BAŞKAN ADAYLARI DEĞİL YÖNETİM SEÇİLDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

BAŞKAN ADAYLARI DEĞİL YÖNETİM SEÇİLDİ

08-07-2019 | 15:34

Şarköy Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı 2 Temmuz Salı günü saat 14.00'da Kent Müzesi toplantı salonunda belediye başkanı Alpay Var başkanlığında tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıya ayrıca Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı seçimleri için gelen Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen ve Ziraat Odası meclis üyeleri ile katıldı. Şarköy Belediyesi meclis üyeleri ve belediye başkanıyla birlikte 16 kişi oy kulandı. Aynı şekilde Ziraat odası meclisi ve Ziraat oda başkanı ile berabaer 16 kişi oy kulnmasıyla toplamda 32 kişi oy kullandığı oylamada 1oy boş çıktı.2 listenin oylamaya sunulduğu seçimde Şarköy Çiftçi Malları Koruma başkan adayı Nihat Yavuz 13 oy alırken Diğer listenin başkan adayı Hüseyin Palabıyık 10 oy aldı. Şarköy Çiftçi Malları Koruma başkan ve meclis üyelerinin listede bulunan isimlerinin çizildiği seçimde Şarköy Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Meclisine Rıdvan Duman 18, Günay Batı18, Mahmut Gündoğdu18, Mehmet Taşkıran18, Şerif Bulgurlu 18 oy alarak seçildi.bu seçilen üyeler kendi arasında Şarköy Çiftçi koruma Başkanını seçeçekleri öğrenildi.

Belediye Meclis toplantısında görüşülen gündem maddeleri şöyle: Gündemin birinci maddesinde 4081 Sayılı Kanunun 4. ve 5. maddeleri gereğince Şarköy Çiftçi Malları Koruma Meclisine 5 adet asil, 5
adet yedek üye seçilmesi maddesi görüşüldü. Geçen ayki meclis toplantısında ertelenen madde için hazırdabulunan 2 liste için oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda Şarköy Çiftçi Malları Koruma Meclisi asil üyeliklerine Rıdvan Duman,Günay Batı,Mahmut Gündoğdu,MehmetTaşkıran,ŞerifBulgurlu, yedek üyeliklere Okan Karaman, İsmail Uçkun, Hasan Çolak, Hasan Özen, Ercan Seval seçildi.
Gündemin ikinci maddesinde 4081 Sayılı Kanunun 4.ve 5. Maddeleri gereğince Şarköy Çiftçi Malları Meclisi Denetleme Kuruluna 5 adet asil, 5 adet yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Denetleme Kurulu asil üyeliklerine Ahmet Ateş,Kenan Erdoğan, Adem Akbulut, Yunus Gencer, Aytaç
Aydan, yedek üyeliklerine Orhan Yavuz, Necati Türker,Necip Vural, Zeynel Sarıtaş,Mustafa Çoban seçildi. .
Gündemin üçüncü maddesinde Gazdaş'ın 03.05.2019 tarih 13.19/206 sayılı basınç düşürme istasyonları yer değiştirilmesi ile ilgili yazıları konusunda imar komisyonu raporları okundu ve Gazdaş
firmasının talebi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde Ümmü Ersen'in Şarköy Belediyesine ait İstiklal Mah. 95 ada 49 parselde bulunan 8.70 m2 alanlı taşınmazı satın alma talebi imar komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde Belediyenin İlçemiz İstiklal Mahallesi Sarıcapaşan Caddesi 114 ada 40,41,42,43nolu parseller ile ilgili hazırlamış olduğu imar plan değişiklik talebi imar komisyonu raporu kabul edildi. Vatandaşların daha önce dilekçeyle şikayet ettiği Sarıcapaşa caddesinde mevcut binalardan daha önde başlayan ve mühürlenen inşaatı da kapsayan madde ile bundan sonra mevcut parsellerde yapılan inşaatlar belirlenen emsal çizgisini aşamayacak. Yapımına başlanan ve mühürlenen inşaatın akıbeti mahkeme sürecinden sonra belirlenecek. .
Gündemin altıncı maddesinde Belediyemizin İlçemiz Cumhuriyet Mahallesinde 54 adanın cephe aldığı yola paralel parseller ile ilgili hazırlamış olduğu imar plan değişiklik talebi belediye meclisince oy çokluğu ile kabul edildi. .
Olağan gündem maddelerinin ardından gündem dışı maddelere geçildi. Gündem dışı ilk madde Nilgün ve Hasan Mert Karayer'in Gelibolu Caddesinin adının geçtiğimiz aylarda vefat eden Dr. Süleyman Karayer Caddesi olması yönünde yapılan başvuru gündeme alınıp imar komisyonuna
sevk edildi. Toplantı sonunda Süleyman Bilge isimli bir vatandaş söz alıp ilçemizde fabrikası
bulunan Sabancı şirketler gurubunun kurucusu Sakıp Sabancının adının ilçemiz Mürefte caddesine verilme talebi dinlendi. Belediye başkanı Alpay Var, Süleyman Bilge'ye bu talebini bir sonraki meclise dilekçe ile başvurarak gerçekleştirmesini istedi.Meclis Ağustos ayında verilecek aranın ardından 2 Eylül pazartesi toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.




ETİKET :  

Tümü