Pandemi Günlerini Sazlı Sözlü Geçiriyorlar - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Pandemi Günlerini Sazlı Sözlü Geçiriyorlar

19-11-2020 | 13:04

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreçinde  çalışmalarını alternatif  yöntemler kullanarak devam ettiren  Şarköy Kültür ve Sanat  Derneği’nin lokalinde bağlama eişliğinde türküler söyleyerek moral buluyorlar.

 Şarköy Kültür  ve Sanat Derneği Başkanı Kenan Şahin yaptığı açıklamada; “Geçmiş yıllarda bölgemizde yaşanan olağanüstü durumlarda dahi faaliyetlerine ara vermeyen  Şarköy Kültür ve Sanat Derneği, pandemi sürecinde de alternatif yöntemler kullanarak faaliyetlerine devam etme kararlılığındadır. Pandemi öncesi başlattığımız diğer faaliyetlere ara vermeden çevrimiçi platformlara taşıyarak devam etmekteyiz.

Birçok şeyden yoksun kaldığımız bu süreçte bu tür faaliyetler eskisinden daha acil bir ihtiyaç olup insanlığın ve dünyanın normalleşme sürecine katkı sunacağına inanıyoruz. Sanatın birleştirici ve tüm mesafeleri ve engelleri ortadan kaldıran gücüne güvenerek Covid 19'un da üstesinden geleceğimize ve beraberinde getirdiği kısıtlamaları da ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz”  dedi.

 Halk ozanı Selahattin Danış yaptığı açıklamalarda “Bu süreçte gerçekleştirmeyi planladığımız projeler ile, sanatla uğraşan bireylere daha geniş imkanlar sunamıyoruz, Şarköy kendi içine kapalı bir şehir olmaktan çıkaran hiçbir bağlantımızı kaybetmeden gençlere seçenek sunabilmek ve sanatçılara izleyiciyle, izleyicilere sanatla buluşma fırsatı sağlamak gayreti içerisindeyiz.

Şarköy Kültür ve Sanat Derneği olarak çevrimiçi araçları kullanarak daha hızlı ve kolay bir şekilde, sınırları aşıp yerelden başlayarak kuracağımız ulusal ve uluslararası ağlar sayesinde bireysel ve kolektif çalışmanın imkanlarını zorlayacağız.  Bu araçları kullanarak sanatsal tüm üretimleri daha fazla kişiye ulaştırmak daha da mümkün olacaktır” dedi.




ETİKET :  

Tümü