Diyaliz Merkezinde Yatak Sayısı ve Diyaliz Makinası Sayısı Artırıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Diyaliz Merkezinde Yatak Sayısı ve Diyaliz Makinası Sayısı Artırıldı

22-10-2021 | 18:46

Şarköy’de Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Hemodiyaliz Ünitesi'nde yatak sayısı ve diyaliz makinası sayısı artırıldı.
Şarköy Devlet Hastanesi Yönetiminden yapılan açıklamada , kışın 25 civarında olan hasta sayısının yaz aylarında yaklaşık 55’e çıkması sebebiyle Hemodiyaliz Ünitesi'nde fiziki mekan değişlikliği, yatak sayısı ve diyaliz makinası sayısında artırıma gittiklerini belirtti. , 6+1 olan yatak ve makine sayısını 10+1 yükselttiklerini söyledi. Hemodiyaliz Ünitesi'nde ayrıca, hastaların daha rahat ortamda sağlık hizmeti alabilmeleri açısından fiziki mekanlarda değişiklik yaptıklarını ifade eden Şarköy Hastane Müdürü Haluk Bilci , “Daha geniş ve refah bir ortamda hastalara hizmet vermeye başladık.Şarköy Devlet Hastanemizde Makine sayısı ve yatak sayısı arttırıldı. Makine ve yatak sayımız 6+1'den 10+1'e çıktı. Hizmetlerimiz sağlıkta gelişmelere paralel olarak artmakta." diye konuştu.
Şarköy Devlet Hastanesi Başhekemi Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Tepe “Şarköy Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verdiğimiz Hemodiyaliz ünitemizde daha önce 6+1 cihaz ve yatakla verilen hizmetin ilçemizde bulunan hastalara yeterli olmaması ve hastaların diyaliz için çevre il ve ilçelerdeki Hemodiyaliz ünitelerinden hizmet almak için gitmeleri hastalarımızın zor durumda kaldığı gözlemlenmiştir. Bundan sonra diğer ilçelerden hasta kabulü yaparak Şarköy ilçesinde bulunan hastalara daha iyi hizmet verebilmek için İl sağlık Müdürlüğümüzle yapılan görüşme ve talepler neticesinde 4 Adet Hemodiyaliz cihazının hastanemizde kullanılmak üzere verilmesi sonucunda Hemodiyaliz ünitemizde gerekli altyapı ve tadilat çalışmalarını en kısa sürede yapıp Hastanemizdeki cihaz ve yatak sayısını 10+1 çıkarıp yeni ruhsat alarak artırıma gidilmiştir. ilçemizde diyaliz tedavisi için hizmet bekleyen hastalarımıza daha kaliteli hizmet vermeye hastanemize yeni atanan Diyaliz sorumlu hekimimiz Uzm.Dr. Işıl Özbaş Tevetoğlu nezaretinde her zamanki çalışma şevkimizle devam ederek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.




ETİKET :  

Tümü