EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

13-09-2019 | 20:06

Şarköy Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı 2 Eylül2019 Salı günü Kent Müzesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Belediye başkanı Alpay Var başkanlığında yapılan toplantı meclis üyesi Ahmet Başer dışında tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Olağan gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Ak partili meclis üyeleri Bahadır Keresteci, Sedat Of, Sercan Yılmaz, Recep Mert Coşkun, Tuncer Arslan ve Cafer Öztürk’ün yedi adet soru önergesi okundu. Yazılı ve sözlü olarak cevaplanmasını talep ettikleri soru önergeleri ise.
1- İlçemizde bulunan Karadeğirmen ve Olukbaşı derelerinin çevreye vermiş olduğu zararın hala çözüme kavuşmadığını görülmektedir. Bu konunun mecliste görüşülmesini; tarafımıza sözlü ve yazılı olarak bilgi verilmesi.
2- İlçemizde bulunan mahallelerin bir kısmındaki ulaşım probleminin devam ediyor olması ve neredeyse tüm mahallelerdeki tuvalet sorununa bir çözüm getirilmediği görülmektedir. Bu konunun mecliste görüşülmesi.
3- İlçemizde hizmet veren turistik tesis ve alanların sağlık , temizlik ve gerekli şartlar doğrultusundaki denetim eksikliklerinin ve kaldırım işgallerine çözüm bulunamaması gibi konulardaki denetim eksikliklerinin mecliste görüşülmesi.
4- Belediyemizin önümüzdeki 5 yıl için yaptığı herhangi bir planlama var mıdır? Var ise bu 5 yıllık çalışma planın mecliste görüşülmesi.
5-Göreve gelinen Nisan ayından başlayarak bu güne kadar geçen süreçteki Gelir-Gider dökümünün mecliste görüşülmesi.
6- İlçemizde konutlarda ve işyerlerinde kullanılan suya yansıtılan faturalardaki ücret dağılımlarının mecliste görüşülmesini; tarafımıza sözlü ve yazılı olarak bilgi verilmesi.
7- İlçemizde bulunan Sosyal Tesis yanındaki Düğün Alanına, aydınlatma ihtiyacının çok üzerinde bir ışıklandırma yapıldığı görülmektedir. Bu konunun mecliste görüşülmesi. Soru önergeleri okunup bir sonraki mecliste sözlü ve yazılı olarak cevaplatılmasına karar verildi. Belediye meclis üyelerin yoğun bir şekilde yaptıkları görüşmelerden sonra yönetim sürecinin şeffaf bir şekilde yapılacağı konusunda görüş birliğine varıldı. Gündem dışı maddelerin ardından. Olağan gündem maddelerine geçildi. Olağan gündem maddelerinin ilki şuan halen boş durumda olan veri işletmeni personeli kadrosunun 3. Derceden 4. Dereceye alınması oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğünün Yeniköy ve Çengelli mahallerinde özel ağaçlandırma devri ile ilgili yazısı okundu ve kabul edildi.
Gündemin 3. Maddesi Tredaş’ın Hoşköy Mahallesinde Trafo yeri olarak tesis edilmek üzere imar plan talebi kabul edildi.
Gündemin dördüncü maddesi Gelibolu Caddesinin adının Dr. Süleyman Karayer caddesi olarak değiştirilme talebi konusunda gelen olumsuz yazı okundu. Numarataj çalışmalarının tamamlanmasından dolayı caddeye isim verilemeyeceği bunun yerine Sağlık Müdürlüğü ile görüşülüp bir sağlık ocağına ve isimsiz yeni bir sokağa bu ismin verilmesine karar verildi.
Gündemin beşinci maddesi 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanlığının “57. Alay” isminin bir caddeye veya sokağa verilmesi talebi imar komisyonuna sevk edildi.
Gündemin altıncı maddesi Kızılcaterzi mahallesinde dini tesis amaçlı imar plan değişiklik talebi imar komisyonuna sevk edildi.
Gündemin yedinci maddesi Tredaş’ın İstiklal mahallesi çocuk bahçesi lejantlı taşınmaz içinde belirlenen alanın trafo yeri olarak teis edilmek üzere imar plan değişiklik talebi imara komisyonuna havale edildi.
Gündemin sekizinci maddesi Şuayip Özgenç Kızıcaterzi mah 158 ada civarına uşlaşım sağlanabilmesi için Orman müdürlüğüne yol geçiş izni alınması talebi imar komisyonuna sevk edildi.
Meclis 2 Ekim 2019 Salı günü yeniden toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.




ETİKET :  

Tümü