CHP'Lİ BELEDİYEDEN MİLLET BAHÇESİ GİBİ AÇILIŞ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

CHP'Lİ BELEDİYEDEN MİLLET BAHÇESİ GİBİ AÇILIŞ

15-06-2022 | 01:43

Şarköy Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla, vatandaşların daha nezih ve huzurlu mekânlarda hoşça vakit geçirebilmeleri için yeniden tasarlanan, Mürefte Kazım Dirik Parkı, düzenlenen açılış töreni ile vatandaşların kullanımına sunuldu. Mürefte’ de hizmete sunulan parkın içerisinde, güvenli oyun alanları, yeme-içme ve oturum bölümleri oluşturularak vatandaşların sosyal hayatlarına yenilik ve konfor katması sağlandı. Birbirinden renkli çocuk etkinliklerinin düzenlendiği açılış töreni coşku içerisinde gerçekleşti.
AÇILIŞ TÖRENİNE İLGİ YOĞUNDU
Mürefte Mahallesinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulan, Kazım Dirik Parkı’nın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış törenine Şarköy Kaymakamı Hakan KILINÇKAYA, Sn. Şenay KILINÇKAYA, Belediye Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Adnan SEVİM, Yasemin ÇAVUŞOĞLU, Ogün KÜRÜMOĞLU, geçmiş dönem Mürefte Belediye Başkanı Abdullah PERÇİN, Mürefte Tanıtma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Raşide PERÇİN, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları yönetici ve temsilcileri, basın mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
Kazım Dirik Parkı açılış töreni Belediye Başkanı Alpay VAR’ ın konuşmalarıyla başladı. Açılış töreninde konuşma yapan İlçe Kaymakamı Hakan KILINÇKAYA, ‘’ Kazım Dirik Parkı açılışında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. Geçen haftada Şarköy’de iki parkın açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Alpay VAR’ı tebrik ediyorum’’ dedi. Parkın açılış kurdelesinin kesilmesiyle beraber protokol ile birlikte parkın tanıtım turu yapıldı. Tur esnasında protokole park hakkında bilgi veren başkan VAR, ‘’ Kazım Dirik Parkı ile beraber hemşehrilerimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği, içerisinde yer alan hizmetlerden faydalanabileceği yaşam alanını oluşturduklarını’’ söyledi. Akabinde parkın açılış törenine özel düzenlenen çocuk etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında yüz boyama, şişme balonlar ve palyaçolar ile açılışa katılan miniklerin gönüllerince eğlenmesi sağlandı.
Şarköy’de yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Alpay VAR’ a Kazım Dirik Parkı ve açılış töreninde gerçekleştirilen etkinlikler için teşekkürlerini ettiler.

YAPILAN HER HİZMET KENTE BİR NEFESTİR
Sosyal tesisin yapıldığı alanda, önceden bulunan 33 m² lik betonarme yapı gerekli kontrollerden geçirilerek çatı, kolon ve zemin iyileştirmesiyle yeniden kullanıma hazır hale getirildi. Oluşturulan yeni yapının, park alanında hizmet akışının sürekli olması adına 5 cephesi cam olacak şekilde tasarlandı. Sosyal tesisin 2 ayrı kullanım alanı bulunmakta olup, meydan tarafında kalan 751,6 m² lik alanda yeme-içme, oturma alanı ve taşınabilir çocuk oyun elemanları yer aldı. Doğu kısmında kalan, yaklaşık 1265 m² lik alan serbest yeşil bölge olarak değerlendirilmiş olup, kent mobilyaları konumlandırıldı. Projede, kaldırım ve yol kotu belirli bölgelerde yükseldiğinden ferforje ile park, yoldan ayrılarak güvenlik bariyeri oluşması sağlandı. Alt katta perde duvar görüntüsünü engellemek ve doğal bir görünüm vermek amacıyla çit bitkisi kullanıldı.
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ UNUTULMADI
Şarköy Belediyesi tarafından açılışı yapılan Kazım Dirik Parkı, engelli vatandaşlarımızın karşılaşabileceği zorluklar düşünülerek, kendilerini daha konforlu ve rahat hissedecekleri şekilde dizayn edildi. Rahat dolaşım imkânına sahip olması adına, rampa alanları ile tuvalet ihtiyaçlarını, daha kolay ve güvenli bir şekilde sağlayabilecekleri yapılara da projede yer verildi.
EKONOMİK HAREKETLİLİK VAAT EDİYOR
Yoğun nüfus hareketliliğinin olduğu bir mevkii de hayata geçirilen projenin bölgedeki hareketliliği arttırarak, çevresinde bulunan esnafa ekonomik katkı sağlayacağı düşünüldü. Tesisin, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza istihdam kapısı olması hedeflendi.
TESİSE İSMİNİ VEREN KAZIM DİRİK’İN HAYATI
1899`da Harp Okulu`nu, 1912`de de Erkan-ı Harbiye`yi bitirerek kurmay yüzbaşı oldu. I. Dünya Savaşı`nda Çanakkale ve Suriye cephelerinde savaştı. Mustafa Kemal`in ordu müfettişi olarak Samsun`a gönderilmesini, o sırada kurmay başkanı olan Kazım Dirik sağlamıştır. 1922`de generalliğe yükseldi. Kurtuluş Savaşı`ndan sonra askerlikten ayrılan Kazım Dirik, Bitlis ve İzmir’de valilik yaptı. 1935`te atandığı Trakya Bölgesi Genel Müfettişliğini ömrünün sonuna kadar sürdürdü. Bu görevleri sırasında köy kalkınması ve eğitim konularında yaptığı çalışmalar bölge halkının yaşam düzeyini yükseltmiştir.

HEMŞEHRİLERİMİZE HİZMET İÇİN VARIZ
Sosyal Belediyeciliğin gereği olarak vatandaş odaklı hizmet ve projelerin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’Göreve geldiğimiz günden bu yana Şarköy’ümüzün çehresini güzelleştirmek için durmaksızın çalışıyoruz. Bugün de 3.500 metrekarelik alanda inşa edilen Kazım Dirik Parkı’nı siz değerli Mürefteli hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Geçtiğimiz hafta da Liman Park ve Kent Park açılışlarını gerçekleştirdik. Mürefte Mahallemize yapacaklarımız park ile sınırlı kalmayacak. Seçim sürecinde verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda iskelenin yenilenmesi ve yol çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca hayata geçirmeyi planladığımız Sosyal Tesis için zemin etüdü çalışması yapıldı. Söz verdiğimiz halı saha projemiz için de planlamaları gerçekleştirdik. Mürefte’miz ve kentimiz için sevgi ve emekle çalışmaya devam edeceğiz. Açılış törenine katılan kıymetli protokol ve değerli hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

 




ETİKET :  

Tümü