Şarköy CHP örgütü kuruluşlarının 96. yılını kutladı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy CHP örgütü kuruluşlarının 96. yılını kutladı

13-09-2019 | 20:22

Cumhuriyet Halk Partisi Şarköy İlçe örgütü kuruluşlarının 96. yılını törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanındaki törene Şarköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Taner, Şarköy Belediye Başkan vekili Gülten Yanık Belediye Başkan yardımcısı Neşet Yavuz CHP belediye meclis üyeleri Nafız Selçuk Güvenilir,Yasemin Cavuşoğlu, Zekai Can,partililer katıldı.

Parti binasının önünden tören alanına kadar yürüyen partililer.
Törende ilk olarak Atatürk anıtına çelenk koyuldu; ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Sunumunu Necibe Kuban’ın yaptığı törende CHP İlçe Başkanı Birol Taner’in yapmış olduğu konuşmada birlik bereberik mesajı verdi." Değerli Protokol, Kadın Kolları Başkanım, Gençlik Kolları Başkanım ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş Sevgili Partili Dostlarım ve Değerli Basın mensupları,
Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tıpkı Cumhuriyetimiz gibi bizlere armağan ettiği ve iki büyük eserimden biri olarak ifade ettiği Cumhuriyet Halk Partimizin 96. Yılı kutlama programına şeref verdiniz ve bizleri onurlandırdınız. Partimizin tüm teşkilatları adına hepinize hoş geldiniz diyorum.
Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer,
Bugün burada Partimizin kuruluşunun 96. yılını, yani neredeyse yüzyılını kutlamak üzere büyük bir birliktelik, coşku ve gururla kutlama gerçekleştiriyoruz.

Partimiz kuruluşundan bu güne dek; Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin savunucusu ve Ulusumuzun emperyalizme karşı verdiği büyük savaşla kurduğu Türkiye Cumhuriyetimizin Çağdaş Medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolundaki örgütlü tek harekedir.
Bu olgu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çatısı altında bulunmamız nedeniyle bizlere farklı bir onur, gurur ve kıvanç kaynağıdır.
Bu nedenle, bu mirası gelecek nesillere taşımak ve partimizin değerlerine sahip çıkmak bizim yegane görevimiz olmalıdır. Bu sorumluluk bilinci ile Yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün İlkeleri etrafında birleşerek çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için durmadan çalışmak zorundayız.
Partimizin kuruluş felsefesini oluşturan; emperyalizme direnme gücü, özgürlük arzusu, ülkemizi bir ve birlikte tutma kararlılığı ve çağdaş medeniyetler seviyesini yakalama arzu bizim bundan böyle de itici gücümüz olmalıdır.
Türk siyasi hayatının asırlık çınarı olan Partimiz, yalnızca Cumhuriyetimizi kuran bir parti olarak kalmamış, sürekli gelişme felsefesiyle Türk siyasi hareketine her zaman yön vermiştir.
Bu bağlamda; Ülkemizin çok partili siyasi hayata geçişinde önemli bir rol oynayan ve sosyal demokrasi ile tanıştıran Partimiz, Türk siyasi hareketini formatlayan devrimlere imza atmıştır.
Partililerimize düşen en önemli görev, Kurtuluş Savaşına uzanan köklerinden ve bu üç büyük devrimden gelen mirası özümseyerek, Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için yılmadan usanmadan sürekli çalışmaktır.
Bunun için duyulacak güç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Atatürk İlkelerini simgeleyen 6 okta mevcuttur.
Değerli Partililerim, Cumhuriyet Halk Partimizin 96. Kuruluş Yıldönümünü kutlarken, Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, partimize hizmeti geçen tüm Partililerimize minnet, rahmet ve saygı ile anıyorum.
Hepinize teşekkür eder, saygı ve selamlarımı sunuyorum”dedi. Törenin bitiminden sonra partililer çaybahçesinde çay içtiler.




ETİKET :  

Tümü