REZALETE BAKAR MISIN! - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

REZALETE BAKAR MISIN!

14-10-2021 | 00:42

Marmara kıyılarında örnek bir çalışma başlatmak için Şarköy ve Tekirdağ Belediyesi İşbirliğiyle TESKİ Şarköy Biyolojik arıtma için ÇED toplantısında her kafadan ses çıkması ve konuyu bilen ve bilmeyenler amacının dışına çıkarak saptırarak komuoyunu yanlış bilginlendirerek sanki mevcut atık tesisi denize akıtılmıyormuş izlenimi yaratarak plaj olmadığı halde plaja yapılıyormuş izlenimi verilmesinin Marmara Denizine ve Şarköy ilçesine kendi çıkarları uğruna zarar veren kişilere şahit olduk. Denizcilik ve Su ürünleri Uzmanı İstanbul Çevre Konseyi Başkanı Zafer Murat Çetintaş Gazetemize yaptığı açıklamada “Marmara denizi ve Şarköy kıyılarını lağımdan kurtarılması için ÇED toplantısı yapılmış. Şarköy Ekolojik Yaşam ve Kültür Derneği ve başkanı karşı çıktı.
150 milyon maliyetle Şarköy’de yapılması istenen bu projeye karşı çıkanlar ya bilgi yoksunu yada iyi niyetli değiller.Oysa Marmaranın kurtarılması için Biyolojik tesislerin ne kadar önemli olduğunu tüm üniversiteler ve Çevre Bakanlığı Müsilaj Komisyonu her fırsatta dile getirmelidir.Marmaranın Kurtuluşu için hiç bir siyasi ayrım yapılmamalı.Bu yaptırıma karşı çıkan Çevreci geçinen dernek üyeleri ve şahısların Şarköy’ün belli noktalarında oluşan vahşi çöplüklere karşı çıkmamalarnı kamuoyunun takdirine bırakıyorum”dedi.

Zafer Murat Çetintaş Kimdir?
Zafer Murat Çetintaş 1957 İstanbul Ortaköy doğumlu. 48 yıldır Türk balıkçılığının ve çevreci örgütlerin gelişmesi ve örgütlenmesi konularında çalışmalara devam etmekte olup bu amaçla sırasıyla Cumhuriyet gazetesinde “Balık Avı, Murat Reis” adı ile köşe yazıları yazdı. Çağdaş, Güneş, ve Türkiye gazetelerinde aynı konularda dizi yazı ve araştırmalar yaptı.Türk Boğazlarında yaşanan tehlikelere karşı sıkı sık eylem ve etkinlikler düzenledi ve araştırmalar yazdı,1979 Yılında İstanbul Kadıköy de meydana gelen büyük tanker faciasında deniz kirlenmesi nedeniyle Türkiye nin ilk tazminat davasını açtı ve kazandı.
Bundan sonra açılan 6 büyük davayı daha kazandı. Türkiye’nin ilk Su ürünleri Müzesinin kurucusu oldu. Konusu denizcilik olan Heyemola adlı derginin imtiyaz sahipliğini üstlendi. Balıkçılık ve Denizciliği işleyen dört adet şiir kitabı , 30’ a yakın dergide yazı ve makaleleri yayınlandı. Sigara İçmeyenler Derneği genel sekreterliği sırasında sigara içme yasağının çıkmasına katkısı, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği başkanlığı sırasında sokak ayılarının toplatılması, Karadeniz yunuslarının korunma kararının çıkartılmasını, beyaz balinanın kamuoyunun gündemine taşınmasına öncülük etti.
Hasankeyf kurtarma komitesi kurucu üyeliği. Boğaziçi balık avı yarışlarının öncülüğü ve yürütücülüğünü Kardeş Belediyeler projesinin öncülüğünü yaptı. Kamuoyunda tanınan pek çok sivil toplum kuruluşlarının kuruculuğunda bulundu. Marmara Balıkçı Kooperatif Birlikleri Danışmanlığı , İstanbul Balık Satıcıları Derneği danışmanlığı, TRT İstanbul Televizyonunda Arayış Programı danışmanlığı, Derindeki Sırlar belgeselinin Danışmanlığını , Mavi Hayat Belgeselinin Hazırlayıcısı ve Sunuculuğunu yaptı.2006 yılında SKY TV de Çevre programı,2007 yılında D TV de Çevre programı yaptı,2008 yılı başından itibaren DEM TV de Çevre programı,2016-2020 yıllarında CemTV Çevre Dosyası program danışmanlığının yanı sıra,107.00 Radyo Barış ta Çevre programlarını sürdürürken,Deniz haber.com,Çevre haberleri.com Türkhaberler.net ve haberakis.com da de köşe yazılarına devam etmektedir.Ülkemizde Balık Çiftlikleri gerçeğine ilişkin bir belgesel hazırlayarak yayınlamıştır. 22 yıldır Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanlığına devam eden Çetintaş Örgütün yayınlarını da derlemekte ve yazarlık yapmaktadır.1998 yılında İstanbul Çevre Konseyi kuruculuğunu yaparak Genel Sekreterliğini yürütmektedir. 8 Değişik Derneğin Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmekte olup, 2002 Yılında Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcılığına seçilen ÇETİNTAŞ 2003 yılında kendi isteği ile istifa etmiştir. . değişik alanlardaki çalışmaları nedeniyle (özelliklede çevre) bugüne kadar 157 adet ödül almıştır.Teknik makine ressamlığının yanı sıra Denizcilik ve Su Ürünleri uzmanı olan Çetintaş evli 2 çocuk 1 de torun sahibidir.Çetintaş ayrıca BJK SPOR kulübü 3633 nolu üyesi ve BJK divan kurulu üyesidir.

 

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde İstiklal Mahallesi Mavriya Mevkinde aylardır taşınacağı söylenen ilçe çöplüğünde çöpler azalmazken aksine çöp dağları oluştu.
Şarköy İstiklal mahallesi Mavriya mevkiinde bulunan Bal sokaktaki yerleşim alanlarına Şarköy Belediyesi tarafından inşaat atığı ve çöp dökülmesine isyan eden Mahalle sakini Mümin Güven Gazetemize yaptığı açıklamada “Biz burayı doğayla başbaşa olalım hobi bahçesi olarak tarım yapalım diyerek aldık.Ne yazıkki belediye burayı çöplük yaparak bizleri cezalandırıyor.Bizim yollarımızı yapması ve bizlere hizmet getirmesi gereken belediye kendi imkanlarımızla düzeltiğimiz yollarımızı harfiyat kamyonları ve çöp kamyonlarıyla bozuyor.Defalarca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ve Şarköy Belediyesine söylememize rağmen bırakın çöpleri kaldırmayı dökmeye devam ediyorlar.Şarköy Kaymakamlığına dilekçe yazmamıza rağmen Bir yıldır sonuç alamıyoruz.


Sizin aracılığınızla yetkililerden bu soruna bir çözüm getirilmesi ve bizleri bu çöplükten kurtarılmamızı istiyoruz” dedi.
Denizcilik ve Su Ürünleri Uzmanı İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş Gazetemize yaptığı açıklamada “Çevreci yatırımlardan bahseden CHP’li Belediyeden olumsuz bir örnek Marmaranın incisi sayılan Şarköy’de evlerin ve Yurtkur binasının etrafında vahsi çöp depolama alanı olması için1- Gaz ve su sızıntısı için altyapı yok.2- Çöp alanı Konut alanı ve Üniversite arazisi dibinde 3- Depolama alanında Bekçi yok tel örgü yok.İsteyen istediğini atıyor. Seşet bile atsalar şasırmam. Marmaranın incisi olarak tanımlanan Şarköy’de Çevreci geçinen vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri nerede ve ne iş yaparlar?'' dedi.

 




ETİKET :  

Tümü