İKİSİ DE ANNE - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

İKİSİ DE ANNE

08-12-2019 | 00:15

Tekirdağ Şarköy ilçesinde yaşlı bir kadın Marketin önünde çöpten yiyecek topladı. Cep telefonu ile görüntülenen kadın gelirinin yetmediğini söyledi.
Şarköy ilçesi İstiklal Mahallesi Kagir Sokak’ta çöpleri karıştıran yaşlı kadın,market çalışanları tarafından çöp konteynırına atılan yiyecek topladığı görüldü. Şarköy’de ikamet ettiğini belirten yaşlı kadın asgari ücret tutarındaki gelirinin yetmediğini sosyal güvencelerinin olmadığını anlattı. Yaşlı kadın ancak geçinemediklerini söyledi. Çöpe atılan yiyecekler ambalajda olduğunu ambalajda olmayanları güzelce yıkayıp,yemek yapacağını ifade eden yaşlı kadın Şarköy Belediyesinin çöp konteynırlarının kaldırılmasını çöp toplama saatine geçilmesine karşı olduğunu bizim gibi dar gelirli vatandaşların geçim kaynağı olan konteynırların kalmasını istemediklerini söyledi. Sonra ikamet ettiği evin önüne getirildi. Yaşlı kadını çöp konteynırından yiyecek toplarken gören vatandaşlar belediye ve diğer devlet kurumlarının da bu tür insanlara yardım etmesini istediler.

 

Şarköy’de  bir esnafın dükkanında baktığı anne köpek her gün düzenli olarak gittiği kebapçı dükkanı önüne oturup yiyecek verilmesini bekleyen ve verilen yiyecekleri yemeden yavrularına götüren anne köpek esnafın maskotu oldu.

Şarköy İstiklal mahallesi İsmail Hakkı Özgen caddesinde Şarköy İtfaiye karşısında bir esnafın oto lastikçi dükkanında baktığı anne köpek yavrusuna her gün yemek taşıyor. 2 ay önce bir köpeğin dükkanların önüne gelip oturduğunu, kendisine verilen yiyeceğin bir kısmını yedikten sonra geri kalanını ağzında bir yere götürdüğünü fark eden esnaf köpeği takibe aldı. Köpeğin çarşı içerisinde uzun süre yürüdükten sonra köpeğin yiyecekleri yavrularına verdiğini gördü.Anne köpek her gün düzenli olarak yaptığı yemek yolculuğundan yine vazgeçmedi. Sabah havanın aydınlanması ve iş yerlerinin açılmasıyla birlikte kulübeden çıkan anne köpek, tek tek dolaştığı dükkanlardan topladığı yemekleri yavrularına getirmeye başladı. Bir anda tüm çarşı esnafının gönlünü kazanan sahibinin Çiko ismini koyduğu anne köpek esnafın maskotu haline geldi. Her gün düzenli esnafı ziyaret eden ve dükkanlarda müşteri olduğu zaman bekleyen anne köpek, yemeğini alınca oradan ayrılıyor. Yavruları için kapı kapı gezen köpeği esnaf ise geldiğinde boş çevirmiyor.

 




ETİKET :  

Tümü