Neşet Yavuz:Kredi Ertelemesi Konusunda Açıklama Yaptı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Neşet Yavuz:Kredi Ertelemesi Konusunda Açıklama Yaptı

13-02-2021 | 22:40

Şarköy Esnaf Sanatkerlalar kredi ve Kefalet Kooperetifi Başkanı Neşet Yavuz “yaptığı açıklamada göreve gelmiş olduğumuz 3 Şubat 2018’den bu zananda geçen 36 aylık süreçte Şarköy’lü Esnaf Ve Sanatkerların her zaman talepleri doğrultusunda destekcisi olduk.Geleck dönemdede Esnaf ve Sanatkerlarımızın tüm imkan ve olanaklardan Şarköy’lü Esnafımıza fayda sağlamaya devam edeceğiz.
Koranavirüs sebebiyle zor günler geçiren Esnafımıza bu süreçte nefes aldırmak adına tüm imkanlarımızla çalıştık.Kredi kullandırmanın yanı sıra geri ödemelerde de Esnafımıza gerekli yardımı sağlama gayretini gösterdik.
Pandemi süresince Esnafımızı rahatlatmak adına genel merkezle yapılan görüşmelerle yine ortaklarımıza nefes aldıracak kararlar aldırdık.Aşağdaki genelgeyi ortaklarımızın haberdar olması için basın yoluyla bilgilendirme ihtiyacı duyduk”dedi.
Şarköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Neşet Yavuz, 2021 yılı öncesinde kredi çeken ve borçları takibe girmemiş esnaflar için yapılan kredi ertelemesi konusunda açıklamalarda bulundu.
Ertelemek isteyen bankadaki otomatik ödeme talimatını iptal ettirsin
Başkan Neşet Yavuz, “Koronavirüs sebebiyle zarar gören esnaflarımızın 31 Aralık 2020 tarihi öncesinde kullandıkları kredilerde, takibe alınanlar hariç olmak üzere, 30 Haziran 2021 tarihine kadar olan taksitleri, krediyi aldıkları faiz oranı ile kalan kredi taksitlerine bölünerek ertelenebilecek. Senedini ertelemek isteyen esnaflarımızın bankadaki otomatik ödeme talimatını iptal ettirmesi gerekiyor. Aksi durumda, hesaplarında olan parayı vadesi gelen senede çekecektir. Ertelemeden faydalanabilmek adına, var olan otomatik ödemelerin iptal edilmesi durumunda erteleme yapılabilecek. Bu imkandan faydalanmak isteyen tüm esnaflarımızın bu konuya dikkat etmesi gerekiyor.
Ödenmeyen tüm senetler, otomatik olarak faizli olacak şekilde ertelenecek
Söz konusu erteleme ile ilgili olarak esnafımıza belirtmemiz gereken bir durum daha var. 30 Haziran 2021 tarihine kadar vadesinde ödenmeyen tüm senetler, otomatik olarak faizli olacak şekilde ertelenecek. Faizler, kredinin kullanıldığı dönemde ne kadarsa aynı orandan uygulanacak. Daha yüksek bir orandan faiz uygulaması yapılmayacak. Esnafımızın bunu da dikkate alması önemli. 31 Aralık 2020 tarihine kadar olan krediler, söz konusu ertelemenin kapsamına giriyor fakat 2021 yılında kullanılan krediler, bu ertelemenin kapsamına alınmadı. Dolayısıyla böyle bir imkanı değerlendirmek isteyen ve belirtilen şartlara uyan tüm esnaflarımızı, erteleme yapabilmek adına dilekçe imzalamak için kooperatifimize bekliyoruz. Tüm esnaflarımıza da ödeme kolaylığı diliyoruz” dedi.




ETİKET :  

Tümü