EĞİTİMDE ŞARKÖY BELEDİYE BAŞKANI DA VAR - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

EĞİTİMDE ŞARKÖY BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

26-09-2020 | 17:02

Şarköy Belediyesi, pandemi sürecinde EBA TV üzerinden devam edecek olan eğitim öğretim faaliyetlerine tüm öğrencilerin sorunsuz şekilde erişebilmesi adına 9 mahallede EBA Destek Noktası oluşturdu. Belediye Başkanı Alpay Var yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız için zor olan bu süreci hep birlikte sorunsuz atlatacağız. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimi her şeyden daha önemli.İlk etapta 9 Mahallemizde EBA destek noktaları hizmete girmiş olup diğer mahallelerimizde de
EBA destek noktalarının kurulumları devam edecektir.
Bu hizmetin öğrencilerimize katkı sağlayacağını umut ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Pandemi süreciyle birlikte geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başlayan uzaktan eğitim, devam eden süreçte belirli sınıflarda yine EBA TV üzerinden devam edecek. Bu kapsamda eğitimde eşitliği sağlamak adına Türkiye genelinde oluşturulan 4080 EBA Destek Noktasına, Şarköy Belediyesi de 9 mahallede oluşturduğu 9 ayrı EBA Destek Noktası ile katkı sağlıyor.
Şarköy Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında, Şaröy Belediyesi’nin 2018 yılında oluşturduğu Bilgi Kültür Evleri EBA Destek Noktası olarak revize edildi. Eriklice, Yayaağaç, Yukarıkalamış, Kocaali, Aşağıkalamış, Yeniköy,İdebağları,Gaziköy, ve Tepeköy mahalleleri Bilgi Kültür Evleri ihtiyacı karşılayacak şekilde donatılarak yeni fonksiyonlar eklendi. EBA Destek Noktası olarak oluşturulan bilgi kültür evlerinde tüm bilgisayarlara webcam yerleştirildi. Kamera kurulumları tamamlanarak bilgisayarlar kullanıma hazır hale getirildi. Sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında hizmet verecek olan EBA Destek Noktalarında öğrenciler canlı derslere katılıp ders saatlerine göre dönüşümlü olarak eğitimlerini alacaklar. Ayrıca merkezlerde sosyal mesafe ve hijyen koşulları da tam anlamıyla sağlanıyor.
BU MERKEZLER ÖĞRENCİLERİMİZE KATKI SAĞLAYACAK
Milli Eğitim Müdürü ise Başkan Var’a sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür ederek; “Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüsü, eğitimi sekteye uğrattı. Biz de Bakanlığımızın bir hafta gibi kısa sürede yaptığı çalışma neticesinde Mart ayından itibaren uzak eğitimi, EBA’yı devreye sokarak eğitime yeniden başlamıştık. 2020-2021 eğitim öğretim yılı da 31 Ağustos itibariyle başladı. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Bakanlığımızın almış olduğu tedbirler doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerimize başladık. EBA’ya erişim noktasında zorluk yaşayan öğrencilerimize kolaylık sağlamak için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak merkezde Evrenosbey Ortaokulu,Halk Eğitim Merkezi,Şarköy Anadolu Lisesi,Şarköy İmam Hatip Ortaokulu,Mürefte Anadolu Lisesi, Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eriklice Ortokulu ile 7 okulumuzda EBA destek noktası oluşturduk. Sayın Başkanımızın da destekleriyle bugün 9 bilgi kültür evlerimizde de EBA destek noktaları hizmete girdi. Öğrencilerimize katkı sağlayacağını umut ediyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü