Okullar dökülüyor, veliler endişeli - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Okullar dökülüyor, veliler endişeli

01-12-2018 | 03:04

Okullar dökülüyor, veliler endişeli

Tekirdağ Şarköy ilçesinde Cumhuriyet  İlkokulu perişan halde. Veliler çocuklarının başına bir şey gelmesinden endişeli

 Şarköy merkezde 11 derslikten oluşan 263 öğrencinin eğitim gördüğü 13 öğretmenin eğitim verdiği Şarköy Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu tavanlarından beton parcaları düştüğü ve taşıyıcı kolonların patlaması sonucu öğrenci vellilerinin çocukların başına bir şey geleceğinden endişe ettiği öğrenildi. Şarköy ilçesinde bulunan eğitim hizmeti veren okullar   zamanın Tekirdağ valisi şimdiki İstenbul valisi Ali Yerlikaya tarafından Millieğitim Müdürlüğüne yaptığı yazışmayla öğrencilerden para toplanarak deprem dayanıklık tespiti yapıldığı. Şarköy Millieğitim Müdürlüğü tarafından  öğrenci velilererin telefonlarına mesaj atarak ilkokul öğrencilerinden 5 tl lise öğrencilerden 10 tl para toplamaları ulusal gazetelere haber olmuştu Tekirdağ Bayındırlık Müdürlüğü tarafından bir çok okulun olası bir depreme dayanıklı olmadığı tespit edildiği geçen zaman içinde hiç bir önlem alınmadığı ve okulların eğitime devam ettmiş olması velileri endişelendirdi.

VELİLER İSYAN ETTİ

Şarköy Cumhuriyet İlköğretim okulunda öğrenim gören öğrencilerin velileri okul binasındaki sınıflarda bulunan taşıyıcı kolon patlaklarını ve tavanlardan düşen peton parçalarını görünce sosyal paylaşım sitelerinden çektikleri resimleri paylaşarak biran önce çocukların güvenli bir okulda eğitim görmesi için yetkilileri göreve çağırarak tepkilerini komuoyuına duyurdular.

“Şarköy Cumhuriyet İlköğretim Okulunun hali budur..!!! Müdür bey gerekli yazışmaları yapmış ve en yakın zamanda sorunun gidereceğini bildirmiş. Bundan sonra kime sorumluluğu düşüyorsa, evlatlarımızın başına bir şey gelmeden hemen yapılmalıdır!!!”




ETİKET :  

Tümü