. - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

.

09-01-2021 | 14:08

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkında metnesiz iftiralarda bulunularak hakarete varan cümleler kullanarak kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden haber yapmış gibi paylaşan Derya Düşünce isimli gazeteci geçinen kadına Tekirdağ İyi Parti İl başkanı Sertaç Alkaya sert tepki gösterek genel merkezin adalet karşısında hesap soracağını belirtti.
Aynı olay kendisine söylenmiş olsa acaba ne yapar?
“Geçtiğimiz hafta bir bayanın kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hakkında çirkin metnetsiz iftiralarda bulunmuştu Bu konu hakkında genel merkez inceleme başlatarak hukuki yollara başvurdu. Konu adli mercihlere intikal etti.
Yani Türkiyede saçma olan birşey var.

Medya haberciliği başladı duydum,ettim, gördüm,ben bunu yazdım aslı niteliği olmayan bu haberi yapan kişininde bayan olması çok içler acısı bir şey. Aynı olay kendisine söylenmiş olsa acaba ne yapar.Kendisini sosyal paylaşım sitesinde manşet yaparmıydı merak ediyorum. Yargıya intikal etmiş bir konu hakkındada fazla konuşmak istemiyorum.Genel merkezi bilgilendirdiğimizden dolayı konu yargıya taşıdı.Sayın Milletvekilimizde burda konuyu vekilimizede aktardık bilgisi var. Ama biz bu konunun takipçisiyiz.Sosyal medyadan ben duydum, gördüm yazdım. Böyle bir gazetecilik anlayışı olamaz . Gazeteci olduğunu iddia eden o şahıs zor durumda olan esnafın derdini anlatsın sıkıntılarını anlatsın sorunları anlatsın. Sosyal medyada duyduğu şeyleri anlatmak gazetecilik değildir”dedi.
Kadir Albayrak’ın göstermiş olduğu duyarlılığı hükümet temsilcilerindende bekliyoruz
Sayın Milletvekilimiz Türkiye gündemiyle ilgili açıklamar yaptı bende sizlere yerel yönetimlerle ilgili iki haftadır açıklamalarda bulunuyorum.Kovid -19 hakikatten yerel yöneticiler için büyük bir sıkıntı yarattı.Ben iki haftadır gündemde şunu söylemeye çalışıyorum.Kapanan esnafımızın onların yanında çalışan emekçi kardeşlerimizin yaşam şartları zayıflamaya başladı.Bizde belediyelerimizden o vatandaşlarımızın su faturaları yüzde elli indirilsin yapılan zamların geri çekilmesi talebinde bulunduk.Sanırım Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda duyarlılık göstermiş.Önümüzdeki günlerde esnafımızın su faturalarında yüzde elli indirimli ugulama çalışmaları yapacaklar bu güze bir haber.Sonuç itibaryla bizde elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız.Mağdur durumda olan esnaflarımız var dün ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımızın bu gün ekonomik durumu iyi olmayıp mağdur olanlar var.Biz Millet İttifakıysak bunları söylemek durumundayız.Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ta bu konuya duyarlılık göstermiş.Fakat Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın göstermiş olduğu duyarlılığı hükümet temsilcilerindende bekliyoruz.Sayın milletvekilimiz çiftçilerin önergesinden önce bir önerge daha verdi.Katı atık bedellerini tahsil etmeyin sonuçta esnafımızın belini büken metrekareye vurulduğunda bedeller var.Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Belediyelere tahsilat yapılması için verilmiş bir sorumluluk.Sayın milletvekilimiz bu konuyla ilgili soru öergesi verdi hala bir cevep yok.Sadece Tekirdağ Miletvekili Enez Kaplan dışında Tekirdağ Milletvekillerindende bir duyarlılık yok. Sıkıntı bu bölgemizle ilgili topyekün çalışmamız lazım.Kadir Albayrak Başkanımızın göstermiş olduğu duyarlılığı Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerin ve ikdidar partininin Milletvekilerininde duyarlı olmasını bekliyoruz. Sonuçta yarın son gün bu bu sürecin uzatılmasını veya altı ay sonraya ötelenmesini bekliyoruz.Biz belediyeden suda olduğu gibi hükümetten elektirik ve doğalgazdada iş yerleri kapanmış esnafın ve ekonomik durumu bozulmuş vatandaşların faturalarına indirim yapılmasını talep diyoruz.Önümüzdeki hafta elektirik ve doğalgazla ilgili açıklama yapacağız.Gerekirse eylem niteliğinde bir açıklama olacak sonuçta herkezde sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışını görmek durumundayız.Ekektiriğe yapıalan saçma zammı geri çektiler ama doğalgaza yapılan zammı geri çekmediler.Önümüzdeki günlerde bu açıklamaları yapacağız inşallah değerlendirirler diye düşünüyorum.Yerel yöetimlerde karşılık bulduk.Hümettende karşılık bekliyoruz.Milletvekilimizde bu işin takipçisi sonuç alacağımıza inanıyorum Tekirdağlı Meclis Başkanımız var duyarlılık göstermesini bekliyoruz.




ETİKET :  

Tümü