Mavi Bayraklı Plajlar Midye İçin Feda Edilecek - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Mavi Bayraklı Plajlar Midye İçin Feda Edilecek

Tekirdağ Şarköy ilçesindeki Marmara’nın ilk Trakya’nın tek mavi bayraklı kıyılarına, midye çiftlikleri kurulmak isteniyor.

13-03-2021 | 21:44

Tekirdağ Şarköy ilçesinde 2006 yılından Marmara'nın ilk Trakya'nın tek mavi bayraklı plajına sahipken 2020 yılında bu sayının 6 mavi bayraklı plajla taçlandırılırken Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılan başvurularla midye yetiştiricilik sahası olarak talep edildiği ve tamamen parsellendiği olduğu ortaya çıkması sonucu önümüzdeki yıllarda Şarköy ilçesindeki mavi bayraklı plajların Şarköy ilçesi sahillerine kurulmak istenen midye çiftlikleri nedeniyle tehlikeye gireceği iddia edildi.
İstanbul ile çevre il ve ilçelerin yaz aylarında yazlıklarında tatilini geçirmek için yerli ve yabancı tatilcinin ziyaret ettiği Şarköy sahil ve kıyılarına midye çiftlikleri kurulması girişimi tepkilere neden oldu.
“KIYI BALIKÇILIĞINI BİTİRECEK”
Şarköy Su Ürünleri Kooparatif Başkanı Yaşar Karayer “edindiğimiz bilgiye göre Mardin’li bir iş adamı tarafından bölgemizde yapılmak istenen midye çiftlikleri mavi bayraklı plajları bitireceği gibi kıyı balıkçılığınıda bitirecek.Biz balıkçılar olarak Şarköy ilçemizin İstanbul ve Çanakkale boğazından geçmekte olan gemilerin Şarköy açıklarında demirleme alanı olarak belirlenmesi balıkçılık sektörüne büyük zaralar verdi.Bölgemize midye yetiştirme çiftlikleri kurulmasına izin verilirse balıkçılık tamemen bitecek.Bu konuda iktidar partisi ilçe başkanı Engin Sadunoğlu ile görüşerek ilçemize kurulması istenen midye çifliğinin zararlarını ilettik kendisinden izin verilmemesi için yardım istedik kendiside ne gerekirse yapacağının sözünü verdi. Kendisine teşekkür ederim.Aynı şekilde bütün siyasi parti temsilcierimiz, bölge miletvekillerimiz, sayın valimiz,ilçe kaymakamımız ve sivil toplum kuruluşları olarak gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz eğerki sesimize kulak verilmezise Şarköy’de kıyı balıkçılığı bitecek ”dedi.
“VALİLİK ve İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ DE KARŞI”
Şarköy Ekolojik Yaşam ve Kültür Derneği “Şarköy midye çiftliği tehdidi altıda
Yaşadığımız coğrafyanın her köşesinde olduğu gibi Şarköy de ekolojik yapısının bozgunu ile karşı karşıya.
Bir yandan; havasını, toprağını ve yeraltı sularını tahrib eden, en yüksek tepelerini, dinamitlerle, iş makineleri ile dümdüz eden taş ocakları.

Şimdi de midye çiftliklerinin tehdidi ile karşı karşıya. Midye çiftlikleri denizimize zarar verecek, turizm ve balıkçılığı olumsuz etkileyecektir.

Şarköy sahillerinde midye üretim çiftlikleri kurma projesi için, ruhsat ve teşvik başvuruları olduğunun haberini almış bulunmaktayız.

Balık avladığımız, denize girdiğimiz, kıyısında oturup sohbet ettiğimiz sahillerimizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz Şarköy kıyılarında asla kurulmamalı ve bu konuda tüm kurumlar ile sivil toplum örgütleri işbirliği yaparak bu uygulamaya karşı durmalıdır. Valiliğin ve İl Tarım ve orman Müdürlüğü'nün bu konuyu olumsuz değerlendirdiği bilgisini aldık ve bu kararı destekliyoruz”dedi.




ETİKET :  

Tümü