Bu işte bir terslik var! Yayalar yolda, araçlar kaldırımda! - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Bu işte bir terslik var! Yayalar yolda, araçlar kaldırımda!

14-04-2019 | 02:30

Bu işte bir terslik var! Yayalar yolda, araçlar kaldırımda!

Şarköy’de kaldırıma ve yol kenarına park edilen araçlar, yayaları ve diğer sürücüleri adeta çileden çıkartıyor. 

 Şarköy ilçesinde bulunan Atatürk caddesi tek yön ve bazı yolların bölünerek daraltılması ve dubalarla ikiye bölünmesi, yaya kaldırımlara araç parkı yasak olmasına rağmen bilinçsizce araç bırakılması trafikte aksamalara sebebiyet veriyor. Belediye ekipleri, yerleştirdiği plastik ve demir dubalarla önlem almaya çalışsa da sürücüler park yerlerini kendisi oluşturuyor. Dubalara zarar verilerek yeni park alanları açılırken, sürücüler ve yayalar zorluk çekmeye devam ediyor. 

"" Kaymakamın Makam Aracı Kötü Örnek Oluyor”
Sorumsuzca park edilen araçlar vatandaşlar tarafından da tepki görüyor. Bir vatandaşın  insanların bencilliğine ve vurdumduymazlığına değinirken, belediye ekipleri ile polislerin konunun üzerinde durmamasından yakındı. Acil bir durumda ambulans veya itfaiyelerin zorluk yaşayacağından bahseden  S.Y, “Burada hep bankalar ve marketler olduğu için, nedense herkesin işi hep 2 dakikalık oluyor. Hep kaldırımlara park ediyorlar, dönüşlere park ediyorlar. Yollar kısa ve dar zaten. Devletin kendisi örnek olması lazımken kendi koyduğu kurallara kendisinin uymaması sadece bizimülkemizde oluyor. Bu gibi yanlış işler vatandaşa kötü örnek oluyor.Şu gördüğünüz resmi plakalı aracın sürücüsü uyarılmasına rağmen oralı bile olmadı” dedi.S.E’nin verdiği  bilgiye göre “Şarköy kaymakam soförü vatandaşların tepkisi olunca aracı Atatürk Cadesi sonunda tarihi binanın önündeki kaldırıma park etmesi dikkat çekti. Tarihi binanın altını depo olarak kullanan sahibi eşya çıkarmak için saatlerce arabanın çekilmesini bekledikten sonra 155 ‘i arıyarak yardım istedik”dedi. Edinilen bilgiye göre Şarköy Kaymakamı  Kemal Yıldız seminer içini Şarköy dışında olduğundan şoförünün keyfi  uygulaması ve kurallara uymaması  vatandaşlar tarafından tepkiylekarşılandı.

"Bir an önce buranın çözüme kavuşması lazım" 
Yetkililerden yardım talebinde bulunan Sadettin Ç, “Önce belediyenin ya da hangi birim ilgileniyorsa bir çözüm bulması gerekiyor, başta belediyemiz olmakla beraber. Şunu söyleyeyim şu anda belediye seçimlerinde yeni seçilen başkanımıza çok iş düşüyor.  Bununla ilgili hiçbir şekilde belediyeden gelip de, 'Herhangi bir probleminiz var mı?' diye kimse sormuyor açıkçası. Bunlara bir an önce el atılması lazım. Bir an önce çözüme kavuşması lazım. Burada esnaf da şikayetçi arabaların sıkıntılarından, problemlerinden. Esnaf kendi koyuyor, 'O koyarsa biz de arabalarımızı koyarız' diyorlar. Bu sefer yük bindirmeye, yük indirmeye araçlar geçemiyor.Trafik aksamı tamamen kilitleniyor burada. Bence bir an önce buranın çözüme kavuşması lazım” diye konuştu. 

 

"İnsanlar bizim tepemize çıkacaklar" 
Sokak aralarında kaldırıma park edilen araçlar yayalara da geçit vermiyor. Yayaların araç yolundan yürümek zorunda kalması, Engelli yolarına bile park yapılıyor bırakın engelli vatandaşları sağlam insanlar kaldırımları kullanamıyoruz araç sahiplerine zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar her gün şikayet etmelerine rağmen bir çözüm bulamadığını dile getirirken yol yüzünden can pazarı yaşandığını belirten şoför Serdar A. “Vatandaşlar haliyle kaldırımdan gidemediği için mecburen yolun ortasından gidiyor. İnsanlar bizim tepemize çıkacaklar. Biz arabaylayız ama bizim tepemize çıkacaklar. Buraya park ediyorlar, araç parkı oluyor. Milletle kavga ediyoruz burada. İlçede oto park yok, yol kenarları zaten hepsi dolu. Biz her gün buraya trafik polisi çağırıyoruz, zabıta zaten ‘Bizim ilgi alanımızda değil’ diyorlar, ‘Trafikle görüşeceksiniz’ diyorlar. Biz buraya çağırıyoruz arkadaş geliyor, kovalıyor, arkadaş gidiyor tekrar bir tur atıyor geliyor yine arabayı koyuyor. Yani hiç kimse kimseyi tınlamıyor. Dubaların üstüne çıkıyorlar, başta belediye  ve resmi plakalı araçlar çıkıyor zaten. Çöp arabası koskocaman, burası zaten daracık sokaklar. Büyük kamyonlar buraya giriyor. Ufak çöp arabası girmiyor, Beton kamyonlar giriyor. Dubaların tepesine çıkıyor, ondan sonra gelip ‘Bu dubalar kimin’ diyorlar. Kime ne söyleyeceksin burada. İlgilenen yok ki zaten bizimle” ifadelerini kullandı. 

 




ETİKET :  

Tümü