MAHALLELİ YASAL OLAN YOLUNUN AÇILMASINI İSTİYOR - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

MAHALLELİ YASAL OLAN YOLUNUN AÇILMASINI İSTİYOR

30-08-2020 | 13:21

Tekirdağ Şarköy ilçesi Eriklice Mahallesi’ndeki bir çıkmaz sokakta yaşayanlar, yaklaşık 30 yıl önce belediye imar planında geçen yolun bugüne kadar yapılmamasına isyan etti.

Aşıklar  sokak sakinlerinden Hüseyin Muharet Erkan, daha önce defalarca  Şarköy Kaymakam’lığına Tekirdağ Büyükşehir ve Şarköy Belediyesi’ne dilekçe yazmasına rağmen bir sonuç alamamaktan yakındı. Sokak sakinleri, daha önce imza toplayıp belediyeye başvurduklarını, olası bir acil durumda sokağa ambulans ya da itfaiye aracının giremediğini belirterek, imar planında kadastro yol görülen 7 metre yolun bir an önce açılmasını istediler.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ise yolun geçeceği güzergahtaki tüm arsa sahiplerinin imza vermesi durumunda hemen yolu yapmaya hazır olduğunu duyurdu.

Eriklice Mahallesi Muhtarı Ayhan Geyik, imar planında yol olarak görülen, Aşıklar Sokak  bir kişinin komisyona imza vermeyerek yasal yollardan itiraz etmesi sonucu mahkemelik olundu. Pandemi nedeniyle mahkeme ertelendi”dedi.

Aşıklar Sokak sakinlerinden Nurdan Bal, 4 yıl önce yolun açılması için yolun geçeceği arsa sahiplerinden imza toplayıp belediyeye başvurduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Aşıklar Sokak olarak tabelası var fakat  bu yere bir türlü yol yapılmadığını kaydeden Bal, “4 yıl önce yolun açılmasını isteyen 60 kadar sokak sakininden imza toplayıp belediyeye vererek yol açılmasını talep ettik. Ancak bir sonuç alamadık. Burada evinin avlusundan, arsasından yol geçecek herkes razı yolun geçmesine. Sadece bir kişi var razı olmayan. Onunla da belediye anlaşıp, razı edilebilir. Yolun yapılmasına benim çok ihtiyacım var. 22 yaşında İlkay Bal isminde engelli oğlum var. Yol çıkmaz olduğundan akülü arabasını kullanamıyor. Gezmek denize gitmek istiyor babası işe gittiğinden yalnız halimle götüremiyorum. Yolun yapılması  diğer komşuların menfaatinedir” dedi.




ETİKET :  

Tümü