Halk Eğitim Yıl Sonu Sergisi Açıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Halk Eğitim Yıl Sonu Sergisi Açıldı

11-07-2018 | 16:33

 

Şarköy Halk Eğitim Merkezi yaz kursları ve sergi açılışı yapıldı. Şarköy kaymakamı Yakup Güney eşi ve çocukları ile katıldığı açılışa Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok, Jandarma Binbaşı Yusuf Ziya Kahraman, Şarköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Kır, Şarköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Öztürk Çetin, Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Mesut Mutlu, Şarköy Engelliler Dernek Başkanı Kemal Yavuz Cerit, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Muammer Erdem Evli, vatandaş ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti.Açılış sunumunu Fatma Kurtar tarafından yapılan yıl sonu sergisi saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan program Halk Eğitim Merkezi müdürü Mustafa Duman tarafından yapılan konuşmayla başladı.
‘’Sayın kaymakamım, sayın garnizon komutanım,sayın belediye başkanım,
Değerli daire amirleri 
Değerli Şarköylüler merkez kursları sergi açılışımıza hoş geldiniz….
Atatürk’ün“"Halk Eğitimin alanı toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitlidir. Bu manada halk eğitim bir lüks değil, bireylerin toplumsal mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir” Sözü ışığında Şarköy halkına hizmet vermeyi amaç edindik.Özellikle son yıllarda , bireylerin kişisel gelişimine çok büyük katkıları olan Halk Eğitimi Merkezleri olarak hedefimiz; örgün eğitim içerisinde yer alan çocuklarımızın ve asıl hedef kitlemiz olan yetişkinlerimizin iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli iş gücü olarak yetiştirilmesidir. Şarköy Halk Eğitimi Merkezi olarak da biz bu hedefler doğrultusunda bir çok çalışma yürüterek daha fazla kişiyi merkezimizin eşiğinden içeri geçirdik..Bu çalışmalarımızın sonucunda 2017-2018 Eğitim -öğretim döneminde 139 kurs açıp 1983 kursiyerimize sertifika verdik.Geçen yıl bu sayı 1613 kişiydi. Malumunuz Şubat ayı içerisinde Kültür merkezi binasında sinema faaliyetlerinin başlamasına vesile olduk.Ancak talep azlığı sebebiyle yaz döneminde sinema gösterimlerine ara verildi.Farklı tiyatro oyunlarının gösterilmesini sağladık.Daha önce tiyatroya hiç gitmemiş maddi olanağı olmayan bir çok öğrencimizin tiyatro izlemesine vesile olduk.İstanbul’dan tanıdığımız bir dernek vasıtası ile ilçemiz Yeniköy mahallesi anasınıfının iç tefrişat malzemelerin alınmasını sağladık.Yine kış aylarında kursiyerlerimizin desteğiyle atkı, bere kardeşliği projesi yaparak Afyon İscehisar köyü ilkokuluna 50 şer adat atkı ve bere hediye ettik.Bir diğer projemiz olan "Afrin'e selam yola devam ve Şarköy Mehmetçik için söylüyor "projeleri kapsamında TSK kuvvetleri güçlendirme vakfına 9 binin üzerinde bir katkı sağladık.Mevcut binanın da imkanlarını kullanarak bir çok faaliyet ve etkinliğin yapılmasını sağladık. 
Özel eğitim gereksinimi olan bireylere yönelik “düşler Atölyesi” adı altında proje hazırlayıp çalışmalar yaptık.Yapılan çalışmaları da birazdan sergimizde göreceğiz.
Yaz aylarında da çocuklarımız ve gençlerimiz için açmayı planladığımız yaz kurslarının kayıtları devam etmektedir.Şuana kadar 400 ün üzerinde kursiyeri 19 ayrı branşta kurslara kaydını yaptık. Halk Eğitimi Merkezi olarak tüm vatandaşlarımıza her yerde ve her zaman kurslar ve seminerler vererek hizmet vermeye devam edeceğiz. 
Bu çalışmalarımızdaki başarıda katkısı bulunan, Bir çok sorunumuzla yakından ilgilene Şarköy Kaymakamımıza ;
Maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen Şarköy Belediye Başkanımıza ;
İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ;
Mesai mefhumu nedir bilmeden çalışan çalışma arkadaşlarıma; 
Hepsi birbirinden fedakar öğretmelerimize, ve okul aile birliğimize
özellikle projelerimize destek veren tüm Şarköy halkına canı gönülden teşekkür ederim. 
Saygılar sunarım’’ 
Halk Eğitim Merkezince açılan bağlama kursiyerlerinin seslendirdiği halk müziği türküleri eşliğinde dinleti yapıldıktan sonra kursta başarılı olan öğrencilere katılım belgeleri verildi. Kursa katılan engelli vatandaş Mustafa Aysel akülü aracıyla salona girme neticesinde kültür merkezi salon sahnesinde engelli rampası olmadığından belgesi salon koridorunda verildi. Zor anlar yaşayan Engelli vatandaş Mustafa Aysel katılım belgesi almanın mutluluğunu yaşadı Şarköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Duman kültür merkezinin yapımı esnasında sahneye engellilerin çıkması için rampa yapılmadığını bu yüzden engelli vatandaşlardan özür diledi. Kursları başarıyla bitiren kursiyerlere belgeleri verilmesinin ardından ahşap boyama kursu, makine nakışkarı kursu, takı tasarım kursu, el sanatları kursu düşler atölyesinin el emeklerinin sergilendiği serginin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Davetliler sergilenen el emeği göz nuru eserleri inceledi.




ETİKET :  

Tümü