CHP'DEN 5 MECLİS ÜYESİ TOPLANTIYA KATILMADI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

CHP'DEN 5 MECLİS ÜYESİ TOPLANTIYA KATILMADI

11-09-2021 | 21:04

Şarköy Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantısı 2 Eylül Perşembe günü saat 14.00'de Kent Müzesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Alpay Var tarafından yönetilen oturuma CHP'li meclis üyeleri Selçuk Güvenilir, Mehmet Ali Kırca, Zekeriya Güven,Neşet Yavuz ve Ahmet Başer katılmadı. Toplantıya katılmayan CHP Meclis üyelerinin yokluğunda Ak Partili üyeler çoğunluğu sağlamış oldu.
Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Ak Partili meclis üyesinin soru önergesi okundu. Verilen önerge şöyle:
1-5393 sayılı Belediye Kanunun Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları başlıklı 26'ncı maddesinde: '…Meclis üyeleri, meclis başkanlığına önerge vererek belediye işleriyle ilgili konularda sözlü veya soru sorabilir. Soru, belediye başkanı veya görevlendireceği kişi tarafından sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılır…' hükmü uyarınca aşağıdaki sorularımıza yazılı olarak cevap verilmesini; Verilen ilk soru önergesinde;
1.Belediye Başkanlığının ortağı olduğu şirket var mıdır?
2.Var ise bu şirketlerin adı ve Belediyenin ortaklık payı nedir?
3.Bu şirketlerin Yönetim-lerinde kimler yer almaktadır? (Yönetim kurulu üyesi,müdür vb.)
4.Şirketlerde görev alan kişilerin aldıkları ücret, huzur ücreti, maaş vb. ödemeler nelerdir, ne kadardır? denildi.

Soruya önümüzdeki ay cevap verileceğini belirten Belediye Başkanı Alpay Var meclisin bilgisi olmadan şirketlerle ilgili bir çalışma olamayacağını belirtti. Verilen ikinci soru önergesinde Yeni Yapı ruhsatlarında yönetmelikte '(şartlar sağlanamadığı takdirde) otopark harcı ödenerek yapılmaması uygundur' İbaresi olmasına rağmen İlçemizde Otopark Alanı eksikliği nedeniyle Otopark harcı alına mamakta ve yapı sahipleri giriş katlara otopark yapmaya zorlanmaktadır. 02.05.2019 tarihinde verdiğimiz Otopark önergesine rağmen;

1.Otopark Alanlarının neden belirlenmediği?

2.Toplanan Otopark harçlarının ne kadar meblağa ulaştığı?
3.Neden bu para ile Otopark Alanlarının satın alınmadığı? Konularının tarafımıza sözlü ve yazılı olarak cevap verilmesini arz ve talep ederiz denildi. Soruya önümüzdeki ay cevap verileceğini belirten
Belediye Başkanı Alpay Var bu konu ile ilgili bir karışıklık olduğunu belirtti. Verilen üçüncü soru önergesinde İlçemiz mahallelerinde geçmişte mevcut olan Meydancı'ların tekrardan göreve getirilmesi konusunun mecliste görüşülmesini arz ve talep ederiz. denildi.
Belediye Başkanı Alpay Var personel sıkıntısından dolayı her mahalleye meydancı atayamadıklarını ama bu konuda çalışma yürüttüklerin belirtti. Meclis üyelerinin tuvaletlerle ile ilgili şikayetlerine cevaben konuşan Alpay Var insanlarında temiz kullanım konusunda duyarlı olmasını istedi.
3-Kentpark'ta yaptırılan çimleme ve çevre düzenlemesi gibi işlerin parça parça yaptırıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. 1-121.405 TL ile sınırlandırılan doğrudan hizmet alımına uydurmak için mi bu şekilde parça parça yapılmıştır? 2-Bu işlerin yapımını tarafınızdan istenilen kişilere ve-rilmesi için midir ihale yolu
seçilmemiştir? 3- Bu işin tamamı ihale edilse maliyet çok daha aza düşecektir. Bu güne kadardoğrudan temin veya başkabir usulle yapılan bu çalışmaların; Belediye Meclisi'ne yazılı ve sözlü olarak açıklaması arz ve talep ederiz, denildi.
Belediye Başkanı Alpay Var konu ile ilgili 360 vatan daşın hissesi olan ve kamulaştırma bedeli çok yüksek olan bir park devir aldıklarını, oraya beton yürüyüş yol larının konulduğunu, bu şekilde duracağına büyükşehir belediyesi ile çim ve sulama sisteminin konulması kararının alındığını, Park ile ilgili spor müdürlüğünün kendilerine tahsisli olduğu konusunda bir yazısı olduğunu, bu nedenle yapılan çalışmaların durduğunu belirtti. Vatandaşın tapulu arazisi olan bir yerin lejantının spor alanı olduğunu, spor müdürlüğünün hak talep etmesini anlama dıklarını söyleyen Alpay Var bölge için büyükşehirden hazır çim talep edildiğini, çim döneminin tekrar başlaması ile eksik yerlerin tamamla-nacağını belirtti. Gündem dışı yapılan görüşmelerde Halı saha bölgesinde yapılacak proje için sorulan soruya cevap veren başkan Alpay Var; Halı saha bölgesinde yapılan projeye yapılan itirazlar doğrultu-
sunda kıyı kenar çizgisine uygun yapılan proje için beklemede olduklarını, Büyükşehir tarafından yapılan projenin ilçemize devir edileceğini, Projenin engellendiğini ve neden engellendiğini anlamakta zorluk çektiklerini belirtti.
Daha sonra gündem mad delerinin görüşülmesine ge çildi. Gündemin birinci maddesinde Trakya Belediyeler Birliğinin 23.08.2021 tarih ve 11883476-801.07-04/461 sayılı yazısına istinaden Şarköy
Belediyesi ile Bulgaristan Çırpan Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması ve yapılacak protokol ile ilgili Belediye Başkanı Alpay Var'a yetki verilmesi maddesi görüşüldü. Madde Ak Partili
meclis üyelerinin oyları ile oy çokluğu ile reddedildi. Yapılan reddin ardından Alpay Var kardeş şehir ile ilgili protokoller için yetki alamamış oldu.
Maddenin reddi ile ilgili soru soran Alpay Var'a cevap veren Ak Parti Meclis Üyesi Bahadır Keresteci; "Çırpan ile yapılan bu protokolün kayıp olduğunu ve daha ileri seviyede bulunan tanınmış yerler ile kardeşlik yapılması gerektiğini, Çırpan ile yapılacak bu protokolün ilçemize bir getirisi olmayacağını belirtti. Başkan Alpay Var bakanlık tarafından tavsiye edilenbir çalışma olduğunu, Avrupa Birliği fonlarından faydalanma da kolaylık sağlanması için belediyeler birliği tavsiyesi üzerine Şarköy'e katkıamaçlı bir çalışma olduğunu söyledi.
Meclis üyesi Mert Coşkun'un basında çıkan Patso belediyesi hakkındaki haberler için cevap veren başkan Var;"Yapılan haberler ile ilgilitekzip kararı aldırdık. Algı yaratma çalışmaları yapılıyor, tesis müdürü olan bir kişi kendi kestiği faturayı alıp bizi suçluyor. Sosyal tesisi çiftliğe çevirdiğimiz söyleniyor. Tesisi devir aldığımızda yüzde kırk karı geçemeyen yapıyla yıllık zararı 700 bin liraya yakın olarak tespit ettik. Bizi şikayet eden müdür ve başkan yardımcısı tarafından yönetilen bir tesis bu.Biz geldiğimizde işlettiğimiz bu tesisi şu andan bir ayda 1milyon 75 bin lira ciro, tüm masraflar tesis şirket olduğu için oradan çıkıyor, bir aylık net karımız 286 bin lira. Zararda olan bir tesisi kara geçirdiğimizi belediyeye yük olmaktan kurtardığımızı belirtmek istiyorum. Yapılan iftiralar hakkında hukuki işlem devam ediyor. Tesisleri belediyemize zarar vermeden en verimli şekilde işletmeye çalışıyoruz. Zarar verecek durumda olsa özelleştiririm. temsil ağırlama bütçemizide vicdanımızı zararauğratmayacak şekilde kullanıyoruz." dedi.
Basına yansıyan belgeler hakkında soru soran Mert Coşkun'a cevaben konuşan Alpay Var; "Hazırlanan adisyonu yapan kişi bizi şikayet ediyor, o belgeleri hazırlayan kişi kendisi. Bu nedenlerle zaten işten uzaklaştırılmış. Belediye çalışanları,meclis üyeleri yüzde on indirimden faydalanıyor. Benbaşkan olarak ailemle yemek yiyor ve hesap ödüyorum. Borç verdiğim kefil olduğum bana borcundan dolayı icraya verdiğim adamı mağdur ettiğim için üzerime atladığı yazıldı. Borçlu olan o, üzerime atlamadı, yardım isteyen birine 5-6 sene önce yardım ettim. Şimdi bu şahsı mağdur ettiğim yazılıyor. Benim görevden alınacağım yazılıyor, ne zaman görevden alınacağımı merak ediyorum. Kimseye cevap vermek istemiyorum. Bana iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulundum, tekzipler yayınlanmıyor. Haklı olduğum ortaya çıktığında benim yüzüme nasıl bakılacak. Muhtarlar iletişim merkezi konusunda muhtarların talebi oldu, bu talep üzerine yer tuttuk nifak soktuğumuz söyleniyor, herkes işini yapacak. Tüm muhtarlara saygı gösterdik, bir muhtara davranışlarından dolayı ettiği hakaretlerden ve yaptığı şikayetlerden dolayı mesafe koyduk. Bize İzmit kaynaklı Cimerden yapılan hurda satılma şikayeti yapıldı araştırdık cevap verdik. Haberi yapıldı ama soruşturma sonucu suç yok. Köy yolları için imkanlar dahilinde çalışmalar yapılıyor, yetiştiricilik dönemlerindeki karışıklık işlerimizi zorluyor. 31 mahalledeki yapılan üreticilik faaliyetlerdeki ürün karışıklığı beklenmeyen yağışlar greyderle yaptığımız çalışmaları zorladı. Dere ıslah projeleri teski tarafından planlandı,Mürefte ve Şarköy derelerinde düzenlemeler yapılacak bekliyoruz." dedi.
Gündemin ikinci maddesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinden araç alımı hususu maddesi görüşüldü.İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ihtiyacı olmayan kullanılır durumda bulunan bir golf arabasının ilçemize hibesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesinde Sevgi Erdoğan'ın Hoşköy Mahallesi 199 ada 114 parselin içkili bölge kapsamına alınması talebi konusunda hazırlanan raporlar okunarak oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesinde Cumhuriyet Mahallesi 16 ada 6 parselin tamamının yol ve park alanında kalması nedeniyle kamulaştırılması talebi hazırlanan imar komisyonu raporuna istinaden uygun bulunmadı.
Gündemin beşinci maddesinde İstiklal Mahallesi 895 ada 5,6,7,8 (Eski 114 ada 40,41,42,43) parselleri içeren 02.07.2019 tarih 64 sayılı Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi talebi çalışmaların
devamına kararı verildi.
Gündemin altıncı maddesinde İstiklal Mahallesi 683 ada 1 parselde 01.07.2016 tarih 16 sayılı karar ile onaylanan imar planı değişikliğinin iptal edilmesi talebi. İmar Komisyonuna sevk edildi.
Gündemin yedinci maddesinde Cumhuriyet Mahallesi 18 ada 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi İmar Komisyonuna sevk edildi.
Gündemin sekizinci maddesinde TREDAŞ'ın 09.07.2021 tarihli yazısı ile İstiklal Mahallesi 98 ada 1 parselde"Otogar" alanında trafo yeri amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi imar komisyonuna sevk edildi.
Gündem maddelerinin ardından gündem dışı maddelerin görüşülmesine geçildi.Emniyet Müdürlüğünün eski hükümet konağı arazisine yeni emniyet müdürlüğü yapabilmesi için gereken lejant değişikliği talebi gündeme alınıp imar komisyonuna sevk edildi. Yeterli imar komisyonu üyesi bulunmadığından meclise ara verilip konu karara bağlanamadı.
Meclis bir sonraki toplantı tarihi olarak 4 Ekim'i belirleyerek toplantıyı sona erdirdi.




ETİKET :  

Tümü