30 öğrenci ve 27 çalışanın olduğu Şarköy’deki yurt kapandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

30 öğrenci ve 27 çalışanın olduğu Şarköy’deki yurt kapandı

CHP İlçe Başkanı Taner’den dikkat çeken uyarı: Cemaat...

03-08-2019 | 15:12

KREDİ ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 150’nin altında öğrencinin bulunduğu yurtların kapatılması yönünde karar aldı. Karar illerde yurt müdürlüklerine iletildi. Bu çerçevede Tekirdağ Şarköy ilçesinde bulunan ve 30 öğrencisi ile 27 personeli bulunan 322 öğrenci kapasiteli yurt kapatıldı. Gerekçe olarak da kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı gösterildi.

Tekirdağ Şarköy ilçesindeki 800 kapasteli 450 öğrenci kayıtlı olup 250 öğrencinin aktif olarak öğrenim gördüğü.Şarköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Şarköy Öğrenci Yurdu kapatıldı. Kapatılma kararı ilçedeki Muhasebe ve Vergi Uygulamaları,Otel Konaklama veİkram Hizmetleri,Gıda İşletme, Seyhat ve Eğlence Hizmetleri,Labaratuvar Teknolojisi,Aşçılık bölümünde bulunan Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrencilere iletildi.
Tekirdağ Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü görevlileri alınan karar sonrası öğrencileri telefonla tek tek arayarak, bilgi verdi. İl merkezine 90 km uzaklıkta bulunan yurdun kapatılması eğitim gören öğrencilerin tepkisini çekerken, yurt müdürlüğü yetkilileri öğrencilere Tekirdağ ve Hayrabolu’da bulunan yurtlara kayıt için süre verildiğini ve kayıt yapılmaması halinde de kayıtlarının otomatik olarak silineceğini belirtti. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) bağlı 2003’te hizmet vermeye başlayan 322 öğrenci kapesteli Şarköy ’de şu an için 30 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği belirtilen 322 kapasiteli yurtta toplam 27 personelin 4 memur 1 müdür ile beraber 9 güvenlikçi,9 temizlikçi,4 kalarferciden oluşan toplam 27 personel görev yaptığını belirtti. Öğrenci başına bir personelin düştüğü yurtta mevcut koşulların sürdürülebilir olmadığını dile getiren yetkililer, “Genel Müdürlük sadece Tekirdağ’da değil, bu uygulamayı ülke genelinde de uygulamaya başladı. Yani 150 öğrencinin altında olan yurtlara ilişkin kapatılma kararı alındı. Resmi yazı da müdürlüklere iletildi. Biz de öğrenciler mağdur olmasın diye gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Öğrencileri tek tek aradık, bilgi verdik. İsterlerse Tekirdağ’daki yurtlara da yerleştirilecekler. Eğer yeni kayıtlarla birlikte artış olur ve istenilen sayıya ulaşırsa yurt yeniden faaliyete geçebilir” şeklinde konuştu.

Diğer yandan yurt binasında alınan karar doğrultusunda sadece güvenlik personeli görev yapacak. Diğer personel de kuruma bağlı ihtiyaç olan birimlerde görevlendirilecek. Mevcut binaların yeterli öğrenci kapasitesine ulaşılmaması durumunda nasıl değerlendirileceği ise şu an için kesinlik kazanmış değil.

CHP İLÇE BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ
CHP Şarköy İlçe başkanı Birol Taner konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Taner, “Üzülerek belirtmeliyim ki, öğrenci kardeşlerimize sahip çıkılması gerekilirken, İl merkezine 90 km uzaklıkta olan yurt kapatılarak öğrencilerimiz sahipsiz bırakılıyor. Bizler tüm Türkiye genelinde yurt sorununun olduğunu her yerde dile getirip, öğrenci kardeşlerimizi cemaat tarikat yapılanmalarından uzak tutulması gerektiğini söylerken, en dipte başlayan bu yapılanmalar yurt sorunuyla geçmişte ortaya çıkmıştır. Bugün hala bu yapılanmalara yol açacak olan Pınarbaşı öğrenci yurdunun kapatılarak öğrencilere başınızın çaresine bakın denilmesi, yine cemaat tarikat yapılanmasına zemin hazırlayacaktır. Tekirdağ’lı olan Tekirdağ Milletvekili aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız sayın Mustafa Şentop başta olmak üzere milletvekillerimizi ve üniversite rektörünü, Tekirdağ bürokratlarınI yurt sorununu giderip öğrenci kardeşlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi




ETİKET :  

Tümü