‘‘Burası Kahve Muhabbeti Yapma Yeri Değil Şarköy İlçemizin ve Mahallelerimizin Sorunlarını Konuşalım’’ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

‘‘Burası Kahve Muhabbeti Yapma Yeri Değil Şarköy İlçemizin ve Mahallelerimizin Sorunlarını Konuşalım’’

08-11-2019 | 10:28

2019 Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kent Müzesi Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın başkanlığında yapılan toplantıda 2 madde gündem maddesi görüşüldü. 1974-1988 yılları arasında Şarköy ortaokul ve lise müdürlüğü yapan 1993 yılnda vefat eden Naci Gezer ismini kızı Lale Gezer tarafından bir cadde vey sokağa isminin verilmesi talep dilekçesinin Ekim ayı meclis toplantısında görüşülerek imar komisyonuna görüşüldükten sonra İdebağları mahalesinde isimsiz bir sokağa verilmesi oy çokluğuyla Büyükşehir meclisine havale edildi.Şarköy belediyesine ait sosyal tesisin işletmeciliği Şarköy belediyesine ait Şarkent Şirketine devir edilmesi oy çokluğuyla kabül edildi.Gündem dışı söz alan Ak Parti belediye meclis üyesi Tuncer Aslan “ Sayın başkan geçtiğimiz hafta yapılan muhtarlar derneği seçimlerinde bir gazetenin haberine göre bazı CHP meclis üyeleri Şarköy CHP ilçe başkanı telefonla arayarak tehtit etmesi ve siz belediye başkanı olarak bu muhtarlara hizmet vermeyeceğiniz yönünde telkinde bulundunuz mu?
demesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.Söz alan CHP meclis üyesi Zekai Can ””haberde benim adım geciyor benim bırak telofonla görüşmemi?muhtarlık derneğininin seçiminin olduğu ve yapıldığını gazeteden öğrendim ıspatlayın ben gereğini yapacağım”dedi. Bunun üzerine Belediye başkanı Alpay Var burası kahve muhabeti yapma yeri değil. Şarköy ilçemizin ve mahallerimizin sorunlarını konuşalım. Biz herkeze o partilisin bu partilisi bize üyesin değilsin ayrımı yapmadan imkanlarımız elverdiği şekilde hizmet ediyoruz.Burada olmayan insanlarıda zan altında bırakmadan suçlar gibi konuşmayalım bazı meclis üyeleri diyerek herkezi zan altında bırakmak doğru değil” dedi. Ak Parti meclis üyesi Tuncer Aslan” ozaman bu gazateye cevap vercekmisiniz yasal yollara baş vuracakmısınız” sorusu üzere Şarköy belediye başkanı Alpay Var kendi çıkarları için her uykuya yattığında rüyasında gördüğü uydurma belediyeyi eleştirmek adına yazanı muhatap alıp Şarköy ilçemizin bir çok sorunu varken sinerjimizi bunlara harcamamız doğrumu. İster Muhtar olsun isterse kaymakam olsun kendi kişisel işleri için tabiki tavrımızı koyacağız kamu için vatandaş için yapılacak bir şey varsa gerekeni belediye olarak yapacağız.Muhtarlar kendi mahallesinde yüztane ikiyüztane oy aldıysa bende Şarköy belediye başkanı olarak 12 bine yakın oy aldık. Apay var olarak değil. Şarköy belediye başkanı olarak herkez makama saygılı olacak size gelip ayrı konuşaklar bize gelip ayrı konuşacaklar bu tip iki yüzlü insanlara arka çıkmayın cesaretlendirmeyin belediye binası orda. Sorunu olan belediyeye gelsin vatandaşın sorunu bizim sorunumuz kişierin özel istekleri olunca belediyenin kuruşunu harcatmam “dedi. Toplantı 3 Aralık Salı günü toplanmak üzere sona erdi.




ETİKET :  

Tümü