CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Şarköy’de ziyaretlerde bulundu - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Şarköy’de ziyaretlerde bulundu

30-08-2020 | 13:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde bazı ziyaretlerde bulundu.

Öztrak ve beraberindekiler, Kaymakam Şenol Kaya’yı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şarköy Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP) İlçe binası önünde partililer tarafından Karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,Tekirdağ Milletvekli Candan Yüceer ve İlhami Özcan,Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın eşlik etti. Parti binası önünde partililere konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Ak Parti ve Ekonomiden sorumlu Berat Albayrak’ı eleştirdi.

“Bizleri karşıladığınız için çok teşekkür ediyoruz.  Çok hızlı bir şekilde Tekirdağ’ı dolaşıyoruz, sorunları tespit etmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz bir şey var karşı taraf çok iyi çalışıyor. Bizim de vitesi biraz yükseltmemiz gerekiyor.  Ama tabi Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunlar çok büyük. Öncelikle ekonomik sorunlarımız çok fazla. Türkiye’de on buçuk milyon işsiz var bugün itibariyle ama yetkililer kalkıp  işlerin çok iyi gittiğinden söz edebiliyorlar. Vatandaşın tenceresi boş. Süleyman Demirel'in rahmetlinin dediği gibi boş tencere iktidarları götürür. Ama bunun üstünü örtebilmek için çok ilginç konular icat edebiliyorlar. Buralarda dikkatli olacağız hem hassas olduğumuz konularda gerekli tepkiyi verirken her seferinde dönüp dolaşıp işi ekonomiye getireceğiz ve bu işi bizim çözebildiğimizi söyleyeceğiz. Biz de geçmişte bu ekonomik krizleri çözen kadrolar var biz geldiğimizde hızla bu sıkıntıyı çözeriz. Ama liyakatsiz saray damadının yönetimi ile bu ekonomik sıkıntıdan çıkamayız. Bunu sürekli tekrarlayarak yürüyeceğiz. Üzülüyoruz, 30 Ağustos'u kutlamamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ama diğer taraftan dönüyorsunuz bir gün önce Malazgirt'i kutluyorlar. Ondan önce 15 Temmuz'u kutluyorlar, ondan önce Ayasofya'ya binlerce adamı getiriyorlar ve açılışını kutluyorlar bu arada da pandeminin yayılmasına neden oluyorlar. Bugün ilginçtir Mahir Ünal şunu demiş, 15 Temmuz'u tabi kutlayacağız onun üzerinden daha 4 sene geçti o yeni demiş. 30 Ağustos eskiymiş. Şimdi ben çok açık söyleyeyim 30 Ağustos Bu Cumhuriyet'in kuruluşunun genleridir. Bu milletin genleridir. Bir ülkenin emperyalizme karşı savaş meydanlarında kazanmış olduğu en büyük zaferdir, bunun örneği yok. Bunun arkasından gelen Cumhuriyet devrimleri vardır. Bütün bunları gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün bütün dünyanın tartışmasız kabul ettiği bir öndedir. Hatırlayın UNESCO'nun Atatürk yılını kabul edişini. Oy birliği ile kabul edilen bir yılın kendisine atfedilmesi hususunu birleşmiş milletlerde oy birliği ile kabul edilen tek liderdir. Bütün dünya bunu kabul ediyor ama bu ülkeyi yöneten sarayın bu konuda ciddi problemleri var. Her ne hikmetse her milli bayramda milli bayram alerjisi depreşiyor. Öyle yeniydi, eskiydi şunu söyleyelim biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu Cumhuriyetin kuruluş sürecinde kilometre taşı olan tüm milli bayramlarımızı hiçbir zaman eskitmeyeceğiz her zaman milli bayramlarımıza sahip çıkacağız. Ve büyük bir coşkuyla da milli bayramlarımızı kutlayacağız. Ben bugün tekrar buraya geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepinize de saygılar sunuyorum”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,Tekirdağ Milletvekli Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, İlçe Başkanı Birol Taner ve partililer

Mürefte’de bulunan Marmara Birlik Zeytin Kooperatifini de ziyarette bulundular. Öztrak, Başkan Kahraman Koçer'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve bereberindeki heyet Hoşköy Mahallesinde bulunan Cem Cetintaş’a ait üzüm bağlarını gezdiler. Bölgede bulunan tarihi Manastırda incelemelerde bulundular.

Öztrak ve beraberindeki heyet  ardından Şarköy Belediyesini ziyaret etti. Burada Öztrak'a Başkan Alpay Var tarafından belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.

İlçe merkezinde çiftçi ve esnafla sohbet eden Öztrak, vatandaşların taleplerini dinledi.

Şarköy Belediyesine ait sosyal tesislerde akşam yemeği yedikten sonra Şarköyden ayrıldılar.




ETİKET :  

Tümü