Şarköy Belediyesi İlçenin Trafik Sorununu Çözecek mi ? - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Belediyesi İlçenin Trafik Sorununu Çözecek mi ?

20-06-2021 | 00:10

Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Sevim Gazetemize yaptığı açıklamada Şarköy ilçemizin trafik ve otopark sorunlarını anlattıktan sonra çözüm için çalışmaların başlatıldığını söyledi.Çalışmalar hakkında bilgi veren Sevim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışma sonrası ilçenin trafik sorununun ortadan kalkacağını belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adnan SEVİM ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Erdin ERAL ile İlçemizde uygulamaya geçilecek 2 proje için ekipleri ile birlikte yerinde son inceleme ve değerlendirmeleri yaptılar. Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Adnan SEVİM, yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde hazırlık süresi yaklaşık bir buçuk yıl süren ve COVID-19 Pandemisi nedeniyle uygulamasına ancak geçilebilen “Şarköy İlçesi Acil Eylem Ulaşım ve Trafik İyileştirme Etüt ve Planı Projesi”nin büyük bir kısmının önümüzdeki günlerde, kalan kısmının da Sonbaharda hayata geçirileceğini bildirdi. Prof. Dr. Adnan SEVİM, önemli ölçüde yayalaştırma, sinyalizasyon, otopark alanlarının oluşturulması, kaldırım, cadde, sokak, kavşak ve meydan düzenlemeleri ve 9 Km’lik bisiklet ve yürüyüş yolu ile entegrasyon v.b. uygulamalar sayesinde İlçemizdeki araç ve yaya trafiğinin düzene gireceğini ve vatandaşlarımızın cadde ve sokaklarda rahat yürüyebileceğini, bisiklet sürebileceğini, araç kullanabileceğini ve otopark alanlarını kullanabileceğini bildirdi. Prof. Dr. Adnan SEVİM, projede engelli vatandaşlarımız önceliğimizi oluşturdu ve bugüne kadar yaptığımız yol, kaldırım ve meydan düzenlemeleri projenin ön hazırlıklarıydı dedi. SEVİM, ayrıca proje kapsamında ağır taşıtların artık İlçe merkezinden geçmeyeceğini, kendileri için sonraki aşamada çevre yolu olarak düzenlenecek güzergahı önümüzdeki günlerde kullanmaya başlayacaklarını belirtti. Prof. Dr. Adnan SEVİM, “9 Kilometrelik Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesinin” tamamlandığını, yakında ihalesine çıkılabileceğini ve uygulamanın önümüzdeki yıl tamamlanmasını hedeflediklerini; bu projenin “Şarköy İlçesi Acil Eylem Ulaşım ve Trafik İyileştirme Etüt ve Planı Projesi”nden ayrı, ancak birbirini bütünleyen projeler olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Adnan SEVİM, projelerin hazırlanmasında ve uygulamaya geçmesinde bizden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir ALBAYRAK ve Belediye Başkanımız Sn. Alpay VAR olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sn. Erdin ERAL ve ekibine, katkı sağlayan Belediyemiz çalışanlarına çok teşekkür ediyorum dedi. SEVİM ayrıca, Sayın İlçe Kaymakamımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığına da katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiğini belirtti.
Prof. Dr. Adnan SEVİM, Şarköylü hemşehrilerimiz için çok önemli kentleşme, turizm, tarım, ekonomi ve sosyal temalı projeleri hayata geçireceklerini; İlçemizi yaşam kalitesiyle, ekonomisiyle, “modern ve yaşanabilir bir Şarköy” yapmayı hedeflediklerini ve bunun için Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm ekibimizle ve gücümüzle çalıştıklarını ifade etti ve Yeni Nesil Belediyecilik persfektifi ile “Her Şey Şarköy İçin” dedi.




ETİKET :  

Tümü