ENEZ KAPLAN SAĞLIK BAKANINA İLÇE HASTANELERİNİ SORDU - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ENEZ KAPLAN SAĞLIK BAKANINA İLÇE HASTANELERİNİ SORDU

28-07-2019 | 18:13

Gazetemizin 28 Haziran 5 Temmuz 2019 yılı 251. Sayımızda Şarköy’de sağlık Sistemi Çöktü Başlıklı yapmış olduğumuz haberde Şarköy Devlet Hastanesinin durumunu dile getirip siz gazete okuyucularımızla paylaşmıştık. Gaztemizde çıkan haberi Türkiye Büyük Millet meclisinde gündeme getieren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Tekirdağ’da faaliyet gösteren ilçe devlet hastanelerinin durumunu sordu.

ŞARKÖY DEVLET HASTANESI’NDEKI SIKINTILARI SORDU

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan Tekirdağ’ın ilçelerindeki devlet hastaneleri ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için meclise 10 soru önergesi verdi.
19 Mart 2019 tarihinde açılışı yapılan Şarköy Devlet Hastanesi'nde birçok sorunun baş gösterdiğini kaydeden Kaplan, “Temelinde meydana gelen çökmeler, havalandırma sisteminden kaynaklı tavandan sızan sular, zemin katında görülen su baskınları ve ye kanalizasyon patlakları neticesinde hem çalışanlar hem de hasta yakınları olmaktadır. Zemin katındaki su baskınları ye kanalizasyon patlaklar nedeniyle eczane servisi zarar görmüş, birçok ilaç ve malzemeler kullanılmaz hale gelmiştir” dedi.

Kaplan Bakan Koca’ya “Şarköy Devlet Hastanesinde uzman doktor sorunu bulunmakta bu durum hasta ve hasta yakınları tarafından şikayete neden olmaktadır. Bakanlığınız ve firma arasında imzalanan anlaşma gereği söz konusu hastanenin kesin bitiş ve teslim tarihi nedir? Kesin teslim tarihinden önce mi açılışı gerçekleşmiştir? Hastanenin temelinde ve izolasyonunda eksiklikler var mıdır? Bu eksikliklerin giderilmesi için ne zaman ve nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz? Beş ay önce hasta kabulüne başlayan Şarköy Devlet Hastanesinde meydana gelen su baskınları, kanalizasyon patlakları ve havalandırma sisteminden kaynaklanan tavandan sızan sular hasta ye hasta yakınlarını olumsuz etkilemekte olup bu durumun giderilmesi için ne gibi tedbirler aldınız?” diye sordu.

Kaplan “Sağlık görevlileri görevlerini, almış olduları eğitim ve kazanmış oldukları bilgi ye beceriler doğrultusunda, verimlilik ve kalite gereklerine uygun, diğer çalışanlar ile birlikte ekip anlayışı içinde ve saha hizmeti sunumunun devamlılığı esansına bağlı olarak yaparlar. Sağlık sektörünler çalışanlar üzerine aldıkları ağır görevleri yerine getirirken çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunlar çağlık çalışanlarını, hastaları ve hasta yakınlarını olumsuz etkilemektedir” dedi.

Kaplan Çorlu, Şarköy, Saray, Muratlı, Marmara Ereğlisi, Malkara, Kapaklı, Hayrabolu ve Çerkezköy devlet hastaneleri için bakana ayrı ayrı verdiği soru önergesinde “İlçe hastanesinde kaç sağlık çalışanı vardır, İlçe hastanesinde uzman doktor vardır uzmanlık alanları nelerdir? İlçe hastanesinde 2018 yılı TUIK verilerinde 1 doktora kaç hasta düşmektedir? İlçe hastanesinde 2019 yılı ilk 6 aylık dönemde TUIK verilerinde 1 doktora kaç hasta düşmektedir, İlçe hastanesinde son 1 buçuk yılda kaç ameliyat gerçekleştirilmiştir? İlçe hastanesinde son 10 yılda kaç ameliyat gerçekleşmiştir? İlçe hastanesindeki ameliyat sayısının düşmesine sebepleri nelerdir? İlçe hastanesinde acil serviste, polikliniklerde ye ameliyathanelerde tıbbi malzeme sıkıntısı var sebepleri nelerdir? “ sorularını sordu.




ETİKET :  

Tümü