Önder Bakan'dan Ziyaret - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Önder Bakan'dan Ziyaret

06-08-2018 | 18:03

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı değerli kardeşim okul arkadaşım Önder Bakan Gazetemizi ziyaret etti. Şarköy Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Ayten Çağlar ve sorumlu Yazı İşler Müdürü Nuri Çağlar ile samimi sohbet içinde gerçekleştirilen ziyarette okul yılları anıları konuşuldu. Aynı zamanda Türkiye’nin bir çok bölgesinde kaymakamlık görevlerini yürüten Önder Bakan önümüzdeki hafta Hac görevini yerine getireceği için kutsal topraklara gideceğinden hayırlı yolculuklar dileyerek Allah kabul etsin temennisinde bulunduk.


ÖNDER BAKAN KİMDİR?
1971 Şarköy doğumlu İlk öğretimini doğduğu Kocaali köyünde tamamladıktan sonra orta ve Lise öğrenimini memleketi Şarköy ilçesinde tamamlayan Önder Bakan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi kamu Yönetimi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Büyükşehir Belediyeleri,İlçe Belediyeleri İle Sorunları ve Çözüm Önerileri Yüksek Lisans yaptı.
Çankırı’nın Orta ilçesinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamladıktan sonra sırasıyla; Sakarya – Taraklı, Siirt – Tillo, Düzce – Gümüşova, Sivas – Divriği ilçelerinde Kaymakamlık yaptı. Ağustos 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığında Şube Müdürlüğüne, Haziran 2013 tarihinde ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına atandı. Evli ve Hayrabolu damadı olan Önder Bakan Eski Vali Ayhan Çevik’in Yeğeniyle Evli1951 Yılında Hayrabolu'nun Çıkrıkçı Köyü'nde doğan Çevik, ilkokulu köyünde, ortaokulu ise Hayrabolu’da tamamladı. Lise öğrenimini İstanbul Kabataş Lisesinde, üniversite eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.
Sırasıyla Tekirdağ'da Kaymakam adayı olarak göreve başlayan Çevik, Denizli - Çal, Erzurum - Hınıs, Malatya - Doğanşehir kaymakamlık görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevinde iken, 1993'te Gümüşhane Valiliğine atandı. Gümüşhane, Tokat, Çankırı, Uşak valiliği görevlerinde bulundu. 1999'da Çankırı valisi iken yasadışı TİKKO örgütünün bombalı saldırısıyla ağır yaralanarak hayati tehlike atlattı. 2003 - 2005 yılları arasında Bilecik Valisi olarak görev yaptı. 21 Temmuz 2005 tarihli İçişleri Bakanlığı Valiler kararnamesi ile merkez valiliğine atanan Vali Çevik 23 Nisan 2012 yılında Bolu'da geçirdiği trafik kazası sonrasında ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan yatağa ve cihazlara bağlı olarak evinde sürdüren Çevik, Ankara’da vefat ettikten sora Hayrabolu’nun Çıkrıkçı köyünde Toprağa verilmişti.


GÖREV YAPTIĞI YERLER

• Edirne Kaymakam Adayı (1996-1999)
• Sakarya-Taraklı Kaymakamı (2000-2001)
İlk görev yerimde Osmanlı Devletinin kuruluş coğrafyasında bulunan bu küçük ilçede klasik Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan konakların restorasyonunda öncülük yaparak bu değerlerin tarihimize yeniden kazandırılması ve ilçede kültür turizminin oluşmasında ilk adımların atılması sağlanmıştır.
• Siirt-Tillo (Aydınlar) Kaymakamı (2001-2003)
Bölgenin ve Siirt’in manevi iklimine tesir eden önemli mütefekkirleri bağrında barındıran bu ilçede İsmail FAKİRULLAH ve İbrahim HAKKI h.z’lerinin türbeleri manevi şahsiyetlerine uygun olarak bakım ve onarımları yaptırılmıştır.
• Düzce Gümüşova Kaymakamı (2003-2007)
İstihdamın artırılmasına yönelik çıkan Teşvik Kanunu (5084 SK) ile ilçeye belediye başkanlığımızla birlikte en fazla yatırımı kazandırarak iki yıl içerisinde 15 tesisin açılması ve 2757 kişinin istihdam edilmelerine katkı sağlanmıştır.
• Sivas Divriği Kaymakamı (2007-2010)
Anadolu Selçuklularının en önemli eserlerinden ve dünya kültür mirasında olan Divriği-Ulu Camii’ nin sorunları 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Sayın Başbakanımıza sunumu yapılarak arz edilmiş, Başbakanlığımızın himayelerinde ulaşım konusundaki sorunlarının iyileştirilmesi ile çevresi ve restorasyonu konusunda yoğun bir çalışma başlatılmıştır.
• İçişleri Bakanlığı - İdari ve Mali İşler Dairesi Başkan Yardımcısı (2010 - 2013 )
İçişleri Bakanlığınca hükümet konaklarında başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında Valilik ve Kaymakamlık binalarının yeniden inşasında kendi geleneksel ve kültürel dokularımızın işlenilmesi noktasında fikri ve idari çalışmalarda bulundu.
• İçişleri Bakanlığı - Göç İdaresi Genel Müdürlüğü / Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı (2013 - Devam)
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ve 81 İl Göç İdaresi Müdürlüklerinin kurumsal yapılanmasında bütçenin hazırlanması ve kullanılmasında görev aldım. Yabancıların sınırdışı edilmek üzere barındırıldıkları Geri Gönderme Merkezlerinin kapasitelerinin arttırılması yönetim standartlarının oluşturulması ve bu standartlar çerçevesinde yönetilmesi ile;
Yasa dışı göçmenlerin Geri Gönderme Merkezlerinde ve 81 İl Müdürlüğünde sınırdışı edilme işlemleri ile özellikle DEAŞ ve diğer terör örgütleri kapsamında bu merkezlerde tutulan Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) Ülkemize giriş yasaklarının konulması ve sınırdışı edilme işlemleri Daire Başkanlığım tarafından yapılmaktadır.




ETİKET :  

Tümü