BALIKÇI TEKNESİNDE 195 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

BALIKÇI TEKNESİNDE 195 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesi açıklarında balıkçı teknesiyle yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 195 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

24-11-2021 | 00:41

TEKİRDAĞ (DHA) - TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesi açıklarında balıkçı teknesiyle yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmek isteyen 195 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.
Marmara Denizi'nin Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri,Şarköy açklarında “Kibar Kaptan”isimli balıkçı teknesini durdurdu. Yapılan kontrollerde Yunanistan'a gitmeye çalışan 90 Bangladeş, 45 Afganistan, 26 Pakistan, 25 Somali, 4 Mısır, 3 Yemen, 1 Irak ve 1 Lübnan uyruklu 195 düzensiz göçmen yakalandı.
Balıkçı teknesi ve yabancı uyruklular Şarköy Limanı'na getirildi.


.
SU VE YİYECEK İHTİYAÇLARI KARŞILANDI
Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya limana gelerek göçmenlerle ilgili işlemleri takip etti. Göçmenlerin aç ve susuz olduklarını söylemeleri üzerine Kılınçkaya, yiyecek ve su ihtiyaçlarını karşılanmasını istedi. Limandaki işlemlerin ardından göçmenler, havanın soğuk olması nedeniyle daha önce kapatılan ve kullanılmayan Şarköy Cezaevi'ne nakledildi. Burada sağlık kontröllerinden geçirildikten sonra parmak izleri alınan göçmenler giderilecek olan göçmenler,gece kıredi yurtalar kuruluna ait öğrenci yurduna nakil yaparak geceyi yurt binasında geçirdiler. Öğrenci yurdunda 2 gece misafir edildilen 195 kaçak göçmenlerin (COVİT-19 PCR tesleri sağlık ekiperi tarafından yapıldı. Otobüslere bindirilerek Kırklareli’de bulunan göçmen kampına gönderildi.
'TEKNEĞİ YABANCI UYRUKLU KİŞİ KULLANIYOR'
Şarköy Kaymakamı Kılınçkaya, göçmenlerin denizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Yunanistan'da gitmek isterken yakalandığını söyledi. Göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılandığını ve işlemlerinin sürdüğünü kaydeden Kılınçkaya, daha sonra Göç İdaresi'ne gönderileceğini söyledi.
Güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemede, insan kaçakçılarının göçmenlerden Lübnan uyruklu Selim Mahlüt’e (59) tekneyi kullanmayı öğretip, izleyecekleri rotayı da verdikten sonra kaçtıkları tespit edildi. İfadelerine başvurulan göçmenler, daha iyi bir yaşam için önce Yunanistan'a, ardından da İtalya'ya gitmek istediklerini belirterek insan kaçakçılarına kişi başına 8 bin Evro para ödediklerini söyledi.Tekirdağ Şarköy ilçesinde Öğrenci yurdunda 2 gece misafir edildilen 195 kaçak göçöçmenlerin (COVİT-19 PCR tesleri sağlık ekiperi tarafından yapıldı. Otobüslere bindirilerek Kırklareli’de bulunan göçmen kampına gönderildi.
''YILLARCA AFGAN VE PAKİSTAN SAVAŞINDAN BIKTIK''
195 kaşak mültecinn içinde bulunan Afkan uyruklu Murat Ahmadi (21)“Yıllarca Pakistan ve Afganistan arasında yaşanan savaşlardan bıktık ülkemizde huzur kalmadı.7 yıldır İstanbul’da yaşamaktayım çeşitli işyerlrinde paket servisi kuryeliği yaptım.Çalıştığım yerler 2 bin liradan fazla maaş vermiyorlar.ailemle beraber kalıyorum 2 bin iki yüz lira ev kirası veriyorum.hani bunun elektirik,su,doğalgaz,diğer masraflar.geçim gittikçe zorlaşıyor. Çalışmıyorum deyince Paramı vermiyorlar çalıştığım iş yerlerinde paralarımı alamadım.Yaşam şartlarımı iyileştirmek için İtalya’ya gitmek umuduyla yola çıktım.Çarşamba günü Esenyurtan bir evde toplandık. Bizi kapalı bir kasalı araca bindirip yakalandığımız tekneye bindirdiler.8 bin Euro kişi başı alıyorlar.Daha öcede Meriç’ten kendi imkanlarımzla Yunanistana geçtik.Başarılı olamadık yakalandık yunan askerleri ve polisi bizleri çok dövdü sınır dışı edildik..Bir gün bir gece tekneyle denizde kaldık bu sefer Türkiye’de yakalandık.Hiç kötü muamale görmedik. Yine deneyeceğiz İtalyaya ulaşmamız için başka bir sefere umudumuz kaldı”dedi
“Kibar Kaptan” isimli tekneyi kullanan Lübnan uyruklu Selim Mahlüt (59) sorgulaması sürdüğü öğrenilirken tekneyi çalan ve kaçak göçmenleri Yunanistan'a götürmeye çalışan insan tacirlerini yakalamak için Güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor.




ETİKET :  

Tümü