24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

29-11-2019 | 19:08

24 Kasım Öğretmenler Günü Şarköy'de hazırlanan program dahilinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 24 Kasım Pazar günü sunuculuğunu Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Özlem Aykan 'ın yaptığı çelenk törenine Belediye Başkan Vekili Zekai Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma, Siyasi Parti Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, resmi kurum müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, emekli öğretmenler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve akabinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrağımız göndere çekilirken törene katılanlar Evrenosbey Ortaokulu müzik öğretmeni Ömer Omak yönetiminde İstiklal Marşımızı söylediler. Sunuculuğunu Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni Halise Sakarya 'nın yaptığı Kültür Merkezindeki kutlama töreni aygı duruşu ve ardından müzik öğretmeni Ömer Omak yönetiminde İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Daha sonra sunucu Halise Sakarya tarafından Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Öğretmenler Günü mesajı ve kutlama mesajı gönderen Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül, Faik Öztrak,Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun’un ismleri okundu Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma yaptı. konuşmasında " Elma Sayın Kaymakamım, sayın belediye başkan vekilim, protokolün değerli üyeleri, kıymetli meslektaşlarım, değerli basın mensupları, Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.İnsanları cehaletin karanlığından bilimin aydınlığına çıkaran , bakan gözleri gören gözler haline getiren, genç beyinlere;bilgi, sevgi ve destek tohumları ekerek yarınlara hazırlayan bizleriz. Karşılaştığı bütün zorlukları içindeki tükenmez sevgi sabır ve aşkla çözen , bütün sorunlarını kapının önünde bırakarak sınıfına sadece öğretmenliği ile giren, öğretmenliği idealist duygular içinde bir hayat tarzı olarak benimseyen ve
kendi vicdan muhakemesinde yargılanıp haklı çıkmaktan başka hiçbir beklentisi olmayan siz saygı değer meslektaşlarım her türlü takdirin üzerindesiniz. Şüphesiz insanlığın yararını gözeten bütün meslekler kutsaldır fakat bu meslekler içerisine öğretmenlik mesleğinin ayrı bir yeri ve önemi vardır: Hiçbir meslek yoktur ki kaynağını öğretmenlikten almasın. Hiçbir meslek sahibi yokturki bir öğretmenin öğrencisi olmasın. Yetişen her nesil öğretmenin yetiştirdiği nesildir. Baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün de belirttiği gibi dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve en saygı değer unsurlarıdır . Sevgili Meslektaşlarım; Zaman alacak biliyorum ama yılmadan usanmadan onlara; kazanılan bir liranın bulunan beş liradan daha değerli olduğunu, kaybetmeyi öğrenmeyi, kazanmaktan da neşe duymayı, şiirin, edebiyatın, musikinin, insanı sevmenin ve kitapların mucizelerini,gök yüzündeki kuşların,güneşin altındaki arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini, hata yapmanın hile , yapmaktan onurlu olduğunu, herkes yanlış olduğunu söylediğinde dahi haklı olduklarında kendi fikirlerine inanmayı, dinlemesini bilmeyi, ancak; kendi kulaklarıyla duymalı kendi gözleriyle görmeyi ve kendi akıllarıyla düşünmeyi; toplumun ortak değerleriyle barışık olmayı, vatan, millet ve bayrak sevgisini , Milli Birlik ve beraberlik bilincini öğretelim. Evet sevgili meslektaşlarım; amacımız bu ülkenin mutlu geleceğini yani çocuklarımızı onların umutlarını yarınlara taşımak ve bunun için var gücümüzle çalışmaktır.Busabır gerektiren zorlu ve onurlu yolda her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.Amacım sizlerle birlikte Şarköy'ü eğitim alanında bir adım daha ileriye götürmek; her çocuğumuza ulaşabilmek; gönüllerine değebilmek; bilgiyi, öğrenmeyi her öğrencimize sevdire bilmektir. Bu duygularla başta Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürkü, şehit öğretmenimiz Neşe Alten ve diğer şehit öğretmenlerimizi, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, emekli olan ve halen görevi başında olan siz öğretmenlerime sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun . Sevgi ve Saygılarımla." dedi.
Barış Elma’nın konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına Halit Karagöz
bir konuşma yaptı
öğrencileri Oratoryoyu sundular.
Ardından Özcan Şişmanoğlu yönetiminde Cumhuriyet İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri "Bilmece" adlı gösteriyi, Halise Sakarya yönetiminde 1/B sınıfı öğrencileri "Dersler Katmer Katmer" adlı gösteriyi, Simge Sümer Kersu gözetiminde 3/C sınıfının hazırlamış olduğu şarkılar, Dudu Gül Koşar gözetiminde 4/B sınıfı öğrencileri Mustafa Kemal'in iki ayrı anısının canlandırmasını sundular. Daha sonra yıl içinde emekli olan öğretmenler Halit Karagöz ve Abdullah Kurt'a hizmet şeref belgeleri Kaymakam Kemal Yıldız tarafından verildi. . Ardından Zehra Acar gözetiminde 4/A sınıfı öğrencileri "Teşekkürler Öğretmenim" adlı şarkıyı, Taner Özer ve Zehra Acar gözetiminde 2/A ve 4/A sınıfı öğrencileri "BiricikÖğretmenim" adlı şarkıyı, 4/B sınıfından Zerya Koç "Benim Adım Öğretmen" adlı şarkıyı seslendirdiler. Akabinde Simge Sümer Kersu gözetiminde 3/C sınıfı öğrencileri "Veli Toplantısı" adlı skeci, Dudu Gül Koşar gözetiminde 4/B sınıfı öğrencileri Oratoryoyu sundular.Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenler adına bu günün anlam ve önemini belirten slayt gösterisi sunuldu. Slayt sunumundan sonra “Öğretmen” konulu ilçe çapında yapılan resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri Kaymakam Kemal
Yıldız, Belediye Başkan Vekili Zekai Can ve İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan
tarafından verildi. Derece alan öğrencilerin isimlerişöyle: RESİM YARIŞMASI
1. Dilay Turhan (Şehit Öğretmen Neşe A ltenİlkokulu), 2. Meryem İçen (Cumhuriyet İlkokulu) , 3. Bekir Utku Akyol (Eriklice İlkokulu)
ŞİİR YARIŞMASI
1. Nisanur Berk (Eriklice Ortaokulu), 2. Nidanur Koca (Mürefte Ortaokulu),3. Minel Yavuz (EvrenosbeyOrtaokulu) .
KOMPOZİSYON YARIŞMASI
1. Çağla Dağ(MürefteAnadolu Lisesi), 2. Simay Öztürk (Şarköy Anadolu Lisesi) , 3. Belma Aydan Hıroğlu(Özel Şarköy Anadolu Lisesi)
Öğretmenler Günü kutlama programı Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğü tarafından hazırlandı .

 




ETİKET :  

Tümü