İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız Taşocağında İncelemelerde Bulundu - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız Taşocağında İncelemelerde Bulundu

13-09-2019 | 20:18

Şarköy’de vatandaşın çevreye ve insan yaşamına zarar verdiği gerekçesiyle vatandaşların şikayet ettiği Çengelli Mahallesi'ndeki taş ocağında Şarköy ilçe kaymakamı Kemal Yıldız inceleme yaptı.
23-30 Ağostos 259.sayılı yayımlanan gazetemizde vatandaşın çevreye ve insan yaşamına zarar verdiği gerekçesiyle bölge halkının şikayetini dile getirmemiz nedeniyle Çengelli mahallesi mevkiindeki taş ocağında Şarköy ilçe Kaymakamı inceleme yaptı.
Konuya ilişkin bilgi alan,ilçe kaymakamı Yıldız "Çengelli mevkiinde çalışan taş ocağını Şarköy ilçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan ve Taş ocağı sahibi Özgür Öztürk beraber incelemelerde bulundu.
'İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR'

Taş ocağı yetkilisi ile görüşen Kaymakam, 20 gün içerisinde aşırı toz'a sebeb olan taş kırım ve eleme tesisinin kapalı alana alınacağı ve sorunun ortadan kaldırılacağı bilgisini aldı.
Taşocağı sahibi Özgür Öztürk “Biz bu işletmeyi MAPA’dan devir aldık.

Engin Dölen isimli şahıs devletten kullanım hakkını alıp MAPA’ya kiralamış MAPA Tekirdağ İpsala yolunu bitirince bu işletmeyi Engin Dölenden ÖZKAR olarak biz kiraladık.Taş ocağının bulunduğu yer devleten kiralanmış olup Bizim de 60 dönüm adımıza tapulu arazi var. Bu işletmenin ruhsatları ve çet raporu bakanlık tarafından verimiş olarak ruhsatlı bir işletmedir. Çevreye rahatsızlık verdiğimiz doğru ama biz Taş ocağı İyileştirme çalışması yapılması için izin verildi. Teknik eleman gözetiminde ruhsatlı bir proje. Bakanlıkça uygun görülen bir projeye iyileştirme çalışması yapılıyoruz 20 gün gibi sürede işletmenin üstünü kapatıp sulama sistemi yaparak verdiğimiz rahatsızlığı en az seviyeye indireceğiz" diye konuştu.
'KAYMAKAMLIĞIN DURDURMA YETKİSİ YOK'
Veysel Başar ocağın çalışmasından dolayı buradaki mahsul ve hayvanlarının zarar göreceği üzerine dilekçesi olduğunu da hatırlatan Kaymakam yıldız, şöyle dedi:
"Vatandaşın dilekçesinde buradaki ekili alanları ve hayvanları çalışmadan zarar görme ihtimali olduğunu belirterek, çalışmanın durdurulmasını istedi. Bu şikayetler üzerine onlar da gelerek tekrar yerinde inceleme yaptı. Rapor hazırlandıktan sonra durum belli olacak. Yasal olarak burası ruhsatlı ve tüm yasal prosedürlere uygun bir işletme. Zaten şikayetlerle ilgili ne Şarköy Kaymakamlığı ne de jandarma durdurma kararı verme yetkisine sahip değil dedi.




ETİKET :  

Tümü