Günay “19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir” - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Günay “19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir”

18-05-2019 | 13:48

Günay “19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir”

 Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında;

 “Türk Milleti’nin tarihinde dönüm noktası olan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a doğru attığı ilk adımla yaktığı bağımsızlık ateşinin, 100. yıldönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir.

19 Mayıs’ta başlayan bağımsızlık mücadelesi ile ilk adımları atılan Cumhuriyetimizin; birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için bizlere ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutulmamalıdır ki; hepimizin ortak sorumluluğu olan gençlerimizin başarısı, Cumhuriyetimizi yüceltecek yegâne unsurdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 100 yıl önce yaktıkları bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir. 19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu, millet iradesini ve bağımsızlığını ifade etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kahraman silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz, yarınlarımızın umudu gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; sağlık ve başarılar diliyorum.” dedi.




ETİKET :  

Tümü