Şarköy Cemevi’nde başkan değişti - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Cemevi’nde başkan değişti

28-06-2021 | 00:30

Tekirdağ CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Cem Vakfına devir edilen Şarköy Cemevi Başkanı ve yönetimi değişti.Şarköy Cem Vakfı Şube Başkanlığına Ahmet Göynü,Turgay Yelken Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı,Lütü Yiğit Başkan Yardımcısı,Ruşen Akay Başkan Yardımcısı,Bekir Dişbudak Başkan Yardımcısı,Hüseyin Yıldırım Yönetim Kurul Üyesi,Ali Tezer Yöneti Kurulu Üyesi,Azize Toroman Yemekhane Sumlusu,Menekşe Özdemir Yönetim Kurulu Üyesi,Rıza Şimsek Yöneim Kurulu Üyesi,Rıza Yılmaz Yönetim Kurulu Üyesi,Süleyman Kara Yönetim Kurulu Üyesi, Veli Güngör Yönetim Kurulu Üyesi,Güler Soyar Yönetim Kurulu Üyesi görevine getirildi.Şarköy Cem Vakfı Şube Başkanı Ahmet Göynü Gazetemize yaptığı açıklamada “ Şarköy Cemevi olarak Dünyada ve ükemizde yaşanan pandemi nedeniyle uzun zamandır ara verdiğimiz ibadetlerimize 1 Temmuz 2021tarihi itibarı ile başlatacağız.Şarköy Cemevi olarak çeşitli etkinlikler yapacağız.
tüm Şarköylü hemşerilerimiz ve misafirlerimiz davetlidir.Cem evimizin kuruluşundan buyana emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak beyefendiye Zamanın İlçe Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve Şimdiki Şarköy Belediye Başkanımız Alpay Var’a minnet borçluyuz.Bu arada Cemevimizi teslim alan sonrası yönetim kurulunda görev yapan dğerli yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.Bundan böyle yukarıda belirtmiş olduğumuz yönetim kurulu arkadaşlarımla bir adım daha ileriye taşıyacağız.Şarköy’de Alevi ve Sünni inancına sahip toplumumuzu kaynaştırmak birliği sağlayıp barış ve kardeşlik içinde ilke edinerekSaygı değer Şarköylüleri 1 Temmuz 2021 Perşembe akşamı lokm cemimize davet ediyorum “dedi.

Demokrasiyi Savunan Partimizden Talep Ettiğimiz Halde Sonuç Alamadık.

Gazetemize açıklamada bulunan Yüksel Toprak Tekirdağ Büyükşehir tarafıdan yapılan cemevinin kulanım hakkını Cem vakfına verilmesine tepki göstererek Cemevi yönetiminin Cem Vakfı tarafından atanmasına 430 imzayla karşı olmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirtti.Yüksel Toprak şöyle devem etti.
“Bizler Şarköyde gerek ikamet eden gerek yazlıkçı olarak kalan alevi vatandaşlar olarak Şarköyümüzü ve Şarköy halkını seviyoruz. Onlarla birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyoruz.Hepimiz aynı Allaha farklı şekilde ibadet ediyoruz. İbatetimizi uygulamamız için Cemevine ihtiyacımız vardı. Bu eksikliğimizi Tekirdağ Büyükşehir Başkanımız Kadir Albayrak Cemevini yaparak giderdi. Kadir başkanımıza minnettarız. Her zaman kalbimizde yeri bakidir.Şarköy Belediye Başkanımız Alpay Var’da bu konuda her zaman yanımızda olmuştur. Kendilerine şükran borcumuzu her daim ifade etmekteyiz.Şarköy’de yaşayan alevi vatandaşlar bu ibatethanenin kendileri için yapıldığını düşünürken ibadet hanenin işletme hakkını merkezi İstanbul’da bulunan bir vakfa teslim edilmesini ve protokolün o vakıfla yapılmasını içlerine sindirememişlerdir.Bu vakıf ta ne yazıkki demokrasi işlemiyor. Atama usulü başkan tayin ediyorlar. Şarköy’de yaşayan vatandaşlarımızın düşüncelerini almadan oy hakkını hiçe sayarak demokrasiden uzak tutumla zoraki dayatma ile kendi istedikleri kendilerine biat edecek kişiyi atayarak yönetmeye çalışıyorlar .Biz aleviler büyük önderimiz Atatürkün devrim ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlıyken demokrasi arzumuz en üst seviyedeyken bu demokrasi dışı uygulamayı kabul etmiyoruz madem cemevimiz Şarköy’de yaşayan alevi vatandaşlar için yapıldıysa o zaman seçim yöntemiyle kendi yöneticilerimizi kendimiz seçmemiz gerekmezmi? Biz bu konuları ve şikayetlerimizi gerek Kadir Albayrak Başkanımızla gerek Alpay Var Başkanımızla 430 a yakın imza topluyarak belirtik. Ne yazıkki üzelerek söylüyoruz sonuç alamadık. Yani demokrasi talebimizi demokrasiyi savunan partimizden talep ettiğimiz halde sonuç alamadık.Bizlerde üyelik sisteminin olabileceği ve oy kullanma hakkını kullanabilsinler diye hiç bir kuruma yada vakfa bağlı kalmaksızın Şarköy’de yaşayan tüm canların rızasını alarak Şarköy Alevi ve Bektaşi yaşatma Derneğini kurmak için çalışma başlatacağımızı bu süreçte hiçbir inancı mezhepi dışlamadan Bektaşi babalarımızıda alevi dedelerimizide kucaklayarak demokrasi anlayışını en üst seviyede tutacağımızı tüm Şarköy halkımıza beyan ederiz”dedi.




ETİKET :  

Tümü