Mart ayı olağan Meclis toplantısı Yapıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Mart ayı olağan Meclis toplantısı Yapıldı

08-03-2021 | 14:44

Şarköy Belediye Mart ayı olağan Meclis toplantısı 2 Mart 2021 Salı günü saat 14.00 de Kent Müzesindeki Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Alpay Var başkanlığında yapılan toplantıya mazeretleri bulunan Neşet Yavuz, Ahmet Başer ve Selçuk Güvenilir katılmadı. Meclis öncesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Duman Afet Farkındalık Eğitimi konulu sunum yaptı.
Toplantıda görüşülen ve karara bağlanan gündem maddeleri şöyle.
1- Mehmet Beğenir'in Cumhuriyet Mah. 61 ada 120 parselin cephe aldığı yol ile ilgili hazırlattığı imar plan değişikliği talebi konusunda olumlu görüş bildiren imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.
2- Mehmet Özer Vekili Halil İbrahim Karabulutlar'ın Hoşköy Mah. 4502 parsel civarında 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. maddesinin uygulanması talebine konusunda olumlu görüş bildiren imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.

3- İlçemizdeki 3 ve 4 katlı binalarda çatı piyesi yapımı izninin verilmesi talebi konusunda olumlu görüş bildiren imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Çatı piyesi uygulaması yapacak olan kişiler binada bulunan bütün meskenlerden muvafakatname alarak çatı piyesi yapılabilecek.
4- Mehmet Serbes'in Hoşköy Mah. 108 ada 4 ve 5 parsellerin yolda kalması nedeniyle kamulaştırılması talebi konusunda olumsuz görüş bildiren imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.
5- İlçe Emniyet Müdürlüğünün İstiklal Mah. 486 ada 49 parsel ve cephe aldığı yola ilişkin imar planı değişiklik talebi olumlu görüş bildiren imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi.
6- 16.10.2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 10. Maddesi ek madde 3 ile tanımlanan "Kırsal Mahalle" tespitlerinin yapılması konusunda görüş bildiren imar komisyonu raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Eskiden köy statüsünde olan denize kıyısı olan mahalleler Kırsal Yerleşik Alan, denize kıyısı olmayan mahalleler kırsal alan olarak kabul edilecek.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Belediye Başkanı Alpay Var, Belediye Başkan Yardımcısı Neşet Yavuz’un başkan yardımcılığı görevinden alındığını açıkladı.
Açıklamanın ardından Ak Partili meclis üyelerinin talep ettiği Şarköy Belediyesi ile ilgili Kontrölör raporu meclis üyelerine okundu. 40 sayfalık rapor Pelin Karadeniz tarafından okundu. 1 saat 40 dakika boyunca ara vermeden okudu.Raporun okunmasının ardından meclis 1 Nisan Perşembe günü toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.




ETİKET :  

Tümü