÇakar konuşmasında; "Sayın hanımefendiler, sayın beyefendiler, geleceğimizin teminatı olan siz sevgili gençler, İyi Parti Şarköy Teşkilatının düzenlemiş olduğu 3. Olağan kongresine hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Şu anda burada cesurlar ordusunu bir araya getirmeye vesile olan başta liderimiz, genel başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendiye ve GİK üyelerimize teşekkür eder, Trakya'nın incisi Şarköy'ümüzden selamlarımızı sunarız. Sevgili dostlarım, bizler İyi Partililer olarak bildiğiniz ve gördüğünüz gibi seçimden seçime değil her zaman acı ve tatlı gününde halkımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Şarköy'ümüzde 2 yıllık görev süremiz boyunca köy köy, mahalle mahalle,sokak sokak ziyaret ederek çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmadık. Vatandaşlarımızın dertlerine derman, sıkıntılarına çare olduk ve olmaya da devam edeceğiz.Değerli dostlarım. Başarımızın teminatı üye sayımızdır. Üye sayımızı 2 yıl içerisinde yüzde 100 değil, yüzde 500 değil, yüzde 800 arttırarak siz değerli Şarköy halkının gönlünde taht kurduk. Trakya'da örnek ilçe olmanın onur ve gururunu hep beraber yaşıyoruz. İyi Parti Şarköy İlçe Teşkilatı olarak iyiler ordusuna katılan cesur yürekli dava arkadaşlarıma huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyorum. Sevgili dostlarım, Şarköy'ümüzle ilgili acı bir gerçeği belirtmek istiyorum. Trakya'nın incisi Şarköy'ümüz hem genelde hem yerelde üvey evlat muamelesi görüyor. Ama sizlere söz veriyoruz ki onların yapamadıklarını bizler yapacağız. Onların başaramadıklarını biz başaracağız. Sözümüz ant olsun. Değerli dostlarım,bilmenizi istediğim bir husus var ki bu günlerde Şarköy İlçe Teşkilatına ve üyelerine işiyle, aşıyla ve iş vaatleriyleboyun eğdirmeye çalışanlar bilsinler ki yarın onların önünde diz çökeceklerdir.Sevgili dostlarım, benim siyasette rakibim ve düşmanım yoktur. Varsa da kimlerdir biliyor musunuz? Şuradaki yıllardır yapılamayan 30 kilometrelik karıştıran yoludur. Herkesin söz verip de yapamadığı çevre yoludur. Doktoru olmayan hastanemizdir. Yatılı yurdu olup da bölümleri olmayan yüksek okulumuzdur. Benim ancak ve ancak düşmanım bunlar olabilir. Allah'ın izniyle ve sizlerin desteğiyle genel başbakanımız Meral Akşener, "yerelde de belediye başkanımız İyi Partili olacaktır. Var olun sağ olun" dedi.
Yıldıray Çakar'ın ardından bir konuşma gerçekleştiren İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya partilileri selamladıktan sonra kısa bir konuşma gerçekleştirdi.Sertaç Alkaya'nın ardından Milletvekili Enez Kaplan bir konuşma yaptı. Partilerinin faaliyetlerinden, kuruldukları günden bugüne kadar yaşadıkları sorunlardan bahseden Enez Kaplan
‘FETÖ’DEN SORUŞTURMA GEÇİRDİM’
“Tabi biz 5’nci yılımızı kutlarken 3’üncü kongremizi yapıyoruz, 5 yıllık partiyiz. Bizim genel başkanımızın güzel bir lafı vardı arkadaşlar ‘gözlerimizi yumalım da İYİ Parti kurulmasaydı ne olurdu? Türkiye’de herkes beynini biraz geri hafızasını zorladığı zaman gerçekleri görebilirdi. Ama biz parti kurulurken çok ağır yüklerden ve meşakkatlerden çıktık. Salonlar verilmedi, ışıklarımız kapatıldı, sözleşmelerimiz iptal oldu. Çok ağır şartlarla geldik. Partimizi kurduk. Partimiz seçime giderken sekiz aylık bir partiydik. Arkadaşlar biz sekiz ay içerisinde ne yaptık biz kendimiz ‘Fetöcü değiliz’ dedik. Biz sokaklarda kendimizi hiç anlamadık. Bu İYİ Parti’nin misyonu yolu nedir? kuruluş amacı nedir? Hiç anlatmadık. Sadece biz Fetöcü değiliz, ben dahil soruşturma geçirdim emniyette ifade verdim. Neyse seçimi yaptık. 42 tane milletvekili meclise girdi. Türkiye’nin ilk tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Sekiz aylık bir parti meclise. Bu ceberut iktidardan kurtulmak için Cumhuriyet Halk Parti liderinin birlikteliğiyle beraber altılı masa kuruldu. Altılı kurulduğu zaman her türlü iftiraya yine şahit olduk. Nasıl olduk siz HDP ile birlikteyiz. Siz HDP ile birliktesiniz seçimleri böyle aldınız ama bu gerçek iki ay önce gün yüze çıktı. Hepimiz ağladık, nasıl ağladık? HDP ile kimlerin masaüstünde konuştu? Bizim masamızın altında ve üstünde sağımıza solumuzda aranan şeylere maalesef kendilerinin yaptığını hepimiz gördük” dedi.
Altılı Masa olarak seçimi kazanacaklarını ve daha iyi bir Türkiye için çalışacaklarını belirtti. Enez Kaplan'ın konuşmasının ardından seçime geçildi.Tek liste ile yapılan seçimde Yıldıray Çakar yeniden İYİ Parti Şarköy İlçe Başkanı seçildi.
Yıldıray Çakar başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor.
Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Yıldıray Çakar (İlçe Başkanı), Ertan Yalılı, Hüseyin Okyay, Selin Meriç, İlhan Çınar, Burcu Özgür, Hüsamettin Ağaçkesen, Türkan Bağatarhan, Serkan Aral, Feride Şimdi, Hakan Ahmet Ak, Julide Nalbantoğlu, Ünsal Karakoç, Gülden Yağız, İbrahim Çakar, Musa Denizli,Hüseyin Demirel, Gürhan Aydemir, Ali Acun, Çağlar Gürel, Remzi Paşalı, Özgür Postacı, Ferdi Şimşek.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Murat Öztürk, Suat Safberrak, Aygül Mutlu, Gülçin Ağaçkesen, Yavuz Ahmetçi, Özgür Tekyol, Fitnat Sakin,Ahmet İsmet Şentürk, Olcay Kaşkaval, Levent Aran, Mehmet Adalı, Selma Çakır, Dursun Elmas, Cemal Bek, Kerem Aydoğan, Burak Balım,Mustafa Maral, Gürkan Yerçok.
İl Delegeleri (Asil): Yıldıray Çakar, Burcu Özgür, Hüseyin Okyay, Hüsamettin Ağaçkesen, Selin Meriç, Feride Şimdi, Gürhan Aydemir, Ertan Yalılı, Ali Acun, Çağlar Gürel, Remzi Paşalı, Hüseyin Demirel, Aslan Dallı, Ferdi Şimşek, Gülden Yağız, Ahmet Yalçın Başer, Musa Denizli, İbrahim Çakar, İlhan Çınar.
İl Delegeleri (Yedek): Aygül Mutlu, Murat Öztürk, Gülçin Ağaçkesen, Ahmet İsmet Şentürk, Dursun Elmas, Özgür Tekyol, Özgür Postacı, Türkan Bağatarhan,Fitnat Sakin, Selma Çakır.




ETİKET :  

Tümü