Hamidiye Su Şarköy’de - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Hamidiye Su Şarköy’de

29-11-2019 | 19:10

Ekrem İmamoğlu’nun 23 Haziran’da tekrarlanan seçimi kazanarak İBB Başkanı olmasının ardından bazı kamu kurumları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hamidiye Su ile anlaşmalarını iptal ederken Zeki Pehlivan (Babişko) Şarköy ilçesine Hamidiye su bayiiliği açma kararı aldı. İstanbul belediyesi Ak Parti yönetimindeyken Devlet kurum,kuruluşları ve hükümete yakın kurumlar ,kuruluşlar Hamidiye su alıyorlardı.23 Haziran seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazandıktan sonra İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden olan Hamidiye Su A.Ş'den su almayı bırakan kurumları açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden Hamidiye Su A.Ş’ye kamu kurumları tarafından Ekrem İmamoğlu seçimi kazandıktan sonra üstü kapalı bir ambargo uygulanmaya başlanmıştı.
Bazı kamu kurumlarının seçimden sonra Hamidiye Suyu kullanmayı bırakmasına ilişkin resmi açıklama bugün İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'dan geldi.
Balyalı’nın verdiği bilgiye göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bardak su alımını bıraktı, damacana su alımını da sözleşme bitince sonlandıracak.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Koza Holding, Arnavutköy Belediyesi, TEİAŞ, TÜRGEV, SETA, BDDK, YTÜ Teknopark, AKP Genel Merkezi, TBMM, TGS de Hamidiye Su ile olan anlaşmalarını sonlandırdı. Şarköy ilçesine Hamidiye su bayiliği açan Zeki Pehlivan (Babişko) gazetemize yaptığı açıklamada “Yüz yıllık geçmişi olan Hamidiye memba suyu kimsenin malı değildir.Kamuya maal olmuş bir tesis olduğu gibi yüzde yüz doğal sağlıklı bir su olduğu için Şarköy halkı için Hamidiye Suyu bayiliğini alarak kaliteli su satmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.




ETİKET :  

Tümü