Motosikletli polis timleri yaygınlaştırılıyor - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Motosikletli polis timleri yaygınlaştırılıyor

15-06-2024 | 21:04

Halen 70 ilde görev yapan motosikletli polis timleri, Şarköy’de faaliyet göstermeye başlayacak. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, motosikletli polis (yunus) timleri, büyük şehirlerde yaşanan trafik sorunu, genel asayişin sağlanması için ilk olarak 1993'te İstanbul'da, 1995'te de Ankara'da faaliyete başladı.
Daha sonra timlerin görev yaptığı il sayısı 70'e ulaştı.
Yunus timlerinin, suç ve suçlularla mücadelede etkin ve başarılı çalışmalarının ardından ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 70 il emniyet müdürlüğü bünyesinde 2 bin 961 personel ve bin 309 motosiklet ile görev yapan yunus polislerine bu yıl Şarköy’de görev yapacal
İnsan ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu noktalarda yaşanan olaylara motosikletle hızlıca müdahale eden yunus timlerine, profesyonel ekipler aracılığıyla her türlü koşulda motosiklet kullanma ve görev yapma konularında 4 hafta eğitim veriliyor.
Özel kıyafetlerle çalışıyorlar
Mesai mevhumu ve iklim şartları gözetmeksizin görev yapan yunus timlerinin kullandıkları kıyafetler, su ve rüzgar geçirmeyen, sürtünmeye dayanıklı özel kumaşlardan üretiliyor.
Motosiklet botları, ayakları koruyacak şekilde ilave koruma özelliklerine sahip kaydırmaz taban ve su geçirmeyen malzemelerden tasarlanıyor.
Motosiklet kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önlenebilmesi için en önemli aksesuar olan kasklar da uluslararası standartlarda ve güvenlik testlerine uygun dizayn ediliyor.
Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bayram ve yaz sezonu öncesi uygulamalarını arttırdı. Yazın gelmesi ile ilçemizin nüfusunda oluşacak artışı göz önüne alan Emniyet Müdürlüğü motosiklet sayısını ikiye çıkarttı. Asayiş motor ekibine bir adet trafik motoru eklendi. Şarköy ilçesinin çeşitli noktalarında uygulama yapan motosikletli ekipler sürücüleri trafik kuralları, emniyet kemeri, araç parkı, ters yön konularında uyardı ve broşür dağıttı. Sevgi yolunda parklı elektrikli ve normal motosikletleri kaldırtan ekipler sevgi yolunun yaya ve normal bisikletlere ayrıldığı duyurusunu yaptı. Yetkililer yaz sezonunda denetimlerin ilçe genelinde artarak devam edeceğini araç sürücülerinin hatalı park, ters yön, trafik işaretleri, yaya geçitleri, alkollü araç kullanımı, sürücü belgesi, emniyet kemeri ve tehlikeli araç kullanma konusunda dikkatli olmalarını istedi. Vatandaşların trafik cezası almamaları için trafik kuralları konusunda dikkatli olmaları için uyarıldı.




ETİKET :  

Tümü