HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

09-06-2022 | 00:28

Şarköy Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı1 Haziran Çarşamba günü
saat 14.00'da Kent Müzesitoplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya mazereti bulunan meclis üyesi Sercan Yılmaz katılmadı.
Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce AkPartili meclis üyelerinin soru önergesi okundu.

Ak Partili meclis üyeleri soru önergesinde ilçemiz plajlarının sahip olduğu 6 mavi bayrağın bu sene neden alınmadığı,yaz sezonu için yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında sözlü yada yazılı bilgi talep edildi.Gündeme alınan madde ile ilgili Belediye Başkanı Alpay Var bu sene müsilaj nedeniyle Tekirdağ'a mavi bayrak verilmediğini.Büyükşehir belediyesi ve Şarköy belediyesinin eskiden bayrağa
sahip plajlarda mavi bayrak varkenki uygulamaları devam ettireceklerini belirtti.
Bu sene çalışmaların daha önce başladığını belirten Başkan Alpay Var plajların yaz sezonuna hazır olacağını söyledi.Soru önergesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Görüşülen gündem maddeleri şu şekilde.Gündemin birinci maddesinde Gaziköy Mahallesi (SitAlanı Dışı) 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Teklifi konusunda olumlu görüş bildiren imar komisyon raporu kabul edildi.Gündemin ikinci maddesinde Gaziköy Mahallesi (Ganos Antik Kenti) Kentsel Arkeolojik Sit Alanı ile 1. Ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanlarına ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı teklifi konusunda olumlu görüş bildiren imar komisyon raporu kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Çınarlı Mahallesi kırsal yerleşik alan sınırının genişletilmesi talebi imar komisyonuna havale edildi. Gündemin dördüncü maddesinde Eriklice Mahallesi kırsal yerleşik alan sınırının genişletilmesi talebi imar komisyonuna havale edildi.Gündemin beşinci maddesinde Camikebir Mahallesi 1158 ada 12 ve 14 parsellere ait imar plan değişiklik talebi talebi imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin altıncı maddesinde İsimsiz bir park alanına "Eren Bülbül" adının verilmesi talebi ilçemizde uygun bulunan bir parka Şehit Eren Bülbül Parkı adı verilecek. Gündemin yedinci maddesinde Hoşköy Mahallesi 106 ada 6 parselin imar planı fonksiyonunun değiştirilmesi talebi konusunda talep uygun bulunmadı.
Gündemin sekizinci maddesinde İstiklal Mahallesi 896 ada 14 parsel (Eski 114 ada 37 parsel) için alınan 15.06.2009 tarih 7/107 sayılı Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi talebi konusunda çalışmaların devamına karar verildi.Gündemin dokuzuncu maddesinde Kadastro güncellemesi nedeniyle ihtiyaç duyulan uygulama imar planı plan notu ilavesi imar komisyonuna havale edildi. Gündemin onuncu maddesinde Tepeköy Mahalle
Muhtarı Mustafa Barış'ın Tepeköy ve Eriklice arsında bulunan 4 kilometrelik yolun
düzenlenmesi dilekçesi kabul edildi. Gündemin onbirinci maddesinde Memur boş kadro
ihdası yapıldı. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuruldu.Gündem maddelerinin ardından gündem dışı maddeler görüşüldü. Belediyeye hibe edilen otobüs meclis tarafından kabul edildi. Plan tadilatı talepleri imar komisyonuna havale edildi. Belediyede görev alan 2 mühendis için taban ücreti belirlendi Meclis 5 Temmuz Salı günü toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.




ETİKET :  

Tümü