Şarköy Belediyesinde Yaz Hazırlığı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Belediyesinde Yaz Hazırlığı

15-03-2020 | 12:57

Şarköy belediyesi Doğalgaz çalışmaları nedeniyle geçmiş dönemde kazı çalışmalarından dolayı bozulan parke taş döşeli yolların beton dökülerek geçiştirme işlemlerini tekrar yolları sökerek parke taş döşemesi yaparak daha düzgün hale getiriyor.Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var gazetemize yaptğı açıklamada “geçtiğimiz dönemde cadde ve sokaklarda doğalgaz çalışması nedeni ile yolların kazılmasıyla kazılan yerlerin parketaş döşenmesi yerine betonlanma ile yama yapılarak geçiştirilmiş olmasından dolayı cadde ve sokaklarımız yürünmez haldeydi.Yağmur yağdığında su birikintileri olduğundan vatandaşlarımız zor anlar yaşıyordu.Bizde sezon girmeden bu cadde ve sokakları parke taşları sökerek tekrar döşeyip vatandaşlarımız için daha kullanışlı hale getirdik.Önümüzdeki günlerde doğalgaz firması kazı çalşmalarına camikebir maalesinden başlayacak yaz sezonu gelmeden sahil kısmında çalışmalarını yapmasını istedik sezon açıldığında sezonun yoğun olduğu bölgelerde çalışma yaptırmayacağız.Kazılan yerleri disiplinli ve programlı şekilde yapıp vatandaşlarımıza zorluk yaşatmadan çalışmaları sürdüreceğiz.Tredaş şefliğimizle koordinatlı bir şekilde çalışarak Şarköy ilçemizin farklı yerlerinde bulunan trofaları tehlikeli olduğu için kaldırıp uygun yerler temin edip yer altına alarak vatandaşlarımızın hayati telikelerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Şarköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yaptığı çalışmalarla ilçeyi yaza hazırlıyor.
Şarköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz aylarının yaklaşması ile halkın en yoğun olduğu park ve bahçelerde çalışmalarını sürdürüyor.
Şarköylü ve yazlıkçı misafirlerin yazı daha rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için gece gündüz çalışan müdürlük, ilçe genelinde park, bahçe ve sorumluluk alanındaki diğer yeşil alanların temizlik, budama, çim biçimi ve kent mobilyaları onarımı gibi çalışmalarına da devam ediyor.
Sonbahar mevsiminde 31 mahalleyle, park ile birlikte yol kenarlarındaki ağaç ve çalıların tür ve özelliklerine göre form ve emniyet budamalarının yapıldığı çalışmalar, ilkbahar mevsiminde ağaçların tomurcuklanması ile son buldu. Halkın sağlığını tehdit eden ve aşırı polen üreten kavak ağaçlarının da kesim işlemlerine devam eden Park Bahçeler Müdürlüğü, yaşama süreleri de kısa olan Kavak ağaçlarının yerine daha uzun yaşayan Selvi, ıhlamur ve akça ağaç türünden ağaçlar dikiyor. Müdürlük bu amaç ile yeşil alanların daha çok ve uzun süreli var olmasını sağlıyor.
Yaz aylarında eğlenmeleri için çocukları da düşünen Park Bahçeler Müdürlüğü, ilk olarak ana sınıfı öğrencilerinin kullanımı için çocuk oyun takımının teminini de gerçekleştirdi. İlçe genelindeki oyun takımlarının eksiklerini tespit eden müdürlük, mevcut oyun takımlarının onarılması için de bir ekip hazırladı.
Çocukların daha doğal alanlarda oynayarak gelişimlerini tamamlaması için, doğal malzemelerle kaplı oyun alanları da kuran Şarköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çocukların emniyeti için sert yüzeylerde darbe emiciliğine sahip kumları da serme işlemine başlatarak çalışmalarını hızlandırdı.

Park, bahçe ve yeşil alanlarda sulama mevsimi başlamadan, İSKİ su bağlantısı ve tesisat çalışmalarını da hızlandıran müdürlük, yaptığı bu çalışma ile park ve bahçelerin daha az maliyetle sulanmasını sağlıyoruz”dedi.




ETİKET :  

Tümü