Dededen Toruna 4 Nesil Damak Tadı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Dededen Toruna 4 Nesil Damak Tadı

02-06-2022 | 00:57

1922 yılında mübadele göçü ile başlayan önce Ankara sonrası İstanbul’da 1930 yılında büyük dede Nakil Veis tarafından seyyar olarak başlanılan dondurma ve tatlı ustalığı, baba Hamdi Veis tarafından 1980 yılında birkaç sandalye ile açtılan Şarköy ilçesine tatlı ve dondurma dükkanı, bugün dededen toruna, geleneksel damak zevkini korurken, genç kuşağın yenilikçi fikirleriyle ticari ağını da genişletiyor.
86 yılık dedesinin geleneğini sürdüren Mustafa Veis, Şarköy’de dört şube Kumbağ, Yeniçiftlik, Marmaraereğlisi’nde şubeleriyle dedesinin geleneksel tatlı ve dondurma lezzetini “Veis Dondurma” ismiyle marka tescili yaptırıp soyisimlerini aile şirketine dönüştürerek 4.kuşak olan oğlu Emre Veis’e devir etmenin mutluluğunu yaşıyor. Şarköy'de halen üç şube ile faaliyet gösteren Veis Dondurma Pastanesi'nin işletmecisi Mustafa Veis,
Dedesi Nakil Veis''in, babası Hamdi Veis’i Usta olarak yetiştirdikten sonra babası ve annesi Meryem Veis ile beraber 1980 yılında birkaç sandalye ile işletmeyi açarak, ürettiği ev yapımı tatlıların, geleneksel lezzetler arasındaki yerini aldığını söyledi. Babasının yanında abileri ve kardeşi ile birlikte küçük yaşlarda çıraklık yaparak, tatlı ve dondurma imalatını öğrendiklerini dile getiren Mustafa Veis, Şarköy’de, kendisinin dedesinin ve babasının mesleklerini geliştirerek üçüncü nesilde tatlıcılık ve dondurmacılığı sürdürdüklerini kaydetti. Uzun süre babasıyla birlikte yürüttüğü tatlıcılığı ve dondurmacılığı babasını kaybettikten sonra da eşi ve oğlu Emre ile birlikte devam ettirdiklerini dile getiren Mustafa Veis, yaklaşık 86 yıllık süreçte, kendilerini yenileyerek Şarköy’de dört şube ile hizmet verdikleri bunun yanında Kumbağ, Yeniçiftlik, Marmaraereğlisi’nde şubeleri ile hizmet verdiğini ifade eden Mustafa Veis, imalatta geleneksel tadı korurken, sunum, işletmecilik ve ürün çeşidi artmasında eşi ve oğlunun yeni fikirleriyle ticari yaşamlarını sürdürdüklerini vurguladı.
“1930'de başlayan 'Dondurma Sevdamız' 86 yıldır tutkuyla devam etmektedir. Mesleğimize gösterdiğimiz saygı, aile şirketi olmanın avantajları, özverili ve sorumluluk taşıyan çalışmalarımızla. Veis Dondurma Ltd. Şti. 1980'den beri Şarköy'de aranılan saygın bir mekan haline geldi. Kendine Sektöründe haklı bir yer edinen Veis Dondurma Ltd. Şti. mevsiminde toplanan taze meyveler, ISO standartlarına uygun malzemeler kullanılarak, doğal yöntemlerle, kimyasal renklendirici gibi katkı maddeleri kullanmadan üretilmektedir. Yüksek kalite, uygun fiyat ve güler yüzlü hizmet ilkesini, kendimize misyon edindik, sürümden kazanç elde etmeyi hedefledik. Dondurma hafif ve besin değeri yüksek bir tatlıdır. Süt ve meyve yemeyi sevmeyen müşterilerimiz Veis Dondurma Ltd. Şti. ile gıdalardaki vitaminleri alabilirler. Dondurma dışındaki müşteri taleplerini karşılamak ve farklı seçenekler sunabilmek için, titizlikle seçtiğimiz markalardan oluşan, yiyecek, içecek, ve tatlı menüsü bulundurmaktayız”dedi..




ETİKET :  

Tümü