Hiç Gitmediği Özel Hastanede Muayene Olmuş Görünüyor - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Hiç Gitmediği Özel Hastanede Muayene Olmuş Görünüyor

13-02-2021 | 22:47

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yaşayan bir kişi, hayatında hiç gitmediği İstanbul’da özel hastanede sağlık hizmeti almış göründüğünü öğrenince neye uğradığını şaşırdı.E-Nabızdan korona aşısı takibi yapmak için giriş yaptığında 29 Aralık 2020 yılında istanbulda özel hastanede kardiyoloji bölümünde muayene olduğunu öğrendikten sonra yaptığı araştırma sonucu 31 Aralıkta kendi adına ilaç alındığını muayene olmuş gibi göründüğünü öğrenen vatandaş, kimlik bilgileri kullanılarak usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yaşayan ve makina mühendisi emekli Ezel Kundak (73), geçtiğimiz günlerde sağlık bakanlığın 65-70 yaş üstü korona aşısı yapılmasını E-nabızdan takip etmesinin ardından , burada kötü bir sürprizle karşılaştı. E- nabızda Hastane Ziyaretim Özel İlke Bağcılar Tıp Merkezi Kardiyolojiden 29 Aralık 2020 tarihli mesajı karşısında neye uğradığını şaşıran Kundak, İstanbul’da ismi geçen hastaneye hiç gitmediğini,nerde olduğunu dahi bilmediğini bir yanlışlığın olabileceğini söyledi.
Ezel Kundak “2009 yılından bu yana Şarköy’de yaşıyorum. Kimlik bilgilerim kullanılarak dolandırıldığını düşünüyorum. Şarköy SGK Müdürlüğüne gidip dilekçeyle konunun araştırılmasını akabinde hemen savcılığa gidip kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundum.
Muayene olmuş göründüğü hastaneye hiç, gitmedim daha fazla mağduriyet yaşamadan konunun biran önce aydınlatılmasını istiyorum. Olayı öğrendikten sonra ilgili hastaneleri de aradım , "Hastane yetkilileri bana şahsın telefonla randevu alarak muayeneye geldiğini söylediler. Ben de 'o hasta orada ölse ben kendimi yaşıyor olarak nasıl ispat edeceğim' diye sordum. Bana, 'haklısınız' özür dileriz paranızı geri iade edelim dediler, onlar da şaşkın." dedi.

Şüpheliler ve hastaneler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Kundakçı, "Kimlik göstermeden o kişi ya da kişilere hizmet verdiğinden dolayı hastanelerden de şikâyetçiyim. Çünkü hastaneye gittiğimde benden kimlik istiyorlar. O şahıs niçin kimlik göstermedi veya ne tür kimlik gösterdi? Aradığımda o vatandaşın telefonla randevu aldığı söyleniyor. Ben de randevu alıyorum ama gittiğim zaman kimlik istiyor hastane. O hastaneler kimlik göstermeden bu şahsa nasıl hizmet vermiş? Bunları hastaneleri suçlamak için söylemiyorum ama diyelim ki o şahıs orada düşüp öldü, ben o kişinin ben olmadığımı nasıl ispat edeceğim, kime ne anlatacağım? O şahsı kaydeden hasta kabul sorumluları nasıl kabul etmiş. Bu olay bir nevi dolandırıcılık başkasının adına devleti dolandırmak." ifadelerini kullandı




ETİKET :  

Tümü