BELEDİYEYE KIZDI KENDİSİNE BARINAK YAPTI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

BELEDİYEYE KIZDI KENDİSİNE BARINAK YAPTI

24-06-2019 | 14:50

2001 yılında Şarköy ilçesine yazlıkçı olarak gelen Filiz Işık  sokaklarda yaşam mücadelesi veren köpeklere,Kedi ve yaralı vahşi hayvanlara yardım etmek amacıyla 2012 yılında Şarköy Hayvan Dostları derneğini kurdu.Şarköy belediyesinin mevcut haldeki  geçici hayvan barınağını yapıan bir protokolle kızı Ceyda Işıkla bereber gönüllü olarak 2017 yılına kadar Şarköy belediyesine ait geçici hayvan barınağına sorumluluğunu üstlendi.Şarköy belediye başkan yardımcısı İlhan Mengi Ya o ya ben diyerek eski  Şarköy CHP’li belediye başkanı Süleyman Altınok tarafından tercihinin başkan yardımcısı tarafından tavır almasından dolayı Kırgın olarak bıraktırıldığı Şarköy Geçici Hayvan Barınağı yeni bir başlangıç yapmasına vesile olarak Şarköy kaymakamı ve belediyeden kendisine barınak yapması için yer tahsisi yapılmasını istemesine rağmen yer tahsis edilmeyince Eylül 2018 yılında Gölcük mahallesinde özel bir taşınmazı kiralayarak Şarköy ilçesinde sokak hayvanlarına  barınak yaparak kızıyla beraber sahip çıkmaya başladı.

Şarköy Haber Gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü ve Baş Yazar Cevat Kotkmaz’la barınağı ziyaret etiğimizde yaptığı açıklamada barınaktan bulunan tüm köpeklere hayatlarının sonuna kadar sağlık hizmeti verdiklerini söyleyen Filiz Işık, şöyle dedi:

"Buradan köpek sahiplenenler, istediği zaman hayvanları sağlık kontrolü için barınağa getiriyor. Bizim de kendi listelerimiz var. Sahiplendirdiğimiz köpekleri belli sürelerde çağırıp sağlık kontrolünü yapıyoruz."
Barınağa getirilen vahşi hayvanların ise tedavi edildikten sonra ormana geri salındığına işaret eden Filiz Işık, barınakta kurt, tilki, ayı, çakal, yaban kedisi, balıkçı kuşu,Leylek ,Pelikan, Baykuş gibi birçok hayvanı Tekirdağ Park ve bahçeler müdürlüğüne bildirip tedavileri yapıldıktan sonra doğaya salıyoruz. 18 yıldır yazlıkçı olarak geldiğim Şarköyde;
2012 yılında Şarköy Hayvan Dostları Derneğini kurarak aynı tarihlerde Şarköy Belediyesi ile Dernek arasında yapılan protokol gereği Şarköy Geçici Hayvan Bakımevinde kızımla beraber gönüllü hizmet ettik.
2012-2015 arası yazları Şarköyde kaldığım altı ay sürelerle;
Nisan 2015 te ikametimi Şarköye aldım ve bu tarihten Aralık 2017 ye kadar tam gün gönüllü hizmetimiz devam etti.
Severek verdiğim bu hizmeti kırgın olarak bırakmak yeni bir başlangıç yapmama vesile oldu. Barınakta tıpkı çocuğum gibi değer verdiğim hayvanları terkettim düşüncesi kalbimi yaraladı. Eylül 2018 de Gölcük mahallesinde 3 dönüm arazi kiralayarak bağımsızca kolları sıvadık. Kısa sürede hayvansever dostlarında desteğiyle Yaşam Bahçemizi hayata geçirdim.
29 tanesi Şarköy Geçici Hayvan Bakımevinden olmak üzere şuan 53 pati dostumuzun tedavi barınma beslenmesini yaparak onlara ilk başta yaşam hakkı veriyoruz.
Yaşam Bahçemizde himayemizdeki köpekler trafik kazalı, kanser, körler, engelliler ve yaşlılardan oluşuyor.
Hz. Peygamber
Hayvanların bakımı ile bizzat ilgilenmiş
Bunu bir küçüklük saymamış, sahip olduğu hayvanlara sırtındaki elbiseyle onların yüzünü silecek derecede şevkat göstermiştir”Diyen Filiz Işık Şarköy’de bir çok cinsten sokak köpeği var buları barınakta bakıyoruz sahiplenmek isteyenlere sahhilendiriyoruz” dedi.




ETİKET :  

Tümü