BAŞKANLAR DEĞİŞTİ ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

BAŞKANLAR DEĞİŞTİ ZİHNİYET DEĞİŞMEDİ

24-04-2021 | 15:00

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde belediye düğün salonunda Şarköy CHP’li Belediye Başkanı Alpay Var tarafından tadilat yapılıyor. Sahne , tavanları boyalarının ve tuvaletlerin onarımı yapılırken kırk yıl önce yapılan Şarköy belediye düğün salonu olası bir depreme dayanıklı olup olmadığı tartışılırken düzenlenen etkinliğe katılan engelliler, salona giriş ve çıkışlarda engellerle karşılaştı. Salonun kapısına tekerlekli sandalye ile gelen engelliler, ikinci kattaki programa sandalyeleri ile birlikte kucakta taşınmak zorunda kalınıyor. Birçok kez ulusal gazetelere ve televizyonlara Nuri Çağlar imzalı haber olmasına rağmen geçen zaman içinde engelli asansörü yapılmadığı, yapılan tadilatta bda yapılmayacağı öğrenildi.

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde Özel Pınar Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelliler günü için düzenlediği etkinlikte, engelliler zor anlar yaşadı. Belediye düğün salonunun ikinci katında yapılan etkinliğe tekerlekli sandalye ile gelen engelliler, asansör olmadığı için merdivenlerden sandalyeleri ile birlikte kucakta taşınmak zorunda kaldı. Baston kullanan engelliler ise yakınların yardımı ile inip çıkabildi. Salona güçlükle götürülen engelliler burada da sahneye çıkarken yine kucakta taşınmak zorunda kaldı. Engelli gençlerin hazırlayıp sunduğu gösteriler ilgiyle izlendi. Heyecandan şiirlerini ve şarkıları okumakta zorlanan gençlere salondan gelen alkışlar yardımcı oldu.

ASANSÖR YAPILSIN
Engellilerden Mustafa Aysel’in annesi Emre Aysel, “Her zaman bu tür zorluklarla karşılaşıyoruz. Engelliler gününde 20 basamaklı merdivenleri çocuklarımız bizlerin yardımıyla inip çıktı. Defalarca belediyeye başvurup, düğün salonuna asansör yapılmasını istedik. Ama yapılmadı. Şarköy’de 250 bedensel engelli var. Aynı şekilde hasta ve yaşlılar 20 basamaklı merdivenleri çıkmakta zorlanıyor” dedi.
ŞARKÖY’DE TEK MERKEZ
Özel Pınar Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Pınar Aynur, 11yıl önce kurdukları merkezin Şarköy’de tek olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Resmi olarak 90 çocuğumuz aktif görünmektedir. Özürlülük oranına göre, ilk, orta ve lise çağındaki çocuklara eğitim veriyoruz. Eğitimin dışında onların sosyo ekonomik sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Halen ilçemizde özürlü çocuğundan utanan, onları sosyal yaşam içine çıkarmayan aileler tespit ediyoruz. Bu konuda basının yardımını istiyorum” dedi.




ETİKET :  

Tümü