PROTEZ DİŞ KABUSU OLDU - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

PROTEZ DİŞ KABUSU OLDU

13-10-2019 | 16:11

Tekirdağ Diş Hastanesi’nde protez diş taktıran bir bayan dişlerdeki mikrop nedeniyle midesinden enfeksiyona kapıldı. Mikrobun Hastane tarafından Tekirdağ’da faaliyet gösteren özel bir atölyede yaptırılan dişlerde olduğu tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre Şarköy’de oturan Melda T. isimli bir bayan diş tedavisi olmak için Tekirdağ Diş Hastanesi’ne müracaat etti. Ölçüleri alınan kadına hastanenin anlaşmalı olduğu protez diş yapım merkezinden diş yapıldı. Dişleri takılan kadın bir süre sonra midesinden rahatsızlandı. Enfeksiyon kapan kadının protez dişlerden mikrop kaptığı belirlendi. Olaydan sonra bahse konu dişler söküldü ve kadından özür dilendi. Takma dişlerle gezen kadına ise haftalar geçmesine rağmen diş takılmadı.
Mağdur olduğunu ifade eden Melda T isimli bayan “Bana mikroplu diş takmışlar. Enfeksiyon oldum midemden. Hiç kullanmadığım kadar hap kullandım. Şuanda dişlerimi söktüler yenilerini takmadılar. Protez dişi imal eden firmanın yetkilisi mağduriyetin giderileceğini söyledi ama şu ana kadar birşey yapılmadı. Takma dişlerle geziyorum” dedi.
O DİŞ MERKEZİ KAPATILDI
Öte yandan Muratlı Caddesi’nde bulunan E….. İsimli diş yapım merkezi ise Sağlık Müdürlüğü denetimlerinden hijyen şartlarına uymadıkları için 5 gün süreyle geçici olarak kapatıldı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri firmaya eksiklikleri tamamlaması için süre verildiğini belirtti.
O MERKEZDEN AÇIKLAMA
Diş Protez Yapım Merkezi İşletme yöneticisi Necdet Lafcı, “Söz konusu iddiaların asılsızdır. Haberde sözü edilen hasta ile ilgili isnat edilen “mikrop kapma, mide rahatsızlığına neden olan bulaşma vb.” durumların gerçeği yansıtmamaktadır. Fotoğrafların hurda bölümünden özellikle kamuoyunu yanıltmak amacıyla çekilerek servis edilmiştir.Değerli basın mensuplarının, Süleymanpaşa ilçemizde istihdam alanında lokomotif işletmelerden biri olan firmamızı ziyaret etmelerini ve gözlemlerini yansıtmalarını gönülden arzu ediyoruz. Firmamız, kurulduğu 1998 yılından bu yana sürekli büyümeyi ve ülke ekonomisine en üst düzeyde katkı sunmayı hedeflemiştir. Bu doğrultuda bugün 300’ü aşkın çalışanıyla bölgenin lider istihdam noktalarından biri olan firmamız, ayrıca Ülkenin en yüksek üretim kapasiteli dental tesisi olarak faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar Ülkemizin sathında toplam 78 farklı kamu kurumu ile çalışan firmamız talep edilen hizmetleri eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Hâlihazırda yaklaşık 40 farklı kamu hastanesi için tarafımızca üretim yapılmaktadır. Çalışmalarımızda hastaneler tarafından istenen standartlar sağlanmakla birlikte, kanunlar, şartnameler ve yönetmeliklerle düzenlenmiş olan unsurlar eksiksiz olarak yerine getirilmektedir. Ülkemizde kamu hastanelerine yapılan üretimler baz alındığında; dental üretim sektöründeki payımız %20 civarındadır. Kurumumuz,ülkemizde ilan edilen “İstihdam Seferberliği” nin 2020 hedeflerine ulaşabilmesi için tüm gücüyle çalışmakta ve ülkemizin içinde bulunduğu tüm zorluklara göğüs germek suretiyle üstüne düşen fedakârlıkları yerine getirmektedir. Çalışmakta olduğumuz bütün kamu kurumlarında azami gayret ve hassasiyetle davranılmakta, oluşması muhtemel şikâyetler için bir sorumlu atanarak ve her şikâyet birer birer ele alınarak çözüm odaklı bir yaklaşım sunulmaktadır” diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü