“Halk Bitti Demeden Hiçbir Şey Bitmez” - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

“Halk Bitti Demeden Hiçbir Şey Bitmez”

13-01-2019 | 01:13

“Halk Bitti Demeden  Hiçbir Şey Bitmez”

Şarköy belediye başkanı olmak için CHP’den aday adayı olan Şarköy CHP belediye meclis üyesi ve aynı zamanda Tekirdağ büyükşehir belediyesi meclis üyesi olan Hüseyin Akkoç Belediye meclis üyeliği görevleri ve CHP üyeliğinden istifa etti. Gazetemize yaptığı açıklamada Cumhuritet Halk Partisi üst düzey yöneticileri  hangi kriter yapıldığı belli olmayan bir şekilde karar vererek Şarköy halkının ve Cumhuriyet Halk Partisinin üyelerine sorulmadan ön seçim yapılmadan parti içi demokrasiyi gözetmeksizin  genel merkez odaklı atama yapılmasından rahatsız olduğundan Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ettiğini açıkladı.Önümüzdeki günlerde belediye başkanlığa aday olacağını ve kendisinin hazır olduğunu gücünü Şarköy halkından aldığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden Kurmay Albay olarak emekli olduktan sonra 2011 yılından bu yana üyesi olduğum, 2014 Yılı Yerel Seçimlerinde Meclis Üyesi seçildiğim ve 3 yıl Belediye Başkan Yardımcılığını yaptığım Cumhuriyet Halk Partisinden ve Meclis Üyeliğinden, 8 Ocak 2019 tarihi itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım.

Gerek 2014 Yerel Seçimlerinde, gerekse 2019 Yerel Seçimleri kapsamında belediye başkan adaylık sürecinde, Şarköy Halkının 31 Mahallesiyle şahsıma göstermiş olduğu hoşgörü, sabır ve sevgi ile vermiş olduğu destekten dolayı müteşekkirim.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere ilişkin Belediye Başkan Adaylık süreci tamamlandı. En baştan beri adayın belirlenmesi için; sandık konması, ön seçim yapılması, dolayısıyla halkın iradesinin dikkate alınarak karar verilmesi yönündeki tüm ısrarlarıma rağmen Cumhuriyet Halk Partisi üst düzey yöneticileri hangi kriter dikkate alınarak yapıldığı belli olmayan bir şekilde kararını verdi

“Gelin ön seçim yapın, sandıktan kim çıkarsa o adayın arkasına geçelim, sonuna kadar destek verelim” dememize rağmen kulak arkası edildi. Dikkate almadılar. Neredeyse 1 yıl evvelinden, ilçe teşkilatından başlayan ve il teşkilatı ile milletvekillerininde dahil olduğu bu süreçte “Bizim adayımız belli, herkes işine baksın” söylemi sürekli dillendirildi. Bizler, en azından ben sürekli böyle birşey olamayacağını, buna örgütün bir kısmının değil, 31 Mahallesiyle birlikte Şarköy halkının karar vermesi gerektiğini, halkın iradesinin önünde hiç kimsenin duramayacağını, buna kayıtsız kalınamayacağını söyledim.

Ancak 4 Ocak 2019’da belli bir kesimin söylemi doğru çıktı ve sürekli dillendirilen isim açıklandı.

Halkın talebine, isteğine rağmen “Benim adayım bu” dendi ve Şarköy Halkına zorla empoze edildi.

Birileri kararını verdi. Şimdi sıra halkımızda yani sizlerde. Son sözü siz söyleyeceksiniz. Biz gücümüzü halktan alır, yönümüzü halkla birlikte belirleriz. Halk bitti demeden de hiçbir şey bitmez.

Tüm hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 




ETİKET :  

Tümü