Araçlarını doludan korumak için Halı ve battaniyeli önlem aldılar - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Araçlarını doludan korumak için Halı ve battaniyeli önlem aldılar

09-10-2020 | 14:35

 

Meteoroloji’nin, Marmara Bölgesi için 'sarı alarm' vererek yaptığı kuvvetli yağış ve sel uyarısından sonra vatandaşlar araçlarını halı, kilim, karton ve battaniye gibi malzemelerle korumaya aldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden: Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

yağış ve dolu uyarısı yapılınca Şarköy ilçesinde vatandaşlar arabalarına koştu. Vatandaşlar, araçlarının doludan ve fırtınadan zarar görmemesi için önlem aldı. Araç sahiplerinin bazısı arabaları Halı,Kilim ve battaniyle örterek önlem aldı.

Aracını uyarılara karşı halıyla kaplayan Musa Turan “Şu an araçlar bizden daha önemli. Araçlarımızın üzerlerini herkes gibi biz de örttük. Geçen sene olan doluda da çoğu araç zarar görmüştü. Bu sene önlemimizi aldık. Dolu olursa bu Halılar arabayı bir şekilde koruyacak ya da minimuma indirebilir” ifadelerini kullandı.




ETİKET :  

Tümü