Koronavirüs vakaları arttı, Kışı da Yazlıklarında Geçirecekler - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Koronavirüs vakaları arttı, Kışı da Yazlıklarında Geçirecekler

26-09-2020 | 17:01

TÜRKİYE genelinde koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki Şarköy ilçesinde yazlık konutlarına gelenlerin bir kısmı, kış aylarını da yazlıklarda geçirmek için hazırlık yapıyor.
TÜRKİYE genelinde koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki Şarköy ilçesinde yazlık konutlarına gelenlerin bir kısmı, kış aylarını da yazlıklarda geçirmek için hazırlık yapıyor. Kışlık yiyeceklerini hazırladıklarını söyleyen yazlıkçıların önemli bir kısmı da evlerine doğalgaz bağlatıyor.<<4'te
İstanbul'a yaklaşık 200 kilometre mesafede bulunan Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki turistik ilçesi Şarköy'de yazlık konutlarına gelenlerin bir kısmı, koronavirüs vakalarının özellikle büyükşehirlerde yeniden artış göstermesi üzerine yazlıklarında kalmayı tercih etti. Yaz sezonunu ilçedeki konutlarında geçirenlerin bir bölümü yaşadıkları kentlere dönerken, pandemi nedeniyle kalmaya karar verenler ise kışlık hazırlıklarını yapıyor. Kalan yazlıkçılar, evlerine bakım yaptırıp, doğalgaz bağlatıyor ya da odun alarak kış hazırlıkları yapıyor.
'KIŞI BURADA GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ'
İstanbul'dan pandemi sonrası Şarköy’de yazlığına gelen Aysel Güler, kış mevsimini yazlığında geçireceğini ve bu nedenle tüm hazırlıkları yaptığını söyledi. Güler, "Vaka sayısı İstanbul'da çok vardı. Dört ay kapandık, kaldık evde. Geldik, bu yıl gitmeyi düşünmüyoruz. Her şeyimizi, kışlığımızı da hazırladık. Kışı burada geçirmeyi düşünüyoruz. Tarhanamızı, turşumuzu, kahvaltılıklarımızı yaptık. Dolabımıza ne konacaksa İstanbul'daki gibi onları koyduk. Gitmeyi düşünmüyorum her şeyimi hazırladım" dedi.
'KLİMA TAKTIRDIK'Yazlıkçılardan Mehmet Ateş, vaka sayılarının artmasıyla birlikte burada daha rahat olacaklarını düşündükleri için kış mevsimini yazlıklarında geçirme kararı aldıklarını söyledi. Ateş, "İstanbul'da artan vaka sayılarından dolayı burada kalmayı düşünüyoruz. Buranın daha rahat olduğunu düşünüyoruz. Kışın durmak için klima taktırdık. Yiyeceklerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık" diye konuştu.
32 NÜFUSLU ŞARKÖY'DE KIŞIN 100 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Tekirdağ'ın turistik ilçelerinden nüfusu 32 bin olan Şarköy, yazın akın eden tatilcilerle 300 bin kişiye kadar ulaştı. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, "Yaz sezonu biten Şarköy'de halen kalabalık sürüyor. Burada yazlıkları olan vatandaşlarımız İstanbul'a Covid-19 korkusuyla gitmeyip, Şarköy'de kalmayı sürdürüyorlar. Çoğu da Şarköy'e doğalgazın gelmesiyle doğalgaz bağlatmak için girişimlerde bulunuyorlar. Kışı burada geçirmek isteyen çok fazla yazlıkçımız var. İnşallah süreç bir an önce biter, herkes huzurlu normal bir yaşantısına döner. Bu kışın nüfusumuzun 100 bine çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü