Şarköy'de Doğal Gaz Çalışmaları Yeniden Başladı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy'de Doğal Gaz Çalışmaları Yeniden Başladı

04-10-2020 | 23:17

 

Tekirdağ Şarköy ilçesi sakinleri en büyük hayallerinden birisi olan doğalgaz hizmetine kavuşacak.
Şarköy’de yarım kalan doğalgaz çalışmalarına yeniden başlandı. 2017 yılında başlayan çalışmalar sonucunda bazı mahalleler doğalgazla ısınırken bazılarında ise kazı çalışması yapılmamıştı. Zorlu Enerji tarafından bölgede doğalgaz çalışmalarına başlandı.
“İlk Etapta On Kilometre”
Yüklenici firma müteahhati Engin Alerik “ilk etapta on kilometre alan yaparak istiklal mahallesi kovalık mevkiinden başlayarak şaköy merkezine doğru ilerleyeceğiz.Doğalgaz ana borularından alıp sokak ve site girişlerine kutuları koyduktan sonra Zorlu Enerji bağlatıları yaparak gaz açımını yapıyor. Yıl sonuna kadar Şarköy ilçesinin büyük kısmına doğalgaz vermeyi hedefliyoruz”dedi.

“Artık Hava Kirliliği Olmayacak Çok Mutluyuz”
Doğalgaz hizmetinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Ayla Sertdemir, "2017 yılından beri özlemle beklediğimiz doğalgazımızın ucu göründü geliyor.

Mahalle adına bize yardımcı olan Belediye Başkanımız Alpay beye ve emeği gecenlere teşekkür ediyoruz . Ben yaz kış Şarköy’de kalıyorum gördüğünüz gibi sanayi tüpüyle ısınma işini halediyoruz .Tanesi beş yüz lira olan sanayi tüpünden ayda üç tane harcıyoruz buda bize aylık bin beş yüz liraya maliyet oluyor.Şarköy’ü çok seviyoruz kışında daha çok sevceğiz doğal gazımıza kavuşuyoruz. Artık hava kirliliğide olmayacak . Çok mutluyuz dedi”
“Vatandaşlarımıza Geç Kalmış Hizmetleri Tamamlıyoruz”
Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var “Doğalgaz çalışmasıyla beraber TREDAŞ’ın elektrik kablolarının yer altına alınmasıyla beraber düzenli şekide çalışarak altyapı çalışmaları biten cadde ve sokakların yol çalışmalarını yaparak asfaltlama ve parke taş döşemelerini yaparak vatandaşlarımızın geç kalmış hizmetlerini tamamlıyoruz” dedi.




ETİKET :  

Tümü