Emniyet Müdür Vekili Erdal Akoyun’a FETÖ iftirası tutmadı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Emniyet Müdür Vekili Erdal Akoyun’a FETÖ iftirası tutmadı

23-06-2022 | 09:28

Şarköy Emniyet Müdür vekili Erdal Akkoyun’a yönelik tuhaf hadiseyle ilgili Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamaya bile gerek görmeden Akkoyun lehine “kamu adına soruşturmaya yer olmadığına” hükmetti. “FETÖ” suçlamasıyla yargıya taşındığı tuhaf hadiseyle ilgili karar çıktı. FETÖ davalarının sulandırılmasının en bariz örneğini taşıyan olayda hakkında FETÖ kılıfıyla suç duyurusunda bulunulan Şarköy Emniyet Müdür vekili ve Adnan Öztürk Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla aklandı.Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tasarufuyla Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Süleymanpaşa Devriye Ekipler Amirliği Görevine verilen Erdal Akkoyun Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruştuma sonucunda aklandığı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından iadei itibar verilip Şarköy Emniyet müdürlüğü görevine tekrar iade edilip edilmeyeceği ilçede merak konusu oldu.

Şarköy’de E.S. vatandaşın 07-03- 2022 tarihinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne giderek 12-02- 2022 günü Şarköy Belediye Sosyal Tesislerinde oturup arkadaşları ile yemek yediği esnada arka tarafında kalan masada hoca efendi fetullah hoca efendi 15 temmuz fetullah hoca efendiye kurulan kumpas bunla tamamen düzmece düne kadar bunlar beraberdiler şeklinde konuşmaları duyduğunu beyanı üzerine yürütülen ihbar ve iddialar kapsamında Ş.S.’in alınan beyanında Şarköy Belediye Sosyal tesislerine ait restaurantta akşam yemeği yediklerini fetö övücü mahiyette her hangi bir şey duymadıkları ifade etti.A.S.’in alınan beyanında arkadaşları ile Şarköy Belediyesine ait restaurantta yemek yemeye gittikleri bu esnada Şarköy Emniyet Müdürünün arkadaşları ile arka masada oturduğu fetö övücü mahiyette her hangi bir söylem duymadığını ifade etti.E.S.’nin yanında çalışan A.Y. ifadesinde Fetö’yü öven hiç bir konuşma ve övücü hiç bir söz duymadığını belirtti. “FETÖ” suçlamasıyla yargıya taşındığı tuhaf hadiseyle ilgili karar çıktı. FETÖ davalarının sulandırılmasının en bariz örneğini taşıyan olayda hakkında FETÖ kılıfıyla suç duyurusunda bulunulan Şarköy Emniyet Müdür vekili ve Adnan Öztürk Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla aklandı.
Çalışma arkadaşları emekli edildikten 2 yıl sonra‘FETÖ’ kılıfıyla mahkemeye taşıdılar
Şarköy Emniyet Müdürlüğünde emekli polis memurları A.D. ve H.Ş. yaşanan 15 temmuz kalkışma olayıyla ilgili yedi yıl sonra görevi başında Şarköy Emniyet Müdürlüğünü yaptığı emekli olduktan iki yıl sonra , FETÖ gibi tuhaf bir ithamla suç duyurusunda bulunan A.D.ve H.Ş. Fetullahçı çeteye yönelik soruşturmalarının sulandırılmasının en bariz örneğini oluşturan olayda Şarköy Emniyet Müdür vekili Erdal Akkoyun ve Adnan Öztürk hakkında FETÖ suçlaması yargıdan döndü. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, yargılamaya bile gerek görmeden Emniyet Müdür vekili Erdal Akkoyun ve Adnan Öztürk lehine “kamu adına soruşturmaya yer olmadığına” hükmetti.

Ne bağları var ne de bağlantıları
Savcılığın 2022 /384 no’lu soruşturma dosyası ile ilgili 27/04/2022 tarihli kararında Akkoyun ve Öztürk hakkında yapılan incelemeye ilişkin, “Şüpheli hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü vasıtasıyla yaptırılan araştırma sonucu düzenlenen havuz sorgusu tutanağında şüphelinin ByLock kaydı olmadığı, örgütün tepe yönetimi ile irtibatına rastlanmadığı, FETÖ/PDY iltisaklı sendika/dernek üyeliğine rastlanmadığı, FETÖ/PDY iltisaklı şirketlerde ortaklığının ve yöneticiliğine rastlanılmadığı, sıkıyönetim komutanları atama listesi gibi listelerde ismi geçmediği, FETÖ/PDY iltisaklı SGK kaydına rastlanılamadığı ve Bankasya’da hesabı olmadığı” saptamasına varıldığı bildirildi.




ETİKET :  

Tümü