O MUHTAR AK PARTİ’YE ÜYE OLDU - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

O MUHTAR AK PARTİ’YE ÜYE OLDU

18-01-2020 | 12:45

2012 yılında Çengelli Muhtarı Tahsin Koç’a Şantaj yaparak istifa etmesinden sonra yapılan ara seçimde muhtarlığı kazanan Yonus Avcı Çengelli ve komşu köylerin haklarını koruyorum iddiasıyla 04 Kasım 2015 yılında Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesine “Şarköy Üzümünün Çilesi Bitmiyor Başlıklı”haber yaptırarak bölgede bulunan taş ocağının çifçiye ve bölgede bulunan üzüm bağlarına zarar verdiğini dile getirdikten sonra fikrini değiştirip Taş ocağının bölgeye faydası olduğunu savunarak köylüyü sattığı iddia edildi.Şarköy Haber Gazetesi olarak daha önceleri haber yaptığımız taş ocağı ile ilgili gazatemize açıklamalarda bulunan Veysel Başar “Çengelli Muhtarı Yonus Avcı bizden daha çok taş ocağının zararlarını anlatırken bir çok kez Taş Ocağını Şarköy kaymakamlığına ve ilçe tarım müdürlüğüne şikayet ederek bilir kişi getirdi ve mahkemelik olduk.
Geçen zaman içinde ne değiştide Taş Ocağını savunur oldu anlamış değiliz resmen muhtar bizi sattı dedi.
Şarköy Üzümünün Çilesi Bitmiyor
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi üzüm üreticiliğinde önemli bir paya sahip.Türkiye’de Şarap üretiminin %60’ını karşılayan Şarköy üzümü sıkıntılı günler yaşıyor.
Geçtiğimiz sene kg 900kr ile 1 tl arasında satılan üzümler bu sene kg 500kr ile 550 kr arasında değer buldu. Bunlar yetmezmiş gibi Şarköy de birde üzüm bağlarının ortasına bir taş ocağı kuruldu. Yörgüç, Çengelli ve Gölcük köylerindeki üzüm üreticilerini etkileyen taş ocağını üzüm üreticileri bölgelerinde istemiyor. Çengelli köy muhtarı Yonus Avcı “böyle giderse bağları sökmek zorunda kalacağız, üzümü de artık dışarıdan alırız.” Dedi.

Bağları Sökmek Zorunda Kalacağız.
Şarköy’ün Çengelli Köyü muhtarı Yonus Avcı Ulusal Kanal'a konuştu. Yonus Avcı; “bizler üzüm üreticileri olarak devlet fabrikaları varken üzümlerimizi oraya satıyorduk ve para kazanabiliyorduk. Şimdi her şey özelleşti özel sektörde fiyatlarımızı düşürüyor. Böyle giderse bağlarımızı sökmek durumunda kalacağız. Artık üzümü de dışarıdan alırız.” Dedi.

Taş Ocağından köylü rahatsız.
Konuşmasına devam eden Muhtar Yonus Avcı, “bunlar yetmezmiş gibi birde köylerimizin tam ortasına getirip bir taş ocağı kurdular. Oradan kalkan toz olduğu gibi üzümlerin üzerine geliyor. Bu üzümleri halk yiyor. Şarköy üzümü İstanbul da en fazla satılan üzüm bize zararından geçtik halkında sağlığını bozuyor.” Dedi.

Üzümü İki Kere Tankerle Yıkadım.
Yörgüç köyünde üzüm üreticiliği ile geçimini sağlayan Süleyman Yılmaz; “ben üzüm üreticiliği yapıyorum. Geçen sene verdiğimiz fiyat bu sene yarı yarıya düştü bu yetmezmiş gibi birde tozdan dolayı ürünümüz etkileniyor. Allah inandırsın üzümü ilaçlama yapar gibi tankerle su götürdüm ve iki kere yıkadım yinede çamuru gitmedi. Ne yapacağımızı şaşırdık.” Dedi.

Taş Ocağına Dava Açtık Ama Ses Yok
Yörgüç köyü 1. sıra azası İsa Çakar, “Taş ocağından kalkan tozlar üzümü mahvetti. Üzümü alıcılar beğenmedi. Son sınıf üzüm değerine düştü. Taş ocağına köylü olarak dava açtık fakat her hangi bir ses çıkmadı. Taş ocağına gelip giden kamyonlar yollarımızı da bozdu. Her yönden bu ocağın bize zararı var bunu burada istemiyoruz.” Dedi.




ETİKET :  

Tümü